به گزارش خبرگزاری مهر، منوچهر متکی و ولید المعلم، وزیران خارجه کشورمان و سوریه شب گذشته، آخرین تحولات روابط دوجانبه و مسایل منطقهای و بینالمللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
وزیر امور خارجه کشورمان با ارزیابی مناسبات دو کشور اظهار داشت: مناسبات در تمامی عرصههای سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی رو به پیشرفت بوده است. روند همکاریهای بینالمللی دو کشور مثبت و سازنده بوده و در ماه آینده، کمیته عالی مشترک دو کشور در تهران برگزار و حضور نخست وزیر سوریه میتواند فرآیند روابط دو کشور را تعمیق بخشد.
متکی با تشریح تحولات منطقهای اظهار داشت: شرایط منطقه در پرتو راهبرد بوش موجب پیچیدهتر شدن بحران عراق شده است. رایزنی مقامات عالیه دو کشور نسبت به تحولات منطقه اهمیت فراوان داشته و آمریکا بدون در نظر گرفتن مولفههای موثر منطقهای، در اجرای سیاستهای خویش دچار تشتت و ناکامی شده است.
وی افزود: سیاستهای جدید بوش در چارچوب دستگیریهای گسترده و کارشکنی بر روند حاکمیت مسئولین و موسسات عراق در راستای فتنهانگیزی آمریکا و انگلیس میباشد. ما برگزاری اجلاس وزرای امور خارجه همسایگان عراق در بغداد به منظور برقراری امنیت برای مردم عراق را مهم دانسته و توصیه مینماییم این اجلاس در بغداد برگزار شود.
متکی درخصوص احترام به خواست مردم عراق و تقارب گروههای مختلف عراق تصریح کرد: ما همدلی و تقارب بین گروههای قومی و مذهبی عراق در چارچوب ترویج وحدت و پرهیز از اختلافات طائفی را یک امر ضروری دانسته و اجرای این هدف را در تقابل با اهداف اشغالگران میدانیم و در این راستا مساعدت ایران و سوریه میتواند در خدمت استقلال، وحدت و خواست مردم عراق قرار گیرد.
وزیر امور خارجه کشورمان درخصوص تحولات لبنان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بر این اعتقاد است اداره لبنان از طریق مشارکت تمامی طیفهای مردم این کشور محقق میگردد و تدبیر و پیروزیهای مقاومت اسلامی لبنان و گروههای متحد لبنانی، در مقابل توطئههای آمریکا و اسرائیل، راه را بر مسیر مطامع آنان مسدود کرده و ما همواره آنچه مردم و گروههای لبنانی بر آن اجماع نمایند را مورد استقبال قرار میدهیم.
متکی ضمن حمایت از مقاومت مردم فلسطین در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی گفت: ما از ابتکار دمشق در عرصه فلسطین حمایت میکنیم و هرگونه تحرک برای جلوگیری از اختلافهای فلسطینی را موجب خرسندی مردم منطقه میدانیم.
ولید المعلم درخصوص روابط دوجانبه و همکاریهای اقتصادی گفت: تحولات روابط دوجانبه و راینیهای دیپلماتیک در سطح عالی و ممتاز است و روند مناسبات اقتصادی دوجانبه رو به پیشرفت بوده و کمیسیون عالی اقتصادی در ماه آینده در دستور کار خواهد بود.
وی با ارزیابی تحولات منطقه گفت: شرایط منطقه حساس و مهم است. ارزیابی سوریه مبتنی بر ضرورت نگرش واقعبینانه آمریکا نسبت به منطقه است و طرح بوش متضمن نکات اساسی نبوده بلکه بیانگر یک سری عناصر اختلافانگیز در ارتباط با مولفههای دموکراتیک در منطقه فلسطین، لبنان و عراق استوار و این راهبرد از یک تصویر سیاسی مشخص برخوردار نبوده است.
وزیر امور خارجه سوریه درخصوص عراق تصریح کرد: اهداف اشغالگران موجب تشدید اختلاف بین گروههای طائفی و قومی در عراق گشته و زمینه اختلافات شیعه و سنی را متبلور ساخته است.
معلم با ارایه گزارشی از روابط عراق و سوریه اظهار داشت: نتایج سفر اخیر آقای طالبانی سازنده و مثبت بوده است و با رئیس جمهوری عراق اتفاق نظر داشته و برای همکاریهای امنیتی بین دو کشور به تفاهم رسیدیم و ما از پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری اجلاس وزرای خارجه همسایگان عراق در بغداد حمایت میکنیم.
وزیر امور خارجه سوریه پیرامون سیاستهای اسرائیل و آمریکا در ارتباط با فلسطین گفت: سیاست گرسنگی و محاصره حماس و فلسطینیان شکست خورده است و حماس با اتکا به نیروهای مردمی خویش توانسته قدرت مدیریت خود را آشکار سازد و نتایج سفر محمود عباس به دمشق بر ضرورت وحدت نیروهای فلسطینی و عدم ورود به خونریزی داخلی بین فلسطینیان، تاکید داشت.
وی در پایان درخصوص لبنان اظهار داشت: گروههای ملی و مردم و مقاومت لبنان در برابر توطئههای آمریکا و اسرائیل هشیار و آگاه هستند.
نظر شما