تشکیل اصولگرایان خلاق واکنش به دولت گرایی پارلمانی است
عماد افروغ نماینده تهران و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت : جریانی که به نام اصولگرا بعد از دوم خرداد 76 شکل گرفت و تلاش های آن منجر به شکل گیری شورای شهر دوم و مجلس هفتم و دولت نهم شد، متعلق به اصولگرایان خلاق و نقاد است.
وی افزود: این جریان خلاق بعد از شکل گیری دولت نهم به فعالیت خود ادامه داد و رویکرد نقادانه را کنار نگذاشت و به توجیه و تطهیر سیاست ها نپرداخت؛ اما برخی خط دهندگان جریان اصولگرایی در مجلس که با مواضع متفاوت به این جبهه پیوسته اند، با آغاز به کار دولت جدید، بحث نقد و نقادی را پایان یافته تلقی کرده و به سرنوشت جریان دوم خرداد گرفتار شدند.
به دوستان اصولگرای خلاق و نقاد توصیه می کنم برای حفظ و تداوم گفتمان انقلاب اسلامی حساب خود را از جریان اصولگرایی دولتی جدا کنند |
این عضو ائتلاف آبادگران مجلس هفتم خاطر نشان کرد: در یک سال گذشته هر گاه دولت درخواستی از مجلس داشت یا با مشکلی مواجه بود، با محمدرضا باهنر رئیس فراکسیون اصولگریان تماس می گرفت و خواسته خود را از طریق او به فراکسیون اکثریت القاء می کرد و این فرایند سبب شده بود "قانون آهنین الیگارشی (خاص گرایی)" به گونه ای تحقق پذیرید، که اسم این رفتار را باید نوعی وابستگی به دولت یا دولت گرایی پارلمانی نامید.
افروغ یادآوری کرد که در زمان دولت اصلاحات به دوم خردادی ها به ویژه گروه های ارزشی تر این جریان گفته بود که حساب خود را از جریان لیبرال دورن این جبهه جدا کرده و اقدام به خودکشی دسته جمعی نکنند ولی آنها سخنان او را جدی نگرفتند و در ادامه تصریح کرد: اکنون نیز به دوستان اصولگرای خلاق و نقاد توصیه می کنم برای حفظ و تداوم گفتمان انقلاب اسلامی حساب خود را از جریان اصولگرایی دولتی جدا کنند.
نماینده تهران در مجلس گفت : کسانی که فراکسیون اصولگرایی مجلس را مدیریت می کنند، در دوره نخست انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری به احمدی نژاد رای ندادند و رای آنها به رئیس جمهور فعلی در دوره دوم نیز محل تردید است؛ ولی معلوم نیست چرا حامیان و رای دهندگان به رئیس جمهور به دلیل ارادت به معیارهای اصولگرایی مخالف دولت اصولگرا معرفی شده و کسانی که از افراد دیگر حمایت کرده و به آنها رای داده اند، مدافع دربست دولت معرفی می شوند .
اصولگرایان نقاد و خلاق برای آنکه مانند دوم خردادی ها دست به یک خودکشی سیاسی دسته جمعی نزنند |
"از نگاه غالب سیاسی آنها به پدیده ها همین بس که آقای محمدرضا باهنر در جلسه ماهانه جامعه اسلامی مهندسین علیه بنده سخن گفته و قائم مقام او نیز آشکارا اعلام کرده که بنده به دلیل مشکلات شخصی با معاون رئیس جمهور داوطلب عضویت در شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان نشده ام و در ادامه این روند آقای کوهکن ادعا کرده فقط آقای توکلی داوطلب عضویت در شورای مرکزی نبوده است، در صورتی که در فهرست نامزدها تنها اسم بنده نبوده و آقای توکلی همان روز انتخابات نام خود را از لیست خط زده است".
افروغ گفت: این موضع گیری های غیر اخلاقی و دور از تقوی که حکایت از سیاست زدگی مفرط گویندگان آنها دارد و دعواها را شخصی می کند یا ریشه آنها را به افراد منتسب می کند، با هیچ یک از مولفه های اصولگرایی سازگار نیست و قلب ما را به درد می آورد.
ما به عنوان جریان اصولگرای ناب و اخلاقی باید از جریان موسوم به اصولگرای مجلس انشعاب می کردیم تا در فضایی آزادتر و بدون قید و بند فراکسیونی مواضع خود را اعلام کنیم |
وی که معتقد است جریان موسوم به اصولگرای مجلس باید از جریان اصولگرای ناب و اخلاقی انشعاب می کرد، در عین حال بر این نکته تاکید کرد که اگر جریان اصولگرای خلاق شکل گیرد یا نگیرد، بنیان گذاران این فراکسیون به عنوان "نماینده مستقل" در فضایی آزادتر و بدون قید و بند فراکسیونی مواضع خود را اعلام می کنند.
