به گزارش خبرنگارمهر، ناصر حیدری پور بعدازظهر دوشنبه در حاشیه نشست سراسری مرتع کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال ۲۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری با هدف جلوگیری از هدررفت آب، فرونشست آب به سفره های آب زیرزمینی و جلوگیری از سیل، گسترش پوشش گیاهی و تغذیه سفره های آب زیرزمینی اختصاص یافته است.
وی افزود:استفاده از ظرفیت خیران در حوزه آبخیرداری بسیارمهم است و در این راستا امسال بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال از کمکهای خیران در این زمینه استفاده شده است.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها ادامه داد:در سال جاری عملیات آبخیزداری در ۶۲۷ حوزه از حوزه های آبخیز کشور و ۳۲۰ شهرستان از ۴۳۰ شهرستان کشور اجرا شد و ۳۹۸ کارگاه اجرای عملیات آبخیزداری در سطح کشور راه اندازی شد.
وی تصریح کرد:بوته کنی و قطع درختان توسط روستاییان در مراتع با هدف تامین انرژی گرمایشی، یکی از مشکلات بزرگ پیش روی ماست که با هماهنگی انجام شده در تلاش هستیم بخش قابل توجهی از این خانوارهای مناطق روستایی را با جایگزیی سوختهای فسیلی و با تامین بخاری و آب گرم کن در شرایطی قرار دهیم که کمتر به سمت بوته کنی بروند وجایگزینی سوخت فسیلی برای ۱۳ هزار خانوار در حوزه های اجرای عملیات آبخیزداری در دست اجرا است.
حیدری پور تاکید کرد: مساحت تحت تاثیر کانون بحرانی فرسایش بادی بالغ بر ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار است که عملا شهرستانهای خوزستان، دشت سیستان ،جنوب کرمان تحت تاثیر کانون بحران فرسایش بادی هستند و یک ردیف مستقل از محل صندوق توسعه ملی برای خوزستان در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد : ۷۰ تا ۸۰ درصد منشاء گرد و غبار خارج از کشور است و براساس توافق معاون محترم وزیر و ریس سازمان جنگلها ،مراتع و آبخیزداری کشور با فائو از مهر سال جاری مسئولان مربوطه به کشور اعزام و سند همکاری با کشورهای منطقه در حوزه بیابان زدایی تهیه خواهد شد.
نظر شما