پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۷ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۳۰

محقق حوزه مطالعات قفقاز:

«قتیل کسماق» سنت دیرینه محرم در جمهوری آذربایجان

«قتیل کسماق» سنت دیرینه محرم در جمهوری آذربایجان

تبریز- محقق حوزه مطالعات قفقاز سنت عزاداری قتیل کسماق را یکی از نمونه های عزاداری سنتی جمهوری آذربایجان دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد مسعود نقیب شامگاه دوشنبه در حاشیه گردهمایی بررسی سیر تحول آیین های مذهبی محرم در قفقاز و ترکیه که در محل موسسه مطالعاتی آران برگزار شد، با تشریح این سنت عزاداری گفت: شیعیان باکو در روز عاشورا با تجمع در مسجد جامع این شهر مراسم خود را با روضه خوانی آغاز می کنند و در ادامه روحانی مسجد با قرار گرفتن در منبر به نقل تاریخ عاشورا از منابع معتبر و شرح حال شهدای کربلا به ترتیب حضور در میدان می پردازد.

وی افزود: در این سنت عزاداری که در منطقه خلخال اردبیل هم وجود دارد با نزدیک شدن به اذان ظهر و ذکر احوال گودال قتلگاه روحانی عمامه از سر برداشته و همزمان با اذان ظهر تعدادی از عزاداران به عنوان موذن اذان گفته و خیل عزاداران حاضر در مسجد جامع باکو به نماز می ایستند.

نقیب با اشاره به ارادات و علاقمندی قلبی مردم جمهوری آذربایجان و نخجوان برای برپایی عزاداری های ماه محرم گفت: در زمان شوروی سابق عاشقان امام حسین(ع) که اهتمام ویژه ای به برپایی مراسم عزاداری داشتند از بیم ماموران امنیتی و پلیس شوروی با قراردادن یک تابوت در خانه و خواباندن یک نفر در داخل آن به عزاداری می پرداختند تا در صورت ظنین شدن ماموران وی را به عنوان شخصی که تازه فوت کرده و اهل منزل عزادار او هستند جا بزنند.

این محقق حوزه قفقاز با اشاره به عملکرد هیئات مذهبی در این کشور بیان داشت: هیئت عزاداری حضرت عباس در نخجوان، شرور، اردوباد و باکو از بزرگترین هیئات مذهبی و قدیمی این کشور است و هیئت حضرت زینب(س) که مخصوص بانوان است نیز سابقه ای دیرینه در برپایی این مراسم دارد.

نقیب استفاده از اشعار نوحه قمری و شیخ علی ناردارانی متخلص به شیخ طوطی را در مراسم محرم مورد اشاره قرار داد و گفت: مداحان جمهوری آذربایجان نیازمند منابع شعری برای برگزاری با شکوهتر مراسم محرم هستند.

وی از سنت های مورد توجه دیگر در آذربایجان و نخجوان را برگزاری مراسم شبیه خوانی با کمک بازیگران مطرح این کشور و برپایی سفره های بزرگ و چندهزار نفری نذورات اعلام کرد.

کد خبر 4406418

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha