۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۲۶

حاشیه‌های اکسپوی چین

تلاش برای تغییر ذهنیت چینی از ایران؛ ناامنی، جنگ، روبنده

تلاش برای تغییر ذهنیت چینی از ایران؛ ناامنی، جنگ، روبنده

شرکت کنندگان ایرانی در نهمین دوره اکسپوی صنایع فرهنگی چین ضمن ارایه صنایع دستی تلاش کردند به بازدیدکنندگان چینی بگویند تصویری که علیه ایران در دنیا وجود دارد صحیح نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، نهمین دوره اکسپوی صنایع فرهنگی غرب چین از روز ١۶ شهریور ماه شروع شده و امروز به کار خود پایان می‌دهد در این دوره ایران به عنوان مهمان ویژه با حضور هنرمندانی از استانهای مختلف شرکت کرد در این پاویون هنرمندان موسیقی در قالب گروه موسیقی روناک به نواختن موسیقی سنتی ایران پرداختند و هر یک از هنرمندان نیز محصول صنایع دستی خود را در معرض نمایش و فروش گذاشتند

اما حاشیه قابل‌توجه این نمایشگاه این بود که هنرمندان ایرانی در فاصله معرفی محصول کار خودباید  پاسخگوی مسایل دیگر نیز بودند؛ مثلا آنها باید به چینی ها ثابت می‌کردند که جنس عرضه شده آنها تقلبی نیست. موضوع دیگر درباره سفر به ایران بود که بیشتر بازدیدکنندگان دباره امن بودن ایران می‌پرسیدند.

فائزه آخوندی که خود مسلط به زبان چینی است و در غرفه ای به معرفی محصولات و سوغات ایرانی می پردازد می‌گوید بیشتر سوالات چینی ها درباره تحریم ها و امنیت در ایران است مردم چین تصور می‌کنند ما شبیه به عراق و عرب ها زندگی میکنیم می‌گویند که روبنده میزنید و ایا خانم ها حق رانندگی دارند یا نه و یا اینکه جنگ داریم یا خیر ما باید با تصاویر به آنها نشان دهیم که این تصور اشتباه است در ایران امنیت وجود دارد و هیچ جنگی در پیش نیست.

در حاشیه این نمایشگاه ، نشست های تخصصی نیز برپا شد که در آن افراد مختلف هر یک تلاش می‌کردند ذهنیت چینی ها را درباره ایران تغییر دهند حسین خلیفی نماینده اطلاع رسانی گردشگری ایران در شانگهای در سخنرانی خود به زبان چینی گفت که مردم چین باید حداقل یک بار به ایران سفر کنند چون ایران تاریخ غنی دارد و روحیه کنجکاو چینی‌ها را ارضا می‌کند از سوی دیگر برخی از غذاهای ایرانی با چینی یکی است مانند شیشلیک همچنین ایران اکنون بسیار ارزان است رفت و آمد در آن نیز بسیار راحت است و حتی با قطار هم می‌شود به شهرهای مختلف رفت.

وی ادامه داد: برخی سعی می‌کنند که چهره ایران را نادرست جلوه دهند در صورتی که مدیا اطلاعات اشتباه به ایران میدهد پس باید به سراغ رسانه‌هایی رفت که اخبار درست را منتقل می‌کنند چون ایران در خاورمیانه قدرتمند است .

خلیفی همچنین درباره پوشش زنان ایرانی نیز توضیحاتی به مردم شرکت کننده داد و تصور اینکه ویزا در ایران بسیار سخت میشود گرفت را رد کرد و گفت که ویزای فرودگاهی ایران به راحتی صادر می‌شود.
خلیفی به این موضوع هم پرداخت که بین ایران و چین هیچگاه در هیچ دوره تاریخی جنگ نبوده بنابراین مردم ایران و چین همدیگر را همیشه دوست داشته اند.
خلیفی سعی کرد در طول برپایی این نمایشگاه به هر نحوی که شده ایران را بهتر به بازدیدکنندگان معرفی کند حتی زمانی که گروه موسیقی روناک اجرا داشتند نیز با تک نوازی هر یک از هنرمندان این گروه توضیح میداد که از چه سازی استفاده شده و چه شباهتی به کدام یک از سازهای چینی دارد.

غیر از خلیفی، باقرزاده نماینده اطلاعات رسمی ایران در پکن هم با ارایه پکیج ها و تصاویر درباره ایران سعی کرد توضیحاتی را به بازدیدکنندگان ارایه کند همسر او نیز که خود از مردم چین است در یکی از این نشست ها درباره میزبانی مردم ایران سخنرانی کرد.

سید جلال امام استاد تاریخ و فرهنگ از دانشگاه مطالعات خارجی شیان نیز در نشستی بیان کرد: شاید شما مردم چین شنیده باشید که روابط بین ایران و آمریکاسرد است و یا با محصولاتش آشنا باشید اما اینها همه آن چیزی نیست که شما درباره ایران میدانید اگر از شما بپرسند روابط ایران و چین به چند سال قبل برمیگردد شاید بگویید ٢١٠٠ سال پیش اما ۵٠ سال پیش یک باستان شناس دو تکه استخوان اسب پیدا کرد که روی آن به زبان چینی قدیم نوشته هایی وجود دارد که مطالبش با نوشته های منشور کوروش یکی است اگر این حرف درست باشد رابطه ایران و چین به ٢۵٠٠ سال پیش می‌رسد.

وی ادامه داد: در هر دوره تاریخی ما افرادی را داشته ایم که به چین سفر کرده و درباره سفر خود مطلب نوشته اند حتی در شاهنامه نیز که کتاب مهمی برای ایرانی هاست درباره چین و ویژگی های مثبت آن مطلب زیادی گفته شده است ما در یک دوره تاریخی به نام تیموریان ۵٠٠ سفیر داشته ایم که چین را دیده اند و سفرنامه نوشته اند در دوره معاصر نیز همین طور بوده است.

امام ضمن توضیح روابط تاریخی و فرهنگی بیان ایران و چین به سوالات چینی ها جنس در این نشست نیز پاسخ داد که ایران امن است چون بیشترین سوالی که مردم عادی از او می‌پرسند درباره جنگ داخل ایران است البته برخی نیز به او می‌گویند که ما هم با آمریکا خوب نیستیم و اینکه شما هم با آمریکا روابط خوبی ندارید خوب است.

کد خبر 4399219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha