مریم قادرپناهی ، کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: این قبیل بیماران به جز آنهایی که بیرون زدگی چشم دارند ، از خوردن آب فراوان غفلت نورزند.
وی افزود: بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید به دلیل سوخت و ساز بالا در بدن به سرعت ذخیره گلیکوژن خود را از دست می دهند و نیازمند دریافت کالری جدید هستند که این کالری نیز به منظور جذب و دفع ، نیازمند آب است.
قادر پناهی خاطرنشان کرد: در تعدادی از این بیماران میزان سوخت و ساز بدن به 60 تا 100 درصد حد طبیعی می رسد به همین دلیل این افراد ضمن مصرف دارو باید رژیم پرکالری داشته باشند.
این کارشناس ارشد تغذیه یادآور شد: به دلایل یاد شده ویتامین های مورد نیاز بدن در این بیماران به شدت کاهش می یابد و ضروری است این قبیل افراد ویتامین های مورد نیاز خود را به صورت مکمل مصرف کنند.
وی ادامه داد: توجه به سلامت استخوان ها در بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید ضروری است زیرا به دلیل کاهش ویتامین های بدن امکان به خطر افتادن سلامت استخوان ها نیز وجود دارد بنابراین مصرف روازنه تا 4 لیوان شیر به این قبیل افراد توصیه می شود.
قادر پناهی تاکید کرد: مصرف برخی مواد غذایی از جمله کلم ، گل کلم ، کاهو ، اسنفاج ، شلغم، کافئین و شکلات باعث تشدید علائم بیماری پرکاری تیروئید می شود و مصرف مرغ ، ماهی ، تخم مرغ ، ماکارانی ، شیر ، آب ، نان سبوس دار و داروهای مورد نیاز تحت نظر پزشک به این بیماران توصیه می شود.
به گزارش مهر ، عدم تحمل گرما ، اسهال بی دلیل ، ضعف ، لرزش دستان ، عصبانیت ، بدبینی ، بدخوابی ، کاهش وزن ، پرخوری ، عرق کردن و تشنگی از جمله علائم بیماری پرکاری تیروئید است.
در بیماری پرکاری تیروئید میزان ماده مترشحه از غده های تیروئید که در زیرحنجره و طرفین نای قرار دارند به دو تا سه برابر حد مجاز می رسد و ضمن توجه به علائم بیماری تشخیص قطعی آن تنها از طریق آزمایش ممکن است.
نظر شما