۱۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱۵:۰۹

همایش ثبت جهانی دریاچه گهر برگزار شد

همایش ثبت جهانی دریاچه گهر برگزار شد

همایش ثبت جهانی دریاچه گهر با هدف بررسی فرصت ها و تهدید ها جهت قرار گیری بزرگترین و زیبا ترین دریاچه آب شیرین خاورمیانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، این همایش با حضور محمد رضا مجیدی سفیر سابق ایران در یونسکو، سفیر سابق ایران در فرانسه، رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی و رئیس انجمن ایرانی همکاری با یونسکو، ایمان موسوی عضو هیأت رئیسه انجمن ایرانی همکاری با یونسکو، احسان ایروانی محقق و پژوهشگر حوزه تایخی و میراث فرهنگی  و با سخنرانی فرماندار شهرستان دورود روز سه‌شنبه آغاز به کار کرد و عصر گذشته با بازدید از دریاچه گهر به پایان رسید.

فرماندار دورود با بیان اینکه توسعه صنعت گردشگری شاه کلید توسعه پایدار است گفت: ثبت قلعه فلک الافلاک و دریاچه گهر می‌تواند سرفصل نوینی در ارتقاء و پیشرفت منطقه باشد.

در بخش تخصصی این همایش  نیز عطاءالله حسنپور پژوهشگر باستان شناسی و میراث فرهنگی به معرفی پیشینه تاریخی لرستان و دشت هزاران ساله سیلاخور پرداخت. سپس محمدرضا مجیدی  به عنوان میهمان ویژه همایش با تشریح شرایط فعلی جامعه و نیاز مبرم به معرفی جهانی، توسعه و ترویج صنعت گردشگری از اقدام مسئولین و  تشکل‌های زیست محیطی شهرستان دورود به عنوان یک اقدام انقلابی یاد کرده و با بیان اینکه رشد و توسعه کشور نیازمند همگرایی و وحدت نظر میان همه اقوام، مسئولین و جناح‌های سیاسی‌ است، وحدت را بن‌مایه و ریشه پیشرفت و نیل به آرمان‌های اصیل انقلاب دانست  و از این اقدام به عنوان یک حرکت سازنده و انقلابی -اسلامی تجلیل کرد.

مجیدی هر گونه دخل و تصرف، تخریب و  جاده سازی تحت هر عنوان و به هر بهانه ای را مانع ثبت جهانی دریاچه گهر دانست و گفت: تا زمانی که این موانع برچیده نشود امکان ثبت این اثر طبیعی و جذب کمک  و حمایت های حفاظتی جهانی از سوی سازمان یونسکو وجود نخواهد داشت که لازمه این مهم همگرایی مسئولین استانی، مردم و تشکل‌های مردم نهاد است.

احسان ایروانی پژوهشگر حوزه تاریخ  و میراث فرهنگی کشور و عضو هیئت رئیسه انجمن دوستی، همکاری ایران و یونسکو  شرایط لازم برای ثبت این اثر طبیعی استثنایی و قرارگیری در فهرست میراث طبیعی جهان و سازمان جهانی یونسکو را  اعلام و ابراز امیدواری کرد که با برچیده شدن تصرفات، ساخت و سازها و جاده به حرائم دریاچه گهر مراحل ثبت، هر چه سریعتر آغاز شود.

در ادامه مسئولان و میهمانان همایش به همراه تنی چند از اعضاء شورای هماهنگی تشکلهای زیست محیطی جهت بازدید میدانی از دریاچه گهر به منطقه عزیمت کرده و پس از واکاوی و فهرست برداری از فرصت های بالقوه و تهدید های پیش رو در این  منطقه تذکراتی را یاد آوری کردند که جهت ثبت این اثر طبیعی می‌بایست هر چه سریع‌تر این موانع مرتفع و برچیده شود تا امکان کلید خوردن پرونده ثبت جهانی در سازمان یونسکو فراهم گردد. احسان پارسا مسئول روابط عمومی و تبلیغات همایش ثبت جهانی دریاچه گهر شود.

کد خبر 4396475

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha