انتشارات حکمت منتشر کرد؛

 گفت‌وگوهایی درباره دین طبیعی؛ خوانشی دیگر از دیوید هیوم

 گفت‌وگوهایی درباره دین طبیعی؛ خوانشی دیگر از دیوید هیوم

کتاب گفت‌وگوهایی درباره دین طبیعی اثر دیوید هیوم به تازگی توسط انتشارات حکمت با ترجمه‌ و تحقیقی مفصل تحت عنوان خوانشی دیگر روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دیوید هیوم را غالبا فیلسوفی شکاک می‌شناسند که ورای اینکه بر فیلسوف بزرگی مثل کانت تاثیر زیادی گذاره به طوری که به تعبیر خود کانت او را از چرت جزمی‌اش درباره فاهمه بیدار کرده در حوزه فلسفه دین نیز به عنوان یک فیلسوف شکاک ملحد شناخته می‌شود.

کتاب گفتگوهایی در باب دین طبیعی نوشته دیوید هیوم اسکاتلندی در اصل شامل مکالمات یا گفت‌وگوهای میان سه شخصیت خیالی به نام‌های دمه‌آ مدافع دین وحیانی، کلئانت نماینده‌ دین طبیعی و فیلون شکاک است.در این مکالمه اگرچه هر سه نفر وجود داشتن خدا را قبول دارند، اما درباره طبیعت خدا، ویژگی‌هایش و اینکه چگونه (یا آیا اصلاً) بشر قادر به شناخت خدا هست، اختلاف عمده ای دارند.

در این کتاب و در خلال مکالمات ، شخصیت‌های هیوم درباره چند مورد از براهین اثبات خدا و براهینی که مدافعان‌اش معتقدند از طریق‌ها آنها می‌توان سرشت خدا را شناخت بحث می‌کنند. برخی از موضوع‌های مورد بحث، برهان نظم است، که در آن هیوم از تشبیه خانه استفاده می‌کند، و همچنین برهان شر و اینکه آیا در جهان بیشتر رنج یا خوبی وجود دارد.

اهالی فلسفه معتقدند هیوم این کتاب را بر روال طبیعت خدایان سیسرون نوشته است و اگرچه در سال ۱۷۷۰ نوشتن آن را آغاز کرده بود تا ماه های منتهی به مرگش نهایتا نگارش آن طول کشید و نهایتا نیز گفته می شود ابتدا در سال ۱۷۷۹ پس از مرگ او منتشر شد.

کتاب گفت وگوهایی درباره دین طبیعی پیش از این توسط انتشارات علم و توسط «حمید اسکندری» ترجمه شده اما به تازگی انتشارات حکمت این کتاب را با ترجمه‌ای دیگر و تحقیقی مفصل تحت عنوان خوانشی دیگر روانه بازار نشر کرده است.

در کتاب اخیر دکتر رسول رسولی پور و سوده مهتاب پور ذیل عنوان ترجمه و تحقیق،غیر از ترجمه کتاب سعی داشته‌اند با مقدمه مفصل قریب به ۱۵۰ صفحه ای خود در ابتدای ترجمه کتاب و ۲۲ صفحه یادداشت مترجمان خوانشی نو و دیگر از این متن مهم در حوزه فلسفه دین ارائه دهند. از همین رو به نظر می‌آید اثر در اصل یک کار پژوهشی دانشگاهی در قالب پایان نامه بوده است .

در مقدمه کتاب سه سرفصل خاستگاه اندیشه هیوم در سیر تاریخ فلسفه غرب ،نگرش کلی هیوم به دین و اقوال مختلف در باب آرای هیوم درباره ایمان سعی داشته‌اند این نگرش را به دست دهند که بهتر است هیوم را به مانند کسانی که جست و جو گر ایمان حقیقی اند فیلسوفی لا ادری بدانیم و نه فیلسوفی ملحد.

 کتاب «گفت‌وگوهایی درباره دین طبیعی» اثر دیوید هیوم را انتشارات حکمت در ۳۱۸ صفحه روانه پیشخوان کتابفروشی‌ها کرده است .

کد خبر 4405874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha