به گزارش خبرنگار مهر، محبت جمالی نیا امروز چهارشنبه در جلسه ستاد بازسازی مناطق زلزله زده در سرپل ذهاب اظهار داشت: زلزله ۷.۳ ریشتری سال قبل ۷ هزار و ۵۰۰ مصدوم و ۶۲۱ جان باخته در شهرستان سرپل ذهاب داشت.
وی با اشاره به اینکه حجم آواربرداری در این شهرستان در حد یک کلانشهر بود، افزود: در حوزههای عمران و ساخت و ساز آسیبهایی غیرقابل جبران وارد شد که در این زمینه مسئولان هشت استان یاریرسان از سوی بنیاد مسکن با تمام امکانات در این شهرستان مستقر شدند.
فرماندار سرپلذهاب تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی روند ساخت و ساز در حالت سیر نزولی بود و در این زمینه شاهد هستیم استاندار در تلاش است تا مشکل تامین آهنآلات منطقه را حل کند و روند ساخت و سازها از سر گرفته شود.
وی بیان کرد: با شروع فصل سرما باید به ساخت و تکمیل واحدهای دامی توجه شود که در حال حاضر برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان این واحدها در حوزه بانکی مشکلاتی داریم در حالی که باید پرداخت تسهیلات در حوزههایی همچون کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.
جمالی نیا خواستار توجه ویژه جهت پرداخت تسهیلات مذکور و رفع بوروکراسی های اداری در بحث ضمانت شد و عنوان کرد:در این مدت ۵ هزار واحد افتتاح و ۱۰ هزار واحد نیز تعمیر شده اند.
وی بیان کرد: قبل از زلزله ۳ هزار و ۳۵۰ واحد صنفی داشتیم که در حال حاضر ۲ هزار و ۷۰۰ واحد شروع به فعالیت کردند و بازار شهرستان زنده و فعالیتهای روزمره مردم مشهود است همچنین در این میان دستگاه های خدمت رسان پای کار آمدند.
فرماندار سرپلذهاب با اشاره به اینکه عملکرد مرکز بهداشت برای جلوگیری از شیوع بیماریها بسیار خوب بوده بیان داشت: یکی از نگرانی های کل کشور در حوزه بهداشت و درمان در تابستان خطر شیوع بیماری ها بود که کنترل شد و حتی فراوانی نسبی بیماری ها نسبت به مدت مشابه سال قبل با وجود کمبود امکانات تغییری نکرده و تابستان امسال و سال گذشته هفت نفر به بیماری سالک مبتلا شدند.
وی گفت: دفع آبهای سطحی در سرپل ذهاب به خوبی توسط آبفا انجام شد و امکانات برق ۴۸ ساعت بعد زلزله با مدیریت استاندار حل شد و از سوی دیگر ۶ هزار نفر نیرو در این شهرستان برای بازسازی زیرساختها و تاسیسات زیر زمینی در حوزه های تخصصی مستقر شدند.
جمالینیا از تخصیص اعتبارات شهرستانی خبر داد و گفت: سه ماه پیش یک متر مربع فضای سبز نداشتیم و شهرستان از کانکس و تاسیسات پوشیده بود اما در حال حاضر ۲ فضا بازسازی شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه روستایی مشکل تامین آب داشتیم، گفت: نیازمندی مصالح خیلی مهم است در نهایت استاندار به طور ویژه در این حوزه ورود کرد و از محل اعتبارات استان ۹۰ میلیارد ریال برای ساخت بیش از ۷۰ واحد مسکونی تخصیص داد.
فرماندار سرپلذهاب با تقدیر از عملکرد ستاد بازسازی به دلیل اقداماتی که انجام داده افزود: باید آواربرداری مساجد در اولویت کار قرار گیرد.
نظر شما