به گزارش خبرگزاری مهر، رئیسجمهوری در برنامه شب گذشته گفتگوی ویژه شبکه دوم به تشریح سیاستهای اقتصادی دولت پرداخت.
عزم جدی دولت در اجرای سیاستهای اصل 44
رئیس جمهور ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی را بزرگترین انقلاب اقتصادی تاریخ معاصر توصیف کرد و گفت: باید عالمانه و با تدبیر و پرهیز از اقدامات عجولانه زیر ساختهای اجرایی این اصل را فراهم کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، رئیس جمهور در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در پاسخ به سئوالی در خصوص دیدگاه دولت درباره سند چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: دولت نهم برای اولین بار ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی را پیگیری کرد.
وی افزود: بنده شخصا نامه نوشتم و چندین بار این درخواست را مطرح کردم و مقام معظم رهبری نیز با بزرگواری این سیاست ها را ابلاغ فرمودند و در واقع تلاش کردیم مقدمات رها سازی اقتصادی به سرعت فراهم شود.
احمدی نژاد در پاسخ به سئوال مجری گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در خصوص علت غیبت وی در همایش بررسی اصل 44 قانون اساسی که روز گذشته با حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و سران قوای مقننه و قضایی برگزار شد، اظهار داشت: گروهی تصمیم می گیرند همایشی را برگزار کنند ولی دولت لزوما نباید در آن شرکت کند.
رئیس جمهور افزود: سمینارها و همایش ها و جلسات مختلفی از سوی کارشناسان برگزار می شود ولی بنده در آنجا حضور ندارم و امکان دارد در طول سال در معدودی از آنها شرکت کنم که قطعا این مسئله به معنای مخالفت با موضوع بحث این نشست ها نیست.
احمدی نژاد اضافه کرد: عده ای حرف خود و گروه خود را به نام سند چشم انداز 20 ساله و برخی نیز خواسته های خود و گروه خود را بنام برنامه 5 ساله توسعه مطرح می کنند که به طور طبیعی نگاه آنها مورد پذیرش ما نیست.
وی افزود: دولت لایحه جامعی را برای سیاست های اصل 44 قانون اساسی تدوین کرد و با وجود آنکه بخشی از این سیاست ها قبل از دولت نهم نیز ابلاغ شده بود تقریبا کاری در این زمینه صورت نگرفته بود و ما توانستیم کار بزرگی را انجام دهیم.
رئیس جمهور ادامه داد: اکنون 22 قرارداد برای ساخت نیروگاه در بخش خصوصی منعقد شده است و دولت آماده واگذاری هفت نیروگاه و برخی صنایع بزرگ به بخش خصوصی است که اینها از اقدامات دولت ما است.
احمدی نژاد تصریح کرد که با مفهوم خصوصی سازی به معنای اختصاصی سازی برای نزدیکان خود به شدت مخالفت دارد و در اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی شعار مردمی سازی را محور قرار داده و به همین دولت دولت او سهام عدالت را ایجاد و توزیع کرده است.
حد سرمایهگذاری، قانون است
وی اظهار داشت: بخش خصوصی یعنی مردم و در سهام عدالت، مردم می توانند بر اساس توانایی مالی خود سهام ریز و درشت بخرند و قطعا دولت نهم طرفدار سرمایه گذاری است؛ بطوری که در 9 ماه سال جاری تمایل به سرمایه گذاری 91 درصد رشد داشته است.
رئیس جمهور در عین حال خاطر نشان کرد: حد سرمایه گذاری قانون است و قانون جز آنکه تاکید دارد درآمد قانونی و مشروع باشد، سقفی برای سرمایه گذاری قرار نداده و به همین دلیل دولت با سیاست خود که جلوگیری از رانت خواری و ویژه خواری ها بوده موجب تشویق سرمایه گذاری در کشور شده است.
احمدی نژاد اضافه کرد برای نخستین مرتبه دولت او توسعه سرمایه گذاری توسط شرکت های دولتی را محدود و آن را در برخی موارد منوط به اجازه شورای اقتصاد کرده است.
وی متذکر شد: برخی با فضاسازی ها و جو کاذبی که ایجاد کرده اند اجازه نمی دهند دولت زیر ساخت های اجرای رهاسازی اقتصادی به سوی اقتصاد مردمی را به طور عالمانه و با تدبیر و تأنی و متانت پیگیری نماید.
قانون برنامه چهارم دارای اشکالات جدی است
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت موظف است قانون برنامه توسعه و برنامه بودجه را اجرا کند، در عین حال گفت که قانون برنامه 5 ساله توسعه کشور دارای اشکالات جدی است.
احمدی نژاد در خصوص یکی از این اشکارات اظهار داشت: قانون برنامه می خواهد به سرعت اقتصاد ایران را به سوی اقتصاد جهانی رهنمون سازد در حالی که هنوز اقتصاد ما با تزریق یارانه پیش می رود.
وی تاکید کرد: هنگامی که مردم ما درآمد خود را با قیمت جهانی دریافت نمی کنند به آنها نمی توان گفت با قیمت جهانی هزینه کنید و در این صورت باید با پرداخت یارانه به اقتصاد شیبی دهیم تا بخشی از مردم در این مسیر از زندگی ساقط نشوند.
نان و انرژی
به گزارش خبرنگار مهر، رئیس جمهور در ادامه گفتگوی زنده تلویزیونی خود با مردم، به معضل قیمت نان اشاره کرد و گفت: دولت برای حل این معضل نان صنعتی و هدفمند کردن یارانه های مربوط به نان، برنامه ای را طراحی کرده است و طرح آن را به زودی به مجلس می دهیم.
احمدی نژاد معضل مهم اقتصاد ایران را مسئله انرژی و بنزین توصیف کرد و گفت: امسال ما بیش از 15 هزار میلیارد دلار بنزین مصرف کردیم که اگر بتوانیم جلوی این مصرف بی رویه را بگیریم اساسا دیگر تورمی در کشور وجود ندارد. امکان اینکه قیمت بنزین را ناگهان به قیمت واقعی برسانیم، وجود ندارد و دولت موافق آن نیست.
وی افزود: از نظر دولت باید راههای جایگزین پیدا شود، حمل و نقل عمومی گسترش یابد که مهمترین آن طرح گازسوز کردن خودروها است. توسعه خطوط ریلی در 16 شهر بزرگ کشور پیش بینی و انجام شده است و ما همه طراحی های لازم را انجام دادهایم.
احمدی نژاد ادامه داد: بعد از این 5 سال، قیمت بنزین را رها می کنیم البته الان طرح گران کردن پلکانی بنزین در دستور کار دولت نیست ولی برای سال آینده یک سهمیه بندی رقیقی را اعمال می کنیم تا رشد مصرف کنونی را کم کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن انتقاد از یک روزنامه که مسئله سهمیه بندی بنزین را باعث معطل ماندن 5 میلیون مسافر درون شهری در تهران توصیف کرده بود، گفت: ما مسئله سهمیه بندی و پیش بینی برای انواع خودروها و حتی سفرهای خانوادگی را کرده ایم.
بخشی از گرانی مسکن القائی است
به گزارش خبرنگار مهر، رئیس جمهور که در ادامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما سخن می گفت، درپاسخ به سئوالی در خصوص گرانی بویژه گرانی مسکن، اظهار داشت: بخشی از گرانی ها که به ساختارهای اقتصادی از گذشته باز می گردد، تورم طبیعی است.
وی افزود: این تورم که بانک مرکزی رقم آن را به نسبت وزن کالا ها در زندگی روزمره مردم اعلام می کند، در ابتدای سال 83 به 84، 4/15 درصد بود و اوایل سا 84 و 85 به 1/12 درصد رسید و الان در 9 ماهه سال به 9/11 درصد رسیده است.
احمدی نژاد خاطرنشان کرد: این تورم تا زمانی که پول نفت ریالی و مصرف می شود، این گرانی نیز وجود دارد.
رئیس جمهور گفت: تورم دیگر، تورم القایی است؛ وقتی فضایی ساخته می شود که از پیش مدام تکرار می شود، گرانی وجود دارد منجر به ایجاد گرانی می شود که این نوع تورم ناشی از روابط اقتصادی نیست و متاسفانه امسال این اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: بخش دیگری از تورم اساسا کاذب است و بر اساس آنچه که وجود خارجی ندارد و بدون منبع و به غلط در جامعه مطرح می شود که نمونه ای از آنها را می توان در تیتر برخی روزنامه ها مشاهده کرد.
احمدی نژاد برای نمونه به تیتر یکی از روزنامه ها که نام آن را نبرد اشاره کرد و گفت: در حالی که امسال به میزان واردات کشور 3/3 درصد افزوده شده بود و در عوض به صادرات غیر نفتی 41 درصد اضافه شده بود روزنامه مذکور نوشته بود دولت برای کنترل بازار دست به واردات بی رویه زده است.
روزنامه دیگری در تیتر خود از واردات بی رویه میوه انتقاد کرده بود و چند روز بعد تیتر دیگری در روزنامه ها منتشر شد که گرانی میوه بیداد می کند و بخشی از آن را ناشی از کمبود میوه در کشور عنوان کرده بود که قطعا این دو تیتر متضاد یکدیگر هستند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در بخش مسکن نیز افزایش قیمت تاریخی وجود دارد، به جهش قیمت این کالا از سال 1350 تا سال جاری اشاره کرد و با ذکر برخی ارقام در نهایت چنین اظهار داشت: علت بخشی از گرانی مسکن القایی و فعالیت های گروههای خاص بوده که این گرانی محصول یک حرکت سازمان یافته بود.
وی در پاسخ به اظهار نظر مجری برنامه گفتگوی ویژه شبکه دو سیما مبنی بر اینکه آیا وزیر اطلاعات این گروه سازمان یافته را افشا می کند تاکید کرد، این مسئله توسط آقای اژه ای اعلام خواهد شد.
احمدی نژاد در پاسخ به سئوال دیگر مجری برنامه در خصوص برنامه های دولت برای مقابله با گرانی مسکن اظهار داشت: نوسانات قیمتهای کالاهای مختلف را مطالعه وریشه یابی و آنها را دسته بندی و سازماندهی کردیم.