افروغ با تاکید بر اینکه اصولگرایان خلاق و نقاد، بعد از انتخابات شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس توانسته اند آزاد منش تر در همه زمینه ها ابراز نظر نمایند، ابراز امیدواری کرد رویکرد جدید آنها، به ایفای هر چه بهتر نقش انسانی و نمایندگی این افراد کمک کند.
خبرنگار "مهر" از این عضو ارشد اصولگرایان خلاق در خصوص فعالیت های آتی این فراکسیون سئوال کرد و افروغ پاسخ داد: اکنون شرایط فعالیت فراکسیون اصولگرایان خلاق وجود دارد، ولی کارها باید با تانی و تامل بیشتر و پرهیز از اقدامات عجولانه پیش برود.
رئیس پیشین کمیته فرهنگی فراکسیون اصولگرایان با تاکید بر این که پس از آغاز فعالیت های این فراکسیون به لحاظ کیفی مواضع خوب و مستقل ، حکیمانه و کارشناسی شده و با عزت و متناسب با انقلاب اسلامی و شان و شئون نمایندگی ملت اعلام خواهد شد، خاطر نشان کرد: به لحاظ کمی نیز بر خلاف اظهار نظر سران فراکسیون اصولگرایی دولتی مجلس هفتم ، استقبال خوبی از این جریان نو ظهور خواهد شد.
این نماینده، در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص فعالیت های فراکسیون اکثریت برای جلوگیری از انجام وظایف و فعالیت های فراکسیون اصولگرایان خلاق نیز گفت: اگر آنها توفیق در بروز و ظهور جریان اصولگرایی جدید که یک جریان حقیقی و خلاق و نقادانه است، داشتند، می توانند امیدوار باشند که جلوی شکل گیری و فعالیت آن را بگیرند.
جریانی که به نام اصولگرا بعد از دوم خرداد 76 شکل گرفت و تلاش های آن منجر به شکل گیری شورای شهر دوم و مجلس هفتم و دولت نهم شد، متعلق به اصولگرایان خلاق و نقاد است |
عضو سابق شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس هفتم در خاتمه متذکر شد: چنانچه جریان مذکور سرعقل آمده و خود را به باهنر نسپارد و یا ریاست آن فراکسیون رفتار خود را اصلاح کرده و به جای غلبه نگاه سیاسی و استفاده ابزاری از فراکسیون به عقل جمعی پایبند باشد، نیازی به شکل گیری فراکسیون جدید نیست و حرکت اصولگرایان خلاق اثر خود را خواهد گذاشت.
تمرکز قدرت باعث تشکیل فراکسیون اصولگرایان خلاق در مجلس شد/ تحولات داخلی اصولگرایان ادامه خواهد یافت
رسول منتجب نیا گفت: فراکسیون جدید اصولگرایان خلاق در مجلس شورای اسلامی به دلیل تمرکز قدرت و کاهش روحیه فرمانبرداری در میان این گروه به وجود آمد و چنانچه این روند ادامه یابد، اصلاح طلبان می توانند به انسجامی واقعی دست یابند.
حجت الاسلام رسول منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب، اظهار داشت: اختلاف سلیقه و تفاوت ظرفیت ها ، موجب می شود که افراد در مسند قدرت نتوانند به وحدت دست یابند و چنانچه در غربت و مظلومیت باشند، امکان اتحاد و ائتلاف بین آنان بیشتر است به لحاظ اینکه در نداشتن قدرت و محروم بودن از حاکمیت همگی شریک هستند لذا تلاش می کنند یکدیگر را داشته باشند.
وی ابراز عقیده کرد: هنگامی که قدرت در یک جبهه و جهت باشد، منجر به انشعاب، تشتت و تفرق می شود.
قائم مقام حزب اعتماد ملی ادامه داد: آنانی که بر اریکه قدرت تکیه زده اند ، به خصوص اگر قدرت به صورت انحصاری در دست آنان باشد، احتمال ائتلافشان بسیار ضعیف است و اکنون هم تقریبا تمامی قدرت در حاکمیت، در انحصار جریان راست قرار گرفته به گونه ای که نیروهای مقابل و رقبا را کاملا از صحنه کنار زده و به حق یا ناحق به حاشیه رانده است.
