به گزارش خبرگزاري " مهر" به نقل از ستاد خبري هفته كتاب احمد مسجد جامعي روز پنج شنبه در مراسم تجليل از كتابهاي تشويقي بيستمين دوره كتاب سال جمهوري اسلامي، با اشاره به رشد آمار انتشار كتاب در دو دهه گذشته گفت: اين روند رو به رشد نه تنها در حوزه كميت و تعداد، بلكه در كيفيت آثار هم مشاهده مي شود.
وي گفت: در باب كتاب سال، دو وجه قابل تفكيك است: اول تعداد عناوين كتاب است كه رشد كمي روبه توسعه داشته و آثار منتشره به نسبت تعداد فارسي زبانان به رقم قابل توجهي دست يافته است، و ديگر اين كه در حوزه كيفيت آثار منتشر شده نيز اين روند رشد مشاهده مي شود.
وزير فرهنگ و ارشاد در ادامه در مورد عدم افزايش تعداد كتابهاي برگزيده نسبت به تعداد عناوين گفت: به همين دليل در دهه دوم، حوزه كتاب هاي تشويقي مطرح شد و در هفته كتاب مراسم ويژه اي به آن اختصاص يافت و هر سال در آن فهرست ارزشمندي را مي يابيم.
مسجد جامعي درمورد توجه به حوزه تاليف وترجمه گفت: در حوزه كتاب سال ارزش و اعتبار تاليف و ترجمه با هم برابر است زيرا اهميت آگاهي به مباني فكري نقاط مختلف، موجب ارتقاي دانش جامعه مي شود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود به توجه و برنامه ريزي براي آينده كتاب اشاره كرد و گفت: بايد در حوزه سياستگذاري فرهنگي به اين نكته توجه شود، كه كتاب در كنار رسانه هاي رقيب در آينده چه صورتي خواهد داشت.
و آيا كتاب و بازار نشر در كنار رسانه هاي رقيب موقعيت تهديدآميزي دارد و پديده اي روبه افول است ياخير.
وي افزود: اگر كتاب را به عنوان نهاد پژوهش و علم و فرهنگ بدانيم، بايد تلاش كنيم تا آن را حفظ كرده و حضورش را تداوم ببخشيم و ديگر صورتها در خدمت اين حوزه قرار گيرند.
مسجد جامعي رونق حوزه هاي ديگر از جمله رسانه ها و عرصه پژوهش را زماني دانست كه به كتاب اتكا داشته باشند. وي در پايان سخنان خود به رونق روند خلاقيت و بازآفريني در بخش هاي مختلف جامعه اشاره كرد و گفت: زماني كه طرح كتاب سال دانشجويي مطرح شد، نخستين سال دغدغه سالهاي بعد وجود داشت، اما در سالهاي بعد چشم انداز روشني پيش چشم ما قرار گرفت، همين نكته هنگام مطرح شدن كتاب سال معلمان نيز وجود داشت، امسال نيز با مطرح شدن كتاب سال دانش آموزي آمارهاي جالبي از استانهاي مختلف رسيد كه حكايت از تاليفات بيش از دويست دانش آموز تنها در چند استان داشت و اين نشان مي دهد كه راه آينده با اتكا به استعداد و توانايي ها و امكانات مان، هموار و روشن است.
نظر شما