وی افزود: دولت به طور دقیق بررسی کرده است که در حال حاضر به چه تعداد مسکن نیازداریم و سالانه چقدر به میزان این نیاز اضافه می شود و یا اینکه چقدر دچار عقب افتادگی در این بخش هستیم و بر اساس این تحقیق قانون جامعی را تهیه کردیم که به زودی تقدیم مجلس شورای اسلامی می شود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: رد پای قانون مذکور در بودجه 1386 کل کشور دیده می شود و در صورتی که مجلس با نظرات کارشناسی خود این قانون را کامل و تصویب نماید تکلیف بخش مسکن و وظایف دولت در این زمینه روشن خواهد شد.
احمدی نژاد از قانون مذکور به عنوان انقلابی در بخش مسکن یاد کرد و حذف قیمت زمین از قیمت تمام شده، هدایت منابع بانکی با سود پایین و ارائه امتیازات شهرسازی و معماری به بافت های فرسوده کشور با تسهیلات و یارانه تسهیلات برای سرمایه گذاری رااز ویژگی های قانون جامع مسکن عنوان کرد.رئیس جمهور گفت: توزیع سهام عدالت و اشتغال آفرینی همان آوردن پول نفت بر سفره های مردم است.
بودجه 86
رئیس جمهور در پاسخ به اولین سئوال مجری برنامه که در مورد بودجه 86 بود، اظهار داشت: یک چشم انداز 20 ساله داریم و برنامه های 5 ساله، که گام هایی است برای رسیدن به آن چشم انداز و بودجه سالیانه هم بر اساس این برنامه ها قرار دارد. ما بر اساس سند چشم انداز برنامه می نویسیم و بودجه را منظور می کنیم.
وی افزود: من زیاد شنیده ام که می گویند دولت پول نفت را بی حساب و کتاب خرج می کند، در صورتی که این حرف اساس درست نیست، دولت خارج برنامه و اجازه مجلس و قانون نمی تواند خرجی کند، البته باید وقتی درآمدهای نفتی بالا می رود در زندگی مردم هم انعکاس داشته باشد.
احمدی نژاد در خصوص اولویت های اقتصادی دولت نیز گفت: ما سعی کردیم پول نفت را به سمت سرمایه گذاری و کارهای عمرانی و حمایت از سرمایه گذاری تولید سوق دهیم.
وی افزود: ما هزاران پروژه نیمه تمام داریم که آنها زیر ساخت توسعه هستند ما باید به سرعت این زیر ساخت ها را فراهم کنیم، در بودجه 85 و 86 اولویت و جهت گیری اصلی ما این بود که پروژه های نیمه تمام که در حقیقت حلقه وصل توسعه هستند، خاتمه یابند.
مجری برنامه زنده تلویزیونی شبکه دو سیما از احمدی نژاد در مورد شعار آوردن نفت به سر سفره های مردم پرسید که وی پاسخ داد: بارها گفته اند که من چنین حرفی را گفته ام ولی من این را نگفته ام البته ما با در اولویت قرار دادن مناطق محروم یعنی جاهایی که استعداد هست ولی امکان حرکت نیست یا استعدادهای معطل که ناگزیر به حرکت به سوی مراکز شهری هستند اصل این کار راانجام داده ایم، اشتغال آفرینی همان آوردن پول نفت است، در بخش اشتغال یک کار بسیار بزرگی انجام شده است یعنی 6 هزار میلیارد تومان در پروژه های کوتاه مدت زود بازده با نظارت بانک سرمایه گذاری شده است.
وی تصریح کرد: توزیع سهام عدالت همان توزیع پول نفت بر سر سفره های مردم است.
احمدی نژاد با تاکید بر این که در بودجه امسال هزینه های مصرفی دولت و محل فرارهای بودجه کاهش چشمگیری یافته است، گفت: معمولا رسم بود که در سال این نوع بودجه 20 تا 22 درصد افزایش پیدا می کرد اما ما برای اولین بار بودجه مصرفی دولت را کاهش دادیم و در عوض بودجه بخش عمرانی را زیاد کردیم.
وی افزود: ما در بودجه دو نوع درآمد داریم، درآمد نفتی و درآمدهای غیر نفتی و سایر.
رئیس جمهور گفت: نفت باید در امور زیر بنایی مصرف و سرمایه گذاری شود، امسال درآمدهای غیر نفتی ما بیش از 30 هزار میلیارد تومان است، 35 هزار میلیارد تومان هم درآمد مصرفی ما است.
وی در خصوص تعیین قیمت نفت در بودجه سال 86 نیز گفت: در شرایطی که ما به سمت نقطه های پیشرفت حرکت می کنیم بدخواهان می خواهند مقابله کنند، مهمترین نقطه فشار آنها قیمت نفت است. از این جهت علاقمند بودیم که قیمت نفت را در بودجه پایین بیاوریم تا دستگاهها هم یاد بگیرند که با این قیمت نفت هم کشور را اداره کنیم.
نظر شما