به گزارش خبرنگار مهر، محمود مانی در مراسم معرفی ماهواره پیام دانشگاه امیرکبیر همزمان با هفته جهانی فضا با اشاره به ویژگی های این ماهواره گفت: مدل مهندسی و کیفی این ماهواره طراحی و ساخته شده و هم اکنون مدل نهایی آن به اتمام رسیده است.
وی افزود: ماهواره پیام امیرکبیر در حال تست سازگاری با پرتابگر است و پیش بینی می شود که به عنوان اولین ماهواره با ماهواره بر سیمرغ به فضا پرتاب شود.
مانی با اشاره به اینکه پژوهشکده علوم و فناوری هوافضا چند ماهی است با این عنوان در دانشگاه امیرکبیر مشغول به فعالیت است، گفت: بسیاری از وسایل آزمایشگاهی مربوط به هوافضا را در این پژوهشکده طراحی و ساخته ایم.
رئیس پژوهشکده علوم فناوری هوافضا با بیان اینکه ماهواره پیام در سال ۸۶ و با توافقی که با سازمان فضایی ایران انجام شد به عنوان یکی از سه ماهواره دانشگاهی به دانشگاه امیرکبیر سپرده شد، اظهارکرد: این کار بزرگی بود که فقط توسط یک دانشکده قابل انجام نبود و به همین دلیل چند دانشکده در دانشگاه امیرکبیر از جمله دانشگاه های برق، مکانیک، صنایع و نساجی در این پروژه همکاری کردند.
وی تاکید کرد: چند هفته آینده تست نهایی و هماهنگی با پرتابگر این ماهواره انجام می شود و رسماً تحویل سازمان فضایی خواهد شد.
مانی اظهارداشت: تربیت نیروی متخصص و بومی سازی فناوری از جمله اهداف این پروژه بوده است و در کنار ماهواره پیام موفق به تاسیس آزمایشگاه های ارتعاشات، خلاء حرارتی، کنترل وضعیت و اتاق تمیز شدیم که برخی از آنها در کشور تاکنون راه اندازی نشده بود.
رئیس پژوهشکده علوم فناوری