۱۰ مهر ۱۳۹۷، ۱۹:۱۶

وزیر بهداشت:

ایران رتبه اول منطقه از نظر کفایت و سلامت خون را دارد

ایران رتبه اول منطقه از نظر کفایت و سلامت خون را دارد

وزیر بهداشت، گفت: در ایران از سال ۸۷ تا کنون، ۱۰۰ درصد از نیاز کشور به خون از طریق اهدای داوطلبانه و بدون چشم داشت تامین می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحسن هاشمی در چهارمین کنگره بین المللی طب انتقال خون و چهاردهمین کنفرانس سالانه انجمن آسیایی طب انتقال خون، اظهار داشت: از حدود ۴ دهه پیش و به دنبال تاسیس سازمان انتقال خون، جمع آوری، فرآوری، کنترل، نظارت، تولید و توزیع خون و فرآورده های آن به صورت متمرکز تحت نظارت وزارت بهداشت درآمد.

وی تصریح کرد: سازمان انتقال خون ایران در چهار دهه گذشته به ویژه در سال های اخیر، موفقیت های چشمگیری داشته که مهمترین آنها، دستیابی به شاخص اهدای ۱۰۰ درصد داوطلبانه خون و رسیدن به استانداردهای مطلوب بین المللی در زمینه کفایت و سلامت خون است.

هاشمی با اشاره به رتبه اول ایران از نظر کفایت و سلامت خون در بین کشورهای منطقه، یادآور شد: پیشرفت های سازمان انتقال خون ایران سبب شده که فاصله ایران با سایر کشورهای منطقه در حد قابل ملاحظه ای افزایش یابد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه سالیانه بیش از ۱۱۲ و نیم میلیون اهدای خون در جهان انجام می شود، گفت: سهم کشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی از این میزان، حدود ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار اهدای خون است که ایران با اهدای بیش از دو میلیون مورد در سال، حدود ۲۱ درصد از کل خون های اهدایی در ۲۱ کشور عضو این منطقه را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: میانگین نرخ اهدای خون به ازای هر هزار نفر در کشورهای با درآمد متوسط رو به بالا ۱۴.۱ درصد و در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی ۱۴.۹ درصد است، در حالی که این نرخ در ایران حدود دو برابر و معادل ۲۷ درصد است.

هاشمی خاطرنشان کرد: بیش از ۸۵ درصد از خون های اهدایی در سطح جهان تبدیل به فرآورده های خونی می شوند که این نرخ در کشورهای با درآمد بالا ۹۷ درصد، در کشورهای با درآمد متوسط رو به بالا ۹۲ درصد، در کشورهای با درآمد متوسط رو به پایین ۵۹ درصد، در کشورهای با درآمد پایین ۵۰ درصد، در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی ۶۵ درصد و در ایران بیش از ۹۷ درصد است که ایران را در رده کشورهای با درآمد بالا قرار داده است.

وی با اشاره به تعرفه گذاری خدمات انتقال خون، انتقال خون محافظه کارانه و مدیریت خون بیمار در ایران، اظهار داشت: همکاران ما در سازمان انتقال خون در سال گذشته اعتبارسنجی ۹۰۰ بانک خون بیمارستانی را انجام دادند و این ارزیابی و اعتبارسنجی سالیانه، یکی از معیارهای اصلی تداوم فعالیت بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور است.

وزیر بهداشت یادآور شد: بیش از ۶۰ درصد از داروهای مشتق از پلاسما در کشور با پلاسمای ایرانی تهیه می شود.

٦٠ درصد داروهای فرآورده های خونی حاصل پلاسمای ایرانی است

وزیر بهداشت، گفت: در زمینه خون و فرآورده های خونی به کشورهای دیگر، صادرات و اهدایی انجام نمی شود.

هاشمی در خصوص نقش ایران در کمک های بشردوستانه در حوزه سلامت و ارسال فرآورده های خونی به کشورهایی که درگیر بحران و جنگ هستند، خاطرنشان کرد: ایران همیشه برای ارسال کمک های اولیه پزشکی به کشورهایی که درگیر جنگ هستند، پیشقدم بوده، اما در زمینه خون و فرآورده های خونی به کشورهای دیگر صادرات و اهدایی صورت نمی گیرد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه خون ایرانیان مخصوص خود ایرانیان است، افزود: ممکن است با بروز حوادثی مانند جنگ و کشتار، غیر ایرانیانی در ایران میزبانی شده و در بیمارستان های ایران بستری شوند و مردم ایران نیز با همان نگاه ایمانی و روحیه انسان دوستانه، خون خود را برای سلامتی آنها اهدا کنند، همچنان که تاکنون نیزاز کشورهای عراق، سوریه، غزه، یمن و افغانستان مجروحینی به ایران انتقال داده شده اند و تحت مراقبت های پزشکی قرار گرفته اند.

هاشمی گفت: هر یک از ایرانیانی که به سازمان انتقال خون مراجعه می کنند، برای اهدای خون به هموطنان خود این کار را انجام می دهند و از نظر علمی نیز صحیح نیست که خون یک ملیت برای ملیت دیگر ارسال شود، چراکه خون ها ویژگی خاص خود را دارد و برای افراد همان کشور مناسب تر هستند و یکی از دلایلی که اصرار داریم، داروهای مشتق از خون از منشا خون ایرانی تامین شود، به همین دلیل است.

وزیر بهداشت در خصوص داروهای مشتق از خون تصریح کرد: برخی بیماران از بدو تولد مبتلا به بیماری های خونی هستند و برخی فاکتورهای خونی را نداشته و یا دچار مشکلات انعقادی و سلولی هستند، لذا برای ایجاد تعادل در بدن و سلامتی آنها نیاز به داروهایی است که این فاکتورها را تامین کنند. همچنین این داروها باید از فرآورده های خونی تامین شوند، بنابراین باید از خون اهدایی مردم این مشتقات تهیه شود. از طرفی، اولین فردی که در ایران مبتلا به ایدز شد، از طریق دارویی که از مشتقات خونی آلوده در یکی از کشورها تهیه شده بود، مبتلا شد، لذا از نظر ایمنی هم بهتر است داروی این عزیزان را از خون ایرانی که از بهترین و سالم ترین خون ها در جهان بوده و دارای استانداردهای بین المللی است، تهیه کنیم، خون ایرانی ارزش زیادی دارد و باید از آن برای نجات جان ایرانیان، مراقبت کنیم. 

هاشمی با بیان اینکه چنانچه بتوانیم ۴۰ درصد مابقی داروهایی که از فرآورده های خونی تامین می شود را نیز از پلاسمای ایرانی تهیه کنیم، دغدغه دیگری نخواهیم داشت، عنوان کرد: در طول ۵ سال گذشته به رغم اینکه بخش خصوصی تعهداتی را برای تحقق این هدف داده بود، این اتفاق نیفتاد و امیدواریم در آینده ای نزدیک این امر محقق شود و بتوانیم در کشور خودمان پالایشگاه خون داشته باشیم.

کد خبر 4419138

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha