به گزارش خبرگزاری مهر، دیدار و نشست ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی و معاونین دانشگاه با لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این جلسه، ابتدا مختاری گزارشی از دانشگاه مذاهب اسلامی و فعالیت های انجام گرفته ارائه داد و گفت: این دانشگاه با رهنمون مقام معظم رهبری و در راستای تحقق اصول ۱۱و ۱۲ قانون اساسی در سال ۱۳۷۱ با هیات امنایی وزین از جمله آیتا... شهید سید محمدباقر حکیم، آیتا... واعظزادهخراسانی و آیتا... محمدعلی تسخیری تاسیس شد. طی دیدار معظم له با اعضای هیات امنا، ماموریت این دانشگاه «گسترش تقریبگرایی و رفع تخاصمهای میان مسلمانان و ایجاد زمینه خوشبینی و تعامل پیروان مذاهب اسلامی» اعلام شده است؛ بهطوری که معظمله در این دیدارها تاکید کردند که «از ابتدای انقلاب نیاز به چنین دانشگاهی وجود داشته است».
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی توانسته است در این مدت با تاسیس شعب دانشگاه در سنندج، بندرعباس و زاهدان، قم، بوشهر و گلستان در سه مقطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری تخصصی از میان برادران و خواهران چند نسل از دانشآموختگان با روحیه تقریبی را به جهان اسلام تحویل دهد که بسیاری از آنها هماکنون کرسیهای استادی بهترین دانشگاهها را در اختیار دارند. بسیاری نیز از مدیران ارشد و متخصصان علمی - فرهنگی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشوند و برخی نیز سمتهای مهم دانشگاه را برعهده دارند.
مختاری همچنین به شیوه پذیرش دانشجو در دانشگاه مذاهب اسلامی، مانند سایر دانشگاههای دولتی و روزانه از طریق شرکت در کنکور اشاره کرد و گفت: البته غیر از شیوه معمول پذیرش در دانشگاهها، برگزاری آزمون جذب اختصاصی طلاب شیعه و اهل سنت است که در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری برگزار میشود تا نیروهای برجسته، صاحب خلاقیت و ابتکار و علاقهمند به کار تقریب در همه مذاهب اسلامی، در آن شرکت کنند و در صورت قبولی، دانشجوی دانشگاه مذاهب شوند.
وی تاکید کرد: هدف اصلی و تمام تلاش این دانشگاه آن است که دانشجویانی که فارغالتحصیل میشوند، بتوانند در تقریب بینمذاهب، مبلغ و مروج خوبی باشند و بهعنوان کارشناس در حوزههای علمیه یا مراکز دانشگاهی، مشغول فعالیت شوند.
دانشگاه مذاهب اسلامی در مباحث علوم انسانی- اسلامی، به نظریهپردازی مشغول میشود
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی همچنین به ویژگی دیگر دانشگاه مذاهب اسلامی اشاره کرد و گفت: این دانشگاه دو حیث دارد. یک حیث دانشگاهی و آکادمیک و یک حیث حوزوی. بنابراین دانشگاه و یک موسسه علمی- آموزشی که تامینکننده این دو هدف باشد، تا پیش از این وجود نداشته است. دانشگاههای فراوانی در کشور وجود دارند که در زمینه علوم انسانی قدمهای مثبت و ارزندهای را برداشتهاند اما دانشگاه مذاهب اسلامی این ویژگی را دارد که در مباحث علوم انسانی- اسلامی، به نظریهپردازی مشغول میشود.
مختاری یادآور شد: دانشجویان این دانشگاه، در رشتههای مختلف که مربوط به همه مذاهب اسلامی از اهل سنت و تشیع هستند، مشغول به تحصیل میشوند و پس از فارغالتحصیلی، به متخصصان و کارشناسان در حوزه علوم انسانی- اسلامی تبدیل میشوند که میتوانند برای جامعه، آن اسلام ناب را که امام(ره) فرموده بودند به خوبی تبیین و تشریح کنند؛ آن اسلامی که منادی الفت و رافت و مهربانی است که انسانها را به نور دعوت کرده و از ظلمت میرهاند.
وی افزود: کسی که دانشآموخته دانشگاه مذاهب است و سالها در این دانشگاه زندگی مسالمتآمیز اسلامی را در کنار برادران دینی خود و در فضایی علمی تجربه میکند و از آنجا که در این حوزهها متخصص است در تنویر افکار جامعه بهویژه نسل جوان میتواند نقش بهسزایی داشته باشد.به اعتقاد بنده دانشگاه مذاهب اسلامی مصداق بارز و نمونه عینی و نماد حقیقی وحدت و تقریب؛ آن هم در یک فضای علمی و عملی است و در دنیا مشابه آن وجود ندارد؛ چراکه وقتی در نشستها و همایشهای بینالمللی این مدل و روش را که ابتکار جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب است، معرفی میکنیم بسیار مورد استقبال واقع میشود.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی ابراز امیدواری کرد که بتوانیم این دانشگاه را که آبروی نظام است، به خوبی و با حمایت همه نهادها و مسئولان به دنیا معرفی کنیم و در این خصوص انتظار حمایت ویژه داریم.
در خصوص آموزش مجازی دانشگاه مذاهب اسلامی با وزیر علوم صحبت می کنم
مختاری همچنین بیان داشت: یکی از اهداف راهبردی دانشگاه مذاهب اسلامی تحقق رهنمود رهبر معظم انقلاب در «مواجهه فعال و مبتکرانه با فضای مجازی در سطح ملی و جهانی و توسعه آن به میزان آمادگی قطعی نظام (از نظر فنی و محتوایی) برای استفاده از فرصتها و مقابله با تهدیدات آن»، لذا بر اساس مصوبه هیات امنای دانشگاه برنامه ریزی و هدف گذاری شده است. پس از اخذ موافقت از وزارت علوم تحقیقات ، تحقیقات و فناوری ارائه الکترونیکی در دو رشته فقه و حقوق حنفی و شافعی داشته باشد.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در پایان ضمن قدردانی و تشکر از وقتی که ریاست محترم مجلس شورای اسلامی برای انجام این دیدار اختصاص دادند، از ایشان خواست تا درخصوص تخصیص اعتبارات ۹۷ و بودجه ۹۸ دانشگاه و حمایت بیش از پیش همه دستگاه ها از جمله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مساعدت نمایند.
در ادامه این دیدار علی لاریجانی؛ ریاست محترم مجلس شورای اسلامی پس از شنیدن گزارش رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی از انجام این دیدار و آشنایی بیش از پیش با این دانشگاه و اهداف و ماموریت های آن، ابراز خرسندی نمود.
لاریجانی گفت: با توجه به این که دانشگاه مذاهب اسلامی با پایبندی بر اصول دین و رویکرد تقریب و وحدت جهان اسلام، تداوم بخش آموزه های پیامبر اکرم (ص) و کار حوزه های علمیه اسلامی در صدر اسلام است و امکان تحصیلات تکمیلی را برای دانشجویان و طلاب فراهم کرده است خصوصا که دانشجویان و طلاب اهل سنت با فقه خودشان در این دانشگاه تحصیلات آکادمیک دارند، فرصت ارزشمندی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید حمایت های لازم از این دانشگاه صورت گیرد و وزیر محترم علوم نیز باید حمایت لازم را داشته باشند.در خصوص آموزش مجازی نیز با وزیر علوم صحبت می کنم همکاری داشته باشند تا دانشگاه مذاهب اسلامی نیز بتواند از فرصت ارزشمند آموزش مجازی استفاده کند.
نظر شما