۴ مهر ۱۳۹۷، ۲۰:۱۱

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران:

کلید موفقیت دوچرخه‌سواری تکمیل مد ترکیبی اتصال به مترو است

کلید موفقیت دوچرخه‌سواری  تکمیل مد ترکیبی اتصال به مترو است

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران اتصال به مترو و ایمن‌سازی مسیرهای دوچرخه‌سواری را لازمه تحقق مد حمل و نقلی دوچرخه در شهر تهران دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید آرش حسینی میلانی، درخصوص دوچرخه‌سواری و امکان ایجاد و توسعه این مد حمل و نقلی در شهر تهران گفت: باید هر گونه داوری درخصوص شرایط شهر تهران برای ایجاد مد حمل و نقلی دوچرخه را منوط به مطالعات کرد و از پیش‌داوری درباره آن دوری گزید.

وی با بیان اینکه خوشبختانه معاونت حمل و نقل و ترافیک در دوره گذشته مطالعاتی را درباره دوچرخه انجام داده است، اظهار داشت: این مطالعات نشان می‌دهد بخش‌هایی از تهران از جمله محدوده بافت مرکزی شهر قابلیت ایجاد سیستم استفاده از دوچرخه اشتراکی را دارد.

این عضو شورای شهر تهران به تجربیات شهرهای دیگر جهان در حوزه استفاده از دوچرخه در قالب شیوه‌های حمل و نقل شهری اشاره و تصریح کرد: کلید موفقیت در دوچرخه‌محوری در تهران اتصال آن به مترو است. اگر این مد ترکیبی تکمیل شود می‌توان انتظار داشت که بتواند به اهداف خود برسد.

حسینی میلانی به تجربه شهرهای مشابه تهران در زمینه ترویج دوچرخه سواری اشاره و ابراز داشت: حرکت دوچرخه در برخی محورهای شمالی و جنوبی تهران به دلیل وجود شیب مشکل است، ضمن اینکه مسیرهای ایمن چندانی هم برای دوچرخه در شهر تهران وجود ندارد.

وی با اشاره به تجربه دوچرخه‌سواری خود از منزل تا شورای شهر بیان کرد: اگر بتوانیم طرح مد ترکیبی با حمل و نقل عمومی را پیاده‌سازی کرده و به مرحله اجرا درآوریم، آنگاه مردم خودشان به این شیوه تمایل نشان می‌دهند.

سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: هم‌اکنون در تهران افراد علاقه‌مندی در سنین مختلف دیده می‌شوند که از دوچرخه استفاده می‌کنند. ضمن اینکه باید در نظر داشت که استفاده از دوچرخه در کاهش آلودگی هوا، کاهش آلودگی صوتی و ارتقای سلامت افراد نقش مهمی را دارد. از طرفی باید استفاده از دوچرخه در بوستان‌ها را به عنوان محیط‌های امن ترویج کرد.

حسینی میلانی تاخیر در طرح تلفیقی دوچرخه در شهر تهران را مرتبط با شرایط مالی دانست و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه زیرساخت‌های ایجاد شده در گذشته از بین رفته‌اند، یادآور شد: اتفاقاتی که در این حوزه رخ داده، مربوط به دوره قبلی است اما آنچه باید اکنون بر آن تاکید کرد، این است که اتصال مسیرهای دوچرخه به خطوط مترو عین صلاح و صواب است و منافع محیط زیستی و اجتماعی زیادی برای شهر دارد.

وی با اشاره به پارک‌های ترافیک نیز عنوان کرد: در فعال‌سازی پارک‌های ترافیک نیز هیچ شکی وجود ندارد و هم‌اکنون شورا و شهرداری بر فعال کردن این پارک‌ها متمرکز شده‌اند؛ از طرف دیگر، هزینه‌هایی نیز در حوزه به کارگیری دوچرخه انجام شده است که خوب است مورد ارزیابی و آسیب‌شناسی قرار گیرد.

رئیس کمیته محیط زیست با اشاره به جمعیت دوچرخه‌سواران گفت: اینکه بخواهیم موضوعی در اولویت قرار گیرد باید به سطحی از تقاضای شهروندان برسد و وقتی تقاضا پایین باشد به طور طبیعی اولویت دهی به آن نیازمند گفتگوهای فراوان است.

وی با بیان اینکه امروز شهر تهران خودرومحور طراحی شده و علاقه‌مندان به خودرو بسیار زیادند، اظهار داشت: نباید طرفداران دوچرخه فضا را نسبت به خودرو دوقطبی کنند چراکه باید توجه داشت که تبدیل خودرومحوری به پیاده‌محوری کاری زمان‌بر است.

کد خبر 4413755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha