مهدی اسحاقی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دنباله دار هایی که به خورشید نزدیک می شوند در طول مسیر قسمتی از ذرات آنها جدا و این سنگ ها برانگیخته شده و با قرار گرفتن در جو زمین، بارش شهابی ایجاد می کنند.
وی ادامه داد: اگر خط شهاب ها را امتداد دهیم به صورت های فلکی می رسیم که نام های مختلفی دارند و نام هر کدام از آنها را روی بارش های شهابی قرار داده اند.
مدیر مرکز آموزش نجوم ادیب با اشاره به بارش شهابی مهر ماه گفت: ۱۴ تا ۱۸ مهر ماه سال جاری شاهد بارش شهابی اژدهایی خواهیم بود که از غروب ۱۴ مهر با چشم غیر مسلح قابل مشاهده خواهد بود.
وی افزود: در آسمان شهاب واره هایی داریم که خرده سنگ های معلق در آسمان هستند و با وارد شدن در جو زمین بارش های شهابی را به وجود می آورند این شهاب سنگ ها اندازه های مختلفی دارند و بعضی از آنها به دلیل داشتن اندازه بزرگ و جرم زیاد در طول مسیر قسمتی از حجم خود را از دست داده و قسمتی از آنها به زمین می رسد.
اسحاقی با بیان اینکه شهاب سنگ هایی که به زمین برخورد کنند خطرناک است، گفت: بیشتر سطح کره زمین از آب تشکیل شده و شهاب سنگ هایی که به سطح زمین می رسد بیشتر در دریاها یا بیابان ها به زمین می افتد و خسارتی را وارد نمی کند اما اگر در مناطق مسکونی سقوط کنند به دلیل شتابی که دارند سطح زمین را از بین برده و حفره های بزرگی را ایجاد می کند.
وی ادامه داد: بارش شهابی در این چند روز پیوسته در حال باریدن است اما به دلیل اینکه در روز زمین رو به خورشید قرار دارد، شهاب ها قابل مشاهده نیست اما بعد از غروب آفتاب در صورتیکه هوا صاف و آلوده نباشد می توان بارش شهاب را در آسمان مشاهده کرد.
مدیر مرکز آموزش نجوم ادیب از بارش شهابی جبار در ۱۰ مهر ماه خبر داد و گفت: بارش شهابی جبار با بارش ۳۰ شهاب سنگ در ساعت، از ۱۰ مهر تا ۱۶ آبان ادامه خواهد داشت و در ۲۹ مهر این بارش به اوج خواهد رسید.
نظر شما