به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، اسدالله کشاورز با بیان اینکه همزمانی آزادسازی و درج محدودههای امیدبخش پهنهها و سایر درجهای انجام شده که از قبل توسط سرمایهگذاران شناسایی شده بود، سبب شد تا شائبه ثبت محدودههای معدنی پیش از زمان آزادسازی قوت بگیرد، اظهار داشت: بر همین اساس و برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده این وزارتخانه از حدود یک ماه گذشته اجازه ثبت محدودههای معدنی را از سامانه حذف و متقاضیان ثبت محدوده از ساعت ۱۱روز یکشنبه ۸ مهر میتوانند اقدام به ثبت محدوده معدنی کنند.
وی با اشاره به اینکه محدودههای درج شده از تاریخ ۱۷ تا ۲۰ شهریور که سبب بروز شائبه ثبت زودهنگام محدودههای معدنی شده، غالبا جزو مناطق امیدبخش پهنههای واگذار شده قبلی بوده است، افزود: در مدت زمان یادشده ۱۸۱ محدوده در استانهای مختلف کشور درج شده که همه آنها با هماهنگی این وزارتخانه انجام شده است.
مدیرکل دفتر امور اکتشاف معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: از این تعداد محدوده درج شده ۱۶۱ مورد مربوط به محدودههای امیدبخش حاصل از مطالعه پهنههای اکتشافی بوده است.
وی با بیان اینکه ۸۱ مورد از محدودههای امیدبخش درج شده حاصل از مطالعه پهنههای اکتشافی توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در استانهای اصفهان، زنجان، آذربایجان شرقی، بوشهر و خراسان جنوبی بوده است افزود: ۵۵ مورد از محدودههای امیدبخش درج شده حاصل از مطالعه پهنههای اکتشافی توسط شرکت ملی صنایع مس ایران نیز در استان کرمان و ۱۲ مورد حاصل از مطالعه پهنه توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در استانهای خراسان رضوی و کرمان بوده است.
کشاورز ادامه داد: ۲ مورد از محدودههای امیدبخش درج شده حاصل از مطالعه پهنهها توسط شرکت میدکو، ۴ مورد حاصل از مطالعه پهنهها توسط شرکت کوثر و ۷ مورد حاصل از مطالعه پهنهها توسط شرکت معین سبزهکاران توس در استان کرمان بوده است.
وی با بیان اینکه ۲۰ محدوده دیگر نیز در استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی، تهران، خراسان جنوبی، کرمان و یزد درج شده که جزو محدودههای امیدبخش نبوده است افزود: ۵ مورد از این محدودهها در استان اصفهان، ۴ مورد در استان آذربایجان شرقی، ۲ مورد در استان تهران، ۴ مورد در استان خراسان جنوبی، ۴ مورد در استان کرمان و یک مورد در استان یزد درج شده است.
مدیرکل دفتر امور اکتشاف مخالفت قبلی ارگانهای مورد استعلام ماده ۲۴ قانون معادن، درخواست اکتشاف درحال بررسی، درخواست اجازه برداشت، آزادسازی اشتباه در مرحله قبلی، محدوده جامانده از کالک سازمان، رای شورای عالی معادن و محل احداث مخزن ذخیره آب را از جمله دلایل درج ۲۰ محدوده یادشده عنوان کرد.
کشاورز با بیان اینکه موارد یادشده در راستای شفاف سازی افکار عمومی و معدنکاران ارائه شده است، گفت: به جامعه معدنی کشور این اطمینان را میدهم که تا روز آزادسازی محدودهها و پهنههای معدنی کشور، هیچ محدودهای زود هنگام ثبت نشده و نخواهد شد.
نظر شما