۱۲ شهریور ۱۳۹۷، ۱۷:۴۸

جلسه تهران شهر بدون پلاستیک برگزار شد؛

مردم را به نذر جمع‌آوری زباله تشویق کنیم

مردم را به نذر جمع‌آوری زباله تشویق کنیم

رییس کمیته سلامت شورا گفت: در گذشته مردم نذر می‌کردند که ظروف هیئت‌ها را تمیز کرده یا زباله‌ها را از سطح شهر جمع‌آوری کنند؛ ماباید در جهت زنده کردن این رسوم اقدام کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، در آستانه ماه محرم، جلسه کمپین تهرانشهر بدون پلاستیک با حضور مسئولان سلامت و پسماند شهرداری تهران با موضوع ماه محرم و استفاده از ظروف پلاستیکی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، ناهیدخداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به اینکه ما به دنبال حذف پلاستیک نیستیم بلکه به دنبال اصلاح الگوی مصرف پلاستیک همانند کشورهای توسعه یافته هستیم، گفت: اگر ما بتوانیم 3 نکته مهم کاهش مصرف پلاستیک، جایگزین برای پلاستیک و مسئولیت جمع‌آوری را در خانواده‌ها فرهنگ‌سازی کنیم، می‌توانیم بگوییم در زمینه اصلاح الگوی مصرف کار مهمی کرده‌ایم.

او در ادامه با اشاره به اینکه در ماه محرم باتوجه به فعالیت هیئت‌ها و دسته‌های عزاداری و رسم نیکوی پخش نذری، مصرف ظروف یک بار مصرف چندین برابر می‌شود تاکید کرد: ما باید مانند گذشته چند نذر مهم را که حالا از رونق افتاده بین مردم احیا کنیم. در گذشته مردم نذر می‌کردند که ظروف هیئت‌ها را تمیز کنند و یا زباله‌ها را از سطح شهر جمع‌آوری کنند؛ اگرما در جهت زنده کردن این رسوم حرگت کنیم، می‌توانیم مبحث زباله‌های جا مانده از هیئت‌های نذری را مدیریت کنیم.

خدا کرمی تاکید کرد:‌ باید بتوانیم در مناطق مختلف با مسئولین و کانون‌های مساجد هر منطقه جلسه بگذاریم و اهداف کمپین را برای آن‌ها مشخص کنیم و همینطور سازمان پسماند باید برنامه‌ای جامع برای این ایام ارائه کند تا بتوانیم برای جدا سازی ظروف پلاستیکی از دیگر زباله‌های اقدام کنیم. همچنین باید از مسئولین تکایا بخواهیم که واعظین آن‌ها در مراسم و سخنرانی هم درباره احیای نذری‌های قدیمی و همچنین کاهش مصرف پلاستیک به عزاداران تاکید ویژه داشته باشند.

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به نقش مهم سمن‌ها در کاهش مصرف پلاستیک تاکید کرد: بیشترین کار را در این حوزه از سمن‌ها باید بخواهیم تا بتوانیم فعالیت درست و اصولی داشته باشیم.

در ادامه این نشست، رفیعی مدیر کل فرهنگی شهرداری تهران گفت:در 20منطقه تهران مراسم آیینی از طریق هیئت‌ها و تکایا برگزار می شود و می‌بایستی بخش مهمی از اطلاع‌رسانی ها از طرق تکایا باشد. مساله مهم‌تر قرار دادن مخازن مخصوص زباله‌های پلاستیکی در نزدیکی تکایای بزرگ است که از همان تکایا تفکیک زباله انجام بگیرد.

عبدلی مدیریت پسماند تهران نیز در این نشست خبری گفت: مساله مصرف پلاستیک کمی پیچیده تر است. شما سری به میدان راه‌آهن که مرکز فروش ظروف پلاستیکی است بزنید. به قدری ظروف پلاستیکی شیک و لاکچری به بازار آمده که احتمالا خانواده‌ها دیگر برای برگزاری مراسم خود به سمت مصرف همیشگی این وسایل روی می‌آورند. سئوال من این است که پس وزارت صنعت و معدن کجاست تا جلوی این تولیدات را بگیرد؟

عبدلی تاکید کرد: در تهران 14 هزار هیئت وجود دارد و حداقل به هرکوچه 5 هیئت می‌رسد، من به جرات می‌گویم هیچ کدام از این هیئئت‌ها تا به حال زباله‌های خود را جمع‌آوری نکرده‌اند.

در ادامه این نشست زینب نصیری سرپرست اداره کل سلامت معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت:ما باید روی برنامه‌ها و موضوعاتی متمرکز شویم که به واسطه آن در ایام ماه محرم زباله کمتری در سطح شهر تهران ریخته شود. ما در سطح شهر کانون‌های خادمین سلامت مساجد را داریم. قبل از این نشست، جلسه‌ای با این کانون‌ها برگزار شد و توانستیم به نکات مثبتی دست پیدا کنیم. این کانون‌ها روی موضوعات سلامت پایگاه‌های صلواتی تاکید دارند و همچنین برای موضوعات دیگر سلامتی نیز اعلام آمادگی کردند.

در پایان این جلسه مقرر شد، از سازمان زیباسازی که به زودی در معابر بیلبوردهای مرتبط با ماه محرم را نصب خواهد کرد خواسته شود تا در بیلبوردها درباره مدیریت مصرف پلاستیک تاکید کند و هیئت‌ها و تکایا را با فرهنگ سازی به سمت کاهش مصرف پلاستیک سوق داد و از پایگاه‌های محلی برای مدیریت مصرف در این ماه بهره جست.

کد خبر 4393166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha