به گزارش خبرنگار مهر ، رئیس قوه قضائیه عصر امروز در همایش ملی سیاست های اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی که در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد ، با بیان اینکه اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی تحول بزرگی را در نظام اقتصادی و وضع اقتصادی کشور ایجاد خواهد کرد ، گفت: باید به سیاست های اصل 44 قانون اساسی به عنوان نقطه تحول و آغازگر دگرگونی نظام اقتصادی کشور و رفع مشکلات آن نگاه کرد.
آیت الله هاشمی شاهرودی گفت: دشمنان امروز به جای دنبال کردن حمله نظامی ، به دنبال مسائل اقتصادی هستند و سعی دارند با فشارها و تهدیدهای اقتصادی ، به خواسته های خود برسند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: امروز بحث اقتصاد برای کشور بسیار مهم و حساس است و مردم و مسئولان نظام باید این صحنه را جهاد با دشمن تلقی کنند.
وی با بیان اینکه سیاست های اصل 44 قانون اساسی و ابلاغیه مقام معظم رهبری باید به صورت مطلوب احیا شود ، تصریح کرد: معتقدیم برای اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی نیازمند توجه به برخی نگرش ها و اصلاح برخی دیدگاه ها هستیم.
رئیس قوه قضائیه گفت: باید مسئله سرمایه گذاری و داشتن بخش رقابتی در اقتصاد را در محدوده بسیار وسیع باید به عنوان یک دیدگاه بپذیریم و آن را دنبال و احیا کنیم.
آیت الله هاشمی شاهرودی افزود: مدیریت جامعه باید در برنامه ریزی های اقتصادی بازار رقابتی را توسعه دهد تا نیروها و منابع انسانی ، همه به این بخش سرازیر شود.
وی بر ایجاد امنیت سرمایه گذاری تاکید کرد و گفت: در صورتی که اقتصاد آزاد را قبول داریم باید بر امنیت سرمایه گذاری توجه ویژه ای داشته باشیم.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: علاوه بر اینکه باید حق سودآوری و سود داشتن را برای بنگاه های اقتصادی قائل شویم باید توجه ویژه ای نیز بر عدالت در این بخش داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه مبنای ارزشی حداقل عدالت در اقتصاد نباید از بین برود ، تصریح کرد: اقتصاد باید به گونه ای هدایت شود تا اصل عدالت در آن ، مورد توجه قرار گیرد.
رئیس قوه قضائیه گفت: در حال حاضر 350 نفر در دنیا مالک 50 درصد از ثروت جهان هستند و این خلاف عدالت است و اقتصاد رقابتی نباید به این امر ختم شود.
آیت الله هاشمی شاهرودی افزود: عدالت فقط آن نیست که درآمدی برای طبقات فقیر جامعه تحصیل کنیم بلکه باید توجه داشته باشیم که عدالت واقعی در اقتصاد آن است که توأم با رشد اقتصادی و داشتن درآمدهای ناشی از کار و فعالیت اقتصادی باشد.
رئیس قوه قضائیه گفت: تامین اجتماعی فقط نمی تواند عدالت مطلوب باشد بلکه مسئله آن است که باید زمینه اشتغال مردم فراهم گردد تا هر فرد د جامعه بتواند با سعی و تلاش خود درآمد کسب کند و این عدالت واقعی است.
وی با بیان اینکه بحث حمایت و امنیت سرمایه گذاری و رفع آسیب ها بر شکل گیری سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی به قوه قضائیه بر می گردد ، گفت: راهکارهای قضائی برای حمایت از سرمایه گذاری و برخورد با عوامل مانع اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی را در دستور کار قوه قضائیه دارد.
رئیس قوه قضائیه بر ایجاد دادگاه های تخصصی ، مشخص کردن شاخص های حرمت برای فعالیت های اقتصادی سالم ، جلوگیری بر اعمال نفوذها و کارشکنی ها و ایجاد اطمینان برای فعالان اقتصادی را در ایجاد فضای امن سرمایه گذاری موثر دانست.
وی تاکید کرد: سرمایه گذاران باید اطمینان داشته باشند که از حق آنان در دادگاه دفاع می شود و این امر در بین سرمایه گذاران باید کاملا محسوس باشد.
آیت الله هاشمی شاهرودی با تاکید بر اینکه قوه مجریه باید بسترهای سرمایه گذاری را فراهم آورد و قوه قضائیه موانع را رفع کرده و جلوی سوء استفاده ها را بگیرد ، گفت: در صورت بی توجهی به این امر ، به طور حتم به اهداف سیاست های کلان ضرر وارد خواهد شد.
نظر شما