حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه حماسه جاویدان امام حسین (ع) و مسئله عاشورا تأثیر بسیار عمیقی در تاریخ بشریت داشته است، گفت: اهداف این نهضت از سخنان امام حسین (ع) یا از نامه هایی که به افراد مختلف می نوشتند و یا بحثهایی که داشتند، گرفته شده است.
وی با بیان اینکه اصلی ترین هدفی که امام حسین (ع) دنبال می کرد، حفظ دین جد خود حضرت محمد (ص) بود، اظهار داشت: حفظ دین اسلام وظیفه ای بر عهده همه مسلمانان است تا نام اسلام را با جان و مال خود حفظ کنند و این از اهداف شرعی آنها به شمار می رود و بر دوش همه است. بنابراین حفظ دین اسلام بزرگترین وظیفه امام حسین (ع) بود.
حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی هدف بعدی امام حسین (ع) از قیام را احیای کتاب و سنت نبوی خواند و یاد آور شد: همه می دانند، چه آنهایی که امام حسین (ع) را جانشین پیامبر (ص) پذیرفتند که عقل، شرع و فطرت حاکی از آن است و چه آنهایی که با ادله های غیر شرعی او را به امامت نپذیرفته اند، که چه بر خاندان نبوت نازل شده و چه سیره ای داشتند. بنابراین امام حسین (ع) بهترین و عالمترین شخصی است که سنت حضرت محمد (ص) را تبیین و قرآن را تفسیر کرد.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه اصلاح گری هدف دیگری بود که منجر به وقوع قیام عاشورا شد تا جامعه را از انواع انحرافات آگاه دور کند، تصریح کرد: حرکت سیدالشهداء این بود که به جای معرفی تک به تک منکرات جامعه، به طور مستقیم به عامل منکرات یعنی حاکمیت باطل بر جامعه اشاره کرد و به آن پرداخت. امام حسین (ع) می فرماید " اراده من این است که امر به معروف و نهی از منکر کنم." بنابراین می توان گفت که اصل اصلاح گری امر به معروف و نهی از منکر است که مسلمانان با آن آشنا بوده و در قرآن نیز بر آن تأکید شده است . از این رو امام حسین (ع) می خواست با حاکمیت باطل، فاسد، فاسق و ضد حق مبارزه کند.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی افزود: امام حسین (ع) اصل و سر منشأ فشار در جامعه را نشانه گرفت که حاکمیت ضد دینی و فسق و جور بود . حاکمیتی که تمام سطح جامعه اعم از آموزش و رفتار مردم و برخوردهای آنها را تحت تأثیر قرار داده بود و به سوی فسق و جور حرکت می داد و این جامعه بیمار شده بود. نشانه بیماری جامعه این بود که مردم کوفه جمع می شوند و برای کشتن امام حسین (ع) خود را آماده می کنند. این از اثرات حاکمیت باطل است که همگان را علیه حق بسیج می کند تا حق به زانو در آید، پس باید حاکمیت جامعه درست شود تا خون جاری در شریانهای جامعه شفا بخش شود.
وی در ادامه به تلاقی ایام محرم و عاشورای حسینی با دهه فجر و حماسه انقلاب اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: به تعبیر امام خمینی هر دوی این حماسه ها پیروزی خون بر شمشیر است. امام خمینی نیز با اقتداء به سیدالشهداء در مقابل همه حرفهایی که به شاه می زد قاطعانه ایستاد و گفت که شاه باید برود و اصل فساد باید دور شود و کار امام حسین (ع) را ادامه داد. پس بحث امر به معروف و نهی از منکر از اهداف بود و ایشان اگر چه به جزئیات به صورت مختصر می پرداخت، اما هدف بزرگ، همان حاکمیت دینی جامعه و مبارزه با حاکمیت فاسد زمان بود.
حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی با اشاره به محوریت ولایت الهی بر زندگی انسانها در قضیه عاشورا و حرکت امام حسین (ع) تأکید کرد: انسانها که در زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی به هم متصل هستند، باید تحت ولایت الهی زندگی کنند و تصمیم بگیرند در غیر این صورت از گردونه انسانی خارج می شوند. ولایت الهی وظیفه دارد تا نسبت به امور در هر مقطعی جامعه را آگاه کند. این ارائه آگاهی و بیدارسازیهای امام حسین (ع) قبل از حاکمیت یزید و معاویه نیز وجود داشت که افشاگری هم می کرد. اما آچه مسلم است این است که امام حسین (ع) اگر این فداکاری را نمی کرد، اسلام زنده نبود. همانگونه که پیامبر (ص) فرموده بود " اسلام از حسین (ع) باقی می ماند و برای همه جامعه ارث می گذارد".
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی یادآور شد: به جز قیام هر شیوه دیگری که امام حسین (ع) انجام می داد بعید بود تا ذلت بنی امیه تبیین شود. بنابراین تا قیامت هم این اهداف ادامه دارد و هر کس باید در این جریان کمک کند تا نه تنها اسلام و قیام حسینی زنده بماند، بلکه تداوم ادامه یابد. از این رو امام حسین (ع) از برگزاری جلسات و حسینیه ها توقع دارد تا اسلام ناب با محوریت ولایت الهی منتشر شده و حقایق بیان شوند، هر چیزی که مسیر را به سوی انحراف بکشاند خلاف نهضت است و باید از سطح جامعه زدوده شود.
نظر شما