۲۰ شهریور ۱۳۹۷، ۱۴:۴۷

به قلم عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی؛

کتاب «رویکرد عرفانی مولانا به محیط زیست» منتشر شد

کتاب «رویکرد عرفانی مولانا به محیط زیست» منتشر شد

کتاب «رویکرد عرفانی مولانا به محیط زیست» با هدف اصلاح و تصحیح نگاه و رفتارهای­ زیست محیطی توسط «سیدحمیدرضا رئوف» عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی به نگارش درآمده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، «سیدحمیدرضا رئوف» نویسنده کتاب «رویکرد عرفانی مولانا به محیط زیست» سعی کرده از طریق افکار و اندیشه‌های این شاعر فارسی‌گوی، الگویی برای تغییر نوع نگاه انسان به طبیعت ارائه دهد.

امروزه اهمیت محیط زیست برای حیات بشر از صورت مسأله‌ای بیرونی یا محیطی به مسأله‌ای حیاتی و وجودی برای انسان بدل شده است و اساساً موضوع محیط زیست و چالش­های آن ارتباط تنگاتنگ و انکار نشدنی با حیات او دارد؛ چندان که نادیده گرفتن آن به معنای بی‌توجهی به حیات انسانی و زیست اجتماعی است. از منظر رویکرد تعاملی در ساحت علمی نیز اگرچه تعامل با طبیعت در کنار تعامل اجتماعی، فردی و دینی (امر اُلوهی) روابط چهارگانه اصلی را سامان می­‌دهد، اما محیط زیست و مسائل آن امری است که به شکل پیچیده‌­ای در دیگر ساحات تعاملی نیز رسوخ دارد و بر دیگر رویکردها و روابط ما اثرجدی خواهد گذاشت.

مولانا یکی از بزرگان فرهنگ و ادب فارسی است که آثار و اندیشه‌های او بر متفکران و اندیشمندان بسیاری اثرگذار بوده است به‌گونه‌ای که برخی مولاناپژوهان معتقدند در غرب، هیچ عارف و شاعری از دنیای اسلام به‌اندازه مولوی مشهور نیست. میراث ارزشمند مولانا از ارزش‌های والای انسانی سرشار است و گونه‌ای از جهان‌بینی را ارائه می‌دهد که برای درک هستی، الگوهای معناداری را فراهم می‌کند. اندیشه‌های او به‌گونه‌ای است که می‌توان آنها را دستاویز و مرکز قرار داد و عصاره اندیشه‌های پیش و پس از او را چه در جهان اسلام و چه در ایران بررسی کرد.

نویسنده در این پژوهش سعی کرده از طریق افکار و اندیشه‌های این شاعر فارسی‌گوی، الگویی برای تغییر نوع نگاه انسان به طبیعت ارائه دهد که بر نوع نگاه مولانا به جهان و انسان مبتنی است. با این‌حال، در تبیین الگوی مستخرج از نظام فکری مولانا، اقدامی در ریشه‌یابی افکار و اندیشه‌های مولانا درباره این امر صورت نگرفته است. 

کتاب «رویکرد عرفانی مولانا به محیط زیست» نوشته سیدحمیدرضا رئوف، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی است که از سوی چاپ و نشر عروج وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر امام خمینی(ره) و با همکاری انجمن علمی عرفان اسلامی ایران منتشر شده است. 

کد خبر 4400409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha