به گزارش خبرنگار مهر، حجت نظری در نود و یکمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به روز و هفته سالمند گفت: روزی که گذشت روز جهانی سالمند بود و از امروز نیز هفته سالمند در کشورمان آغاز میشود. همانطور که میدانید شعار امسال روزجهانی سالمند "آیندهای بهتر با مشارکت سالمندان" است. متاسفانه علیرغم آنکه بارها و بارها بر حق اقشار و گروههای مختلف از فضاهای شهری تاکید شده، اما همچنان شاهد آن هستیم که گروههایی چون کودکان، توانیابان و سالمندان سهم چندانی از فضا و امکانات شهری نداشته و به عبارتی امکانات شهر برایشان مناسبسازی نشده است.
وی ادامه داد: ممکن است در پاسخ به این تذکر مواردی چون زمانبر بودن مناسبسازی فضاهای شهری یا کمبود اعتبارات بیان شود، اما سوال اینجاست که ما در مدیریت شهری چه سهمی از نشاط اجتماعی و گردشگری در شهر را به سالمندان اختصاص دادهایم؟
نظری گفت: میخواهم مشخصا از دستگاههای تبلیغاتی و فرهنگساز در شهر از جمله صداوسیما، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سازمان زیباسازی و ... بپرسم که در دهههای گذشته چه تصویری از سالمندان را به مخاطب و شهروندان ارائه کردهایم؟ چرا سالمندان در اکثر تولیدات فرهنگی از سریالها و تبلیغات تلویزیونی گرفته تا بنرها و بیلبوردهای شهری همگی افرادی غمگینی هستند که با عصایی به زیر چانه با حسرت به گذشته نگاه میکنند؟ آیا حقیقتا سالمندی همین چیزی است که نشان داده میشود؟ از صداوسیما، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری، سازمان زیباسازی و دیگر نهادهای فرهنگی و تبلیغاتی میخواهم که در تصویری که از سالمند ارائه میدهند دقت بیشتری داشته باشند.
رییس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمان های مردم نهاد اظهار داشت: مساله دیگر، همنسلان من یا به عبارتی بهتر دهه شصتیها هستند. همان نسلی که زندگیشان با رشد جمعیت همراه شد و به تعبیر مقام مسئول دولتی، هرجا که پا گذشتند مشکل ایجاد کردند! خاطرتان هست که بسیاری از همنسلان ما، با بحران اوقات فراغت و مدارس دو شیفته و ... روبهرو بودند و حالا هم مشکلاتی چون بیکاری، تامین مسکن، ازدواج و ... همچنان برایشان وجود دارد و من میخواهم به عنوان نماینده این نسل، از شهرداری تهران و دولت بخواهم تا حداقل از حالا فکری به حال سالمندی و میانسالی دهه شصتیها کند.
رییس کمیته مشارکت های شورا گفت: همانطور که اعلام شده، تا حدود ۳۰سال دیگر، حدود یک سوم جمعیت کشورمان را جمعیت سالمند تشکیل خواهد داد. بنابراین لازم است که از حالا مسئولان شهری و دولتی برای مناسبسازی فضاهای شهری برای سالمندان اقدام کنند تا دیگر شاهد بهانههایی که امروز برای عدم تناسب فضاهای شهری نسبت به سالمندان مطرح میشود نباشیم.
نظری همچنین در خصوص گرامی داشت روز تهران ۱۴ مهر گفت: مساله دیگر، روز تهران است که وظیفه خود میدانم از اقدامات و تلاشهای همکاران بزرگوارم جناب آقای مسجدجامعی و جناب آقای اعطا برای برگزاری بزرگداشت این روز قدردانی کنم. بنده میخواهم تنها یک پیشنهاد درخصوص روز چهاردهم مهرماه بدهم و گرچه ممکن است برای امسال امکان اجرایی کردن آن وجود نداشته باشد، اما خوب است از همین حالا به فکر باشیم تا مراسم روزتهران، با مشارکت شهرداریها و شوراها در شهرهای سراسر کشور اجرا شده و این روز فرصتی باشد برای معرفی فرهنگ و تاریخ تهران و معرفی جاذبههای گردشگری این شهر. همانطور که شهرداری تهران، فرصت را برای دیگر شهرها یا استانها برای معرفی فرهنگ و سنن خود مهیا میکند، خوب است این امکان متقابل برای تهران نیز در سایر شهرها فراهم شود.
وی ادامه داد: همچنین میتوان با استفاده از ظرفیت وزارت امورخارجه، مراسم روز تهران را در دیگر شهرهای جهان که پیمان خواهرخواندگی با تهران دارند اجرا کرد.
در پایان، از شورای محترم فرهنگ عمومی انتطار میرود باتوجه به مصوبه شورای اسلامی شهر تهران، روز چهاردهم مهرماه را در تقویم به نام روز تهران به ثبت برساند.
نظر شما