در گذشته یک روحیه فرمانبرداری در میان جریان راست حاکم بود، در شرایط حاضر این روحیه از طریق جریان نوظهور تضعیف شده است و بعید می دانم این گروه، مانند گذشته باتدبیر به وحدتی دست یابند |
منتجب نیا خاطرنشان کرد: تمرکز قدرت در دست یک جناح باعث تفرق و انشعاب می شود و این موضوع امری طبیعی است به دلیل اینکه کلیه افراد اصولگرا یا محافظه کار دارای سلیقه ای واحد نیستند و بلکه علایق و گرایشهای گونا گونی دارند.
وی اظهار داشت: تا زمانیکه قدرت به صورت انحصاری در دست یک گروه است، این جدایی روبه تزاید است و به هیچ وجه به وحدت و انسجام نمی رسند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی با بیان اینکه در گذشته یک روحیه فرمانبرداری در میان جریان راست حاکم بود، گفت: در شرایط حاضر این روحیه از طریق جریان نوظهور تضعیف شده است و بعید می دانم این گروه، مانند گذشته باتدبیر به وحدتی دست یابند اما اصلاح طلبان، به نظر جریان راست چون در حاشیه و محروم از قدرت حاکمیت قرار دارند امکان اتحاد برایشان بیشتر است و همانگونه که مشاهده کردیم در انتخاباتی که گذشت اصلاح طلبان در زمانی کوتاه تر از دوهفته به ائتلافی منسجم دست یافتند در حالیکه اصولگرایان به سه جبهه تقسیم شده بودند و این موضوع بدلیل تمرکز و عدم تمرکز قدرت است.
منتجب نیا ادامه داد: چنانچه این روند ادامه یابد، اصلاح طلبان می توانند اتحاد و ائتلافی واقعی را شکل دهند و وارد صحنه انتخابات شوند و لذا تشکیل فراکسیون اصولگرایان خلاق در مجلس شورای اسلامی به دلیل تمرکز قدرت است.
وی خاطرنشان کرد: لازمه تمرکز قدرت، طغیان، سرکشی و انحصار طلبی است و این روحیه موجب می شود چنین تشتتی به وجود آید.
راه جبران اشتباهات تشکیل فراکسیون جدید نیست
یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس خاطر نشان کرد راه اصلاح برخی اشتباهات هیات رئیسه این فراکسیون، مرتکب می شود، انشقاق و ایجاد فراکسیون جدید نیست.
علیرضا زاکانی نماینده تهران در مجلس هفتم که با خبرنگار مهر گفتگو می کرد، در واکنش به تاسیس فراکسیون اصولگرایان خلاق و نقاد اظهار داشت: اعضای فراکسیون اصولگرایان برآمده از یک جبهه هستند و در این طیف گسترده سلایق فراوانی وجود دارد.
وی با تاکید برکه ایجاد فراکسیون خلاق و نقاد ناشی از اختلاف سلایق در میان اعضای فراکسیون اکثریت بود، این کار را نادرست خواند و متذکر شد : اگر قصد موسسان این فراکسیون اصلاح برخی رفتارهاست ، باید بدانند که تاثیر یکپارچگی و اتحاد در این زمینه بیش از آن است که جدایی صورت گیرد و دیگران برای ما کف و سوت بزنند.
این نماینده عضو ائتلاف آبادگران مجلس هفتم در پایان خاطرنشان کرد: اصولگرایان باید مبتنی بر مبانی و اصول خدمت به مردم را در دستور کار خود قرار داده و با سعه صدر و از طریق نقد درون گفتمانی مسایل را پیگیری نمایند.مرعشی در گفتگو با مهر:
انشعاب حداقل اقدامی بود که در دفاع از هویت مجلس انجام شد/ تشکیل فراکسیون به معنای انشعاب همه اصولگرایان نیست
یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، تشکیل فراکسیون اصولگرایان خلاق، اقدامی حداقلی است که نمایندگان مجلس می توانند در دفاع از هویت مجلس انجام دهند، اما این امر به معنای انشعاب اصولگرایان در خارج از مجلس نیست.
حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب، اظهار داشت: به نظر می رسد هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان، عملا مجلس را به دولت واگذار کرد و به این دلیل نمایندگان مجلس احساس بدی نسبت به کارکرد خود در فراکسیون پیدا کردند.
وی با بیان اینکه اکنون کشور با مشکلات جدی در رابطه با عملکرد دولت در عرصه های مختلف اقتصادی و پرونده هسته ای مواجه شده است، گفت: نمایندگان مجلس به این عملکردها معترض هستند و عملا هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان نیز، فضا را برای نقش آفرینی و اعمال مسئولیت نمایندگان بست و لذا این انشعاب هم نتیجه کارکرد هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان است.
مرعشی خاطرنشان کرد: تشکیل فراکسیون اصولگرایان خلاق، اقدامی حداقلی است که نمایندگان مجلس می توانند در دفاع از هویت مجلس انجام دهند اما این امر به معنای انشعاب اصولگرایان در خارج از مجلس نیست.
سخنگون حزب کارگزاران با اشاره به موقعیت حساس کشور، تاکید کرد: اکنون زمان پرده پوشی، رودربایستی و ملاحظه کاری های بی ارزش نیست چراکه امروز کشورمان با مشکلات جدی و واقعی مواجه است و مردم نیز دچار مشکلاتی شده اند.
وی با بیان اینکه مسئولیت نمایندگان ملت از مسئولان دیگر که در خارج از مجلس هستند بسیار سخت تر است، گفت: آثار ندانم کاری های مدیریت سیاست خارجی هنوز آشکار نشده است و مسئولان در پیشگاه تاریخ باید پاسخ دهند که چگونه نشستند و نگاه کردند تا همه حقوق ما از جمله فن آوری هسته ای در اثر ندانم کاری چند مسئول خودخواه درحال از بین رفتن است.
مرعشی در عین حال تصریح کرد: فراکسیون اصولگرایان مجلس تمام تلاش خود را به کار بست تا حق نمایندگان در برخورد با یک وزیر ناکارآمد هم از بین برود و این از جمله اشکالاتی است که بر عملکرد فراکسیون اصولگرایان وارد است.
انشعاب حداقل اقدامی بود که در دفاع از هویت مجلس انجام شد
یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، تشکیل فراکسیون اصولگرایان خلاق، اقدامی حداقلی است که نمایندگان مجلس می توانند در دفاع از هویت مجلس انجام دهند، اما این امر به معنای انشعاب اصولگرایان در خارج از مجلس نیست.
حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب، اظهار داشت: به نظر می رسد هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان، عملا مجلس را به دولت واگذار کرد و به این دلیل نمایندگان مجلس احساس بدی نسبت به کارکرد خود در فراکسیون پیدا کردند.
وی با بیان اینکه اکنون کشور با مشکلات جدی در رابطه با عملکرد دولت در عرصه های مختلف اقتصادی و پرونده هسته ای مواجه شده است، گفت: نمایندگان مجلس به این عملکردها معترض هستند و عملا هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان نیز، فضا را برای نقش آفرینی و اعمال مسئولیت نمایندگان بست و لذا این انشعاب هم نتیجه کارکرد هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان است.
مرعشی خاطرنشان کرد: تشکیل فراکسیون اصولگرایان خلاق، اقدامی حداقلی است که نمایندگان مجلس می توانند در دفاع از هویت مجلس انجام دهند اما این امر به معنای انشعاب اصولگرایان در خارج از مجلس نیست.
سخنگون حزب کارگزاران با اشاره به موقعیت حساس کشور، تاکید کرد: اکنون زمان پرده پوشی، رودربایستی و ملاحظه کاری های بی ارزش نیست چراکه امروز کشورمان با مشکلات جدی و واقعی مواجه است و مردم نیز دچار مشکلاتی شده اند.
وی با بیان اینکه مسئولیت نمایندگان ملت از مسئولان دیگر که در خارج از مجلس هستند بسیار سخت تر است، گفت: آثار ندانم کاری های مدیریت سیاست خارجی هنوز آشکار نشده است و مسئولان در پیشگاه تاریخ باید پاسخ دهند که چگونه نشستند و نگاه کردند تا همه حقوق ما از جمله فن آوری هسته ای در اثر ندانم کاری چند مسئول خودخواه درحال از بین رفتن است.
مرعشی در عین حال تصریح کرد: فراکسیون اصولگرایان مجلس تمام تلاش خود را به کار بست تا حق نمایندگان در برخورد با یک وزیر ناکارآمد هم از بین برود و این از جمله اشکالاتی است که بر عملکرد فراکسیون اصولگرایان وارد است.
قضاوت در مورد تشکیل فراکسیون اصولگرایان خلاق زود است
محسن ترکاشوند یک عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با بیان اینکه هنوز برای قضاوت در مورد تشکیل فراکسیون اصولگرایان خلاق زود است،گفت: این گروه به هر دلیلی که با یکدیگر در ابتدای راه همراه بودند، اکنون اینگونه تشخیص دادند که در اعتراض به روندی که در پیش است، باید خرجشان را جدا کنند.
محسن ترکاشوند عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که با خبرنگار مهر گفتگو می کرد، با بیان این مطلب اظهار داشت : گروه گسترده ای که مرزبندی های آن تنها با اصلاحات بود، با بهره مندی از فرصت های خاص، دولت و مجلس را در اختیار گرفتند.
این نماینده مجلس ششم افزود: برخی احزاب در فرصتی خاص برای اقدامی خاص به وجود می آیند که احزاب موسمی هستند و می توان گفت، جریان اصولگرا و اقتدارگرا چیزی شبیه به این بود ولی پس از مدتی ازآغاز به کار دولت نهم و مجلس هفتم ، تصور بر این بود که این شراکت به هم نخواهد خورد اما با توجه به رفتارهای هزینه بر دولت برای ملت، باوجود کلیه همسویی های نهادهای قدرت با دولت نهم، رگه های علمی تری از جریان مستقر در مجلس به لحاظ ساختاری از دولت فاصله گرفته و حاضر نیستند هزینه کارکرد دولت را بپردازند.
این عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد : نمایندگانی همچون عمادافروغ ، خوش چهره و ابوطالب اقدامی را در جهت ایراد گرفتن ازسیاستها و عملکرد دولت آغاز کرده اند چراکه سیاستهای دولت نهم نه تنها برنامه های 5 ساله چهارم را به پیش برده است بلکه اهداف سند چشم انداز 20 را هم درنوردیده است.
ترکاشوند گفت: شرایط ویژه و استثنایی ایران پس از انقلاب اسلامی و درآمد غیرقابل انکار نفتی در طول این چند ساله و یکدستی حاکمیت بدون وجود هیچ معارض موثری، به نظر می رسد با مجموعه ای از مشکلات مواجه بوده ایم اما هر زمانی که ماهی از آب گرفته شود تازه است!
وی اظهار داشت : گروهی دربین اصولگرایان به این نتیجه رسیدند که دراعتراض با روال موجود ، باید روندی را درپیش بگیرند اما اکنون خیلی زود است که در خصوص تشکیل فراکسیون اصولگرایان خلاق در مجلس قضاوت کنیم، چراکه همه تصمیمات توسط این گروهها اخذ نمی شود و در داخل خود نیز پدرخوانده هایی دارند و اکنون با این روند می توان گفت، آنقدر آش شور شده که آشپز را به زبان آورده است! و لذا آنچه که در درون دارند خیلی بیشتر از آنی است که به زبان می آورند.
عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین درادامه تصریح کرد: تشکیل این فراکسیون جدید را نقطه عطفی دراعتراض همراهان دولت و مجلس به عملکرد مجلس و دولت می دانم لذا هرچند دیر، اما اقدامی خوب است و می تواند گامی مثبت در جلوگیری از رفتارهای پرهزینه دولت باشد و یا آن را کند تر کند.
ترکاشوند خاطرنشان کرد: افسوس که مجلس فرصت زیادی را از دست داد، اما هنوز هم دیر نشده و این اقدام می تواند در شرایط پر التهاب و پر اضطراب جامعه از لحاظ بین المللی موثر واقع شود.
مجلس فقط یک فراکسیون اصولگرا دارد
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: که اصولگرایان به لحاظ سیاسی فقط یک فراکسیون دارند که فراگیر است ولی اشکالی ندارد برخی نمایندگان بخواهند با ایجاد یک فراکسیون جدید برای اظهار نظر تخصصی درباره مسایل مختلف تلاش نمایند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، حسین فدایی در خصوص ایجاد فراکسیون اصولگرایان خلاق و نقاد اظهار داشت : قطعا در مجلس هفتم یک فراکسیون اصولگرایان فعالیت می کند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگریان مجلس در عین حال متذکر شد سلایق فراوانی زیر مجموعه این فراکسیون وجود دارد و اشکال ندارد برخی اصولگرایان با ایجاد یک فراکسیون جدید تلاش کنند درباره موارد مختلف به صورت تخصصی اظهار نظر نمایند.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس هفتم که ایجاد فراکسیون های جدید توسط اصولگرایان به موازات فراکسیون اکثریت را امری منفی و نامطلوب نمی داند، تصریح کرد: عضو همه فراکسیون هایی است که روی محور اصول حرکت می کنند.
فدایی اذعان داشت: فراکسیون اصولگرایان می تواند برای انسجام و یکپارچگی کارآمد تر باشد و با این سخن تلویحا نقدهایی که به هیات رئیسه فراکسیون را وارد دانست
نظر شما