به گزارش خبرنگار مهر، محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خوشحالیم اختیارات واگذار شده به بانک مرکزی در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا و همکاری بقیه دستگاه ها، در بازار تاثیر گذاشته است. امیدواریم تلاش شود که بازار روال عادی خود را داشته باشد.
وی افزود: قیمت ارز اصلا این ارقام نیست؛ قیمت ارز از آنچه در سامانه نیما با نرخ ۷ هزار و ۵۰۰ تومان ارائه میشود هم کمتر است. مردم باید در کارهایی سرمایه گذاری کنند که ماندگار و خطر کمی داشته باشد.
رئیس دفتر رئیسجمهور گفت: باید تلاش شود که بازار روال خود را داشته باشد؛ امیدواریم اینکه دلالها بخواهند یک روز از مردم دلار بخرند و روز دیگر دلار بفروشند یا میان خود نگه دارند، اتفاق نیفتد.
وی افزود: در بالا و پایین شدن قیمت ارز در یک بازار کوچک -که علنا یک تا یک و نیم درصد ارز کل کشور است- آن که ضرر میکند، مردم و کسی که سود می کند، دلالهای بازار هستند.
واعظی تصریح کرد: تلاش دولت بر این است که بازار را کنترل کند تا روند کاهش نرخ ارز ادامه داشته باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه وقتی سران قوا و دستگاه های مختلف همکاری با هم داشته باشند، نتیجه آن قطعا موفقیتآمیز خواهد بود، عنوان کرد: آنچه دولت به آن اعتقاد دارد و مورد تاکید مقام معظم رهبری است، این است که آنچه با آن مواجه هستیم فشار آمریکا و اذناب آنها در منطقه است. در داخل نیز با توجه به این شرایط باید بتوانیم اقتصاد را مدیریت کنیم. زمانی موفق خواهیم شد که بتوانیم با هم عمل کنیم. باید از سهم و نقش صدا و سیما تشکر کرد که توانسته مردم را نسبت به ظاهر و باطن بازار ارز روشن کند.
وی در خصوص مبادله ارزی ایران و ترکیه با پول ملی، گفت: روسای جمهور دو کشور بر روی کلیات آن توافق کردند و بانک مرکزی نیز روی آن کار کرده و طرف مقابل نیز یک بانک را مشخص کرده است. فکر می کنم که در سفر هیئت های بانکی دوطرف این موضوع قطعی خواهد شد.
واعظی در پاسخ به سوالی پیرامون معرفی وزرای اقتصاد و کار به مجلس نیز اعلام کرد: تعدادی از وزرا را هفته آینده به مجلس معرفی خواهیم کرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه در جلسات دولت همواره راجع به موضوع کالاهای اساسی مردم بحث می شود، خاطرنشان کرد: نگران این هستیم که طبقه متوسط به پایین در گرانیهای اخیر فشار زیادی را تحمل می کنند.
وی افزود: باید تسهیلاتی برای بخش خصوصی به وجود بیاوریم و بخش خصوصی در این شرایط کشور باید بیشتر از طرف دولت مورد حمایت قرار گیرد. رئیسجمهور مجددا دستور دادند تمام وزارتخانههایی که بنگاهداری می کنند و شرکت دارند، با ارائه برنامه، زمانی را مشخص کنند که تا پایان سال چگونه می خواهند آنها را به بخش خصوصی واقعی واگذار کنند.
واعظی تاکید کرد: رئیس جمهور امروز دستور دادند با توجه به دستور مقام معظم رهبری، بخشهای نظامی کشور که بنگاه یا شرکت دارند نیز واگذاری را انجام دهند.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون جلسه رئیس جمهور با گروههای سیاسی، گفت: رئیسجمهور معمولاً جلسات و رایزنیهایی با نخبگان، صاحبنظران و گروههای مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دارند و بخصوص در شرایط کنونی کشور لازم میدانیم که با گروههای مختلفی از بیرون دولت تبادل نظر داشته باشیم.
واعظی در پاسخ به سوالی در خصوص لوایح ۴ گانه و عضویت ایران در FATF، تصریح کرد: لوایح ۴ گانه هیچگونه ارتباطی به عضویت ایران در FATF ندارد و ایران هنوز عضویتی در آن ندارد. این ۴ لایحه در رابطه با پولشویی است و اگر بخواهیم ارتباط بانکی با دنیا داشته باشیم، لازم است استانداردهایی را رعایت کنیم و این لوایح در این رابطه میباشد. لذا مخالفتهایی که در این زمینه انجام میشود، در رابطه با چیزی است که ما اصلاً وارد آن نشدیم و عضویتی در آن نداریم. بیتردید اگر این لوایح تصویب شود میتواند گشایشهایی را برای کشورمان ایجاد کند.
رئیس دفتر رئیس جمهور درخصوص انتخاب سخنگوی دولت با بیان اینکه رحمانی فضلی به عنوان سخنگوی ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور انتخاب شده است، اما او سخنگوی دولت نیست، گفت: انتخاب سخنگوی دولت خارج از مجموعه دولت راحتتر است، البته رئیس جمهور هنوز وارد این بحث نشده است، اما در داخل دولت این مشکل وجود دارد که اعضای دولت مجموعه زیادی کار اجرایی دارند و رئیس جمهور علاقهمند است کسی سخنگوی دولت شود که وقت بیشتری داشته باشد و دسترسی به او سخت نباشد.
وی افزود: رئیس جمهور تصمیم میگیرد که آیا از داخل دولت کسی را انتخاب کند یا خارج از دولت. در این شرایط ما از وزراتخانهها خواستهایم که تعامل بیشتری با رسانهها داشته باشند.
واعظی در پایان در پاسخ به سوالی پیرامون عدم بازگشت یکی از پرسنل نهاد ریاست جمهوری از سوئیس به ایران، خاطرنشان کرد: در سفر سوئیس کسی همراه رئیسجمهور نبود. فردی هم که از نهاد به سوئیس رفته کار کنسولی بوده و بیشتر از همه خانواده اش دنبال آمدنش هستند.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه روند فعلی بورس خوب است و اگر شرکت های بیشتری را عرضه کنیم، روند بهتری خواهد داشت، گفت: باید بصورت همزمان هم به بازار مالی و هم به بورس بپردازیم.
نظر شما