۶ بهمن ۱۳۸۵، ۱۶:۳۰

بررسی عملکرد کمیسیون های تخصصی مجلس عوام انگلیس در مرکز پژوهش ها

بررسی عملکرد کمیسیون های تخصصی مجلس عوام انگلیس در مرکز پژوهش ها

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نحوه عملکرد کمیسیون های تخصصی (کمیته‌های پارلمانی) مجلس عوام انگلیس را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دفتر اطلاع‌رسانی مرکز پژوهشها، دفتر مطالعات سیاسی این مرکز ضمن معرفی کمیسیونهای تخصصی مجلس عوام انگلیس تصریح کرد که نخستین کمیسیون تخصصی این مجلس، کمیسیون کل مجلس است که با حضور تمام اعضای مجلس عوام تشکیل می‌شود و نشست‌های آن مشابهت زیادی با اجلاسهای عادی مجلس دارد اما دو تفاوت عمده آن را از سایر اجلاسهای عادی متمایز می‌کند، نخست این که ریاست این کمیسیون با سخنگو (ریاست) مجلس نیست بلکه معمولا توسط دفتردار مجلس اداره می‌شود و ثانیا این کمیسیون برخلاف – جلسات - مجلس می‌تواند بیش از یک بار به موضوعی که به آن ارجاع می‌شود رسیدگی و در مورد آن بحث و تبادل کند.

بر اساس اعلام مرکز پژوهشها، کمیسیون کل مجلس عوام انگلیس در مجموع به لوایحی که از اهمیت ساختاری برخوردارند، لوایحی که دولت باید به سرعت آن را تصویب کند، لوایحی که ماهیت غیر جنجالی دارند و لوایحی که با آنها مخالفت نشده و تمام مراحل آن‌ها بدون مباحثه طی شده است، رسیدگی می‌کند.

دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهشها از کمیسیونهای دائمی به عنوان یکی دیگر از کمیسیونهای تخصصی مجلس عوام انگلیس نام برد وتصریح کرد که زیرمجموعه این کمیسیونها شامل کمیسیونهای دائمی اروپایی (A,B,C)، کمیسیونهای دائمی لوایح عمومی، کمیسیونهای عالی مربوط به مسائل منطقه‌ای (اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) و کمیسیون دائمی مربوط به مسائل منطقه‌ای می‌شود.

کمیته‌های منتخب (تحقیق) و کمیته‌های مشترک آخرین کمیسیون تخصصی مجلس عوام انگلیس است که به تنهایی کمیسیونهای داخلی با 6 زیر مجموعه‌، کمیسیون‌های نظارت و بررسی با 4 زیرمجموعه، کمیسیونهای غیر وزارتی با 6 زیر مجموعه، کمیسیونهای دیگر با 6 زیر مجموعه و بالاخره کمیسیون لوایح تلفیقی دوگانه – بدون زیر مجموعه – را در بر می‌گیرد.

مرکز پژوهشها همچنین یادآور شد که مجلس عوام انگلیس دستکم 17 کمیته تخصصی دارد که در زمینه‌های فرهنگ، دفاع، کشاورزی، ‌آموزشی و استخدام، امور خارجی و داخلی بهداشت، محیط زیست، توسعه بین المللی، امور ایرلند، اسکاتلند و ولز، علوم و تکنولوژی، امنیت اجتماعی، تجارت و صنعت، خزانه و مقرری‌های پرداختی دولت فعالیت دارند.

گفتنی است، مجلس اعیان انگلیس نیز کمیسیونها وکمیته‌های تخصصی چندی دارد که این مطلب به آنها نپرداخته است.

کد خبر 440020

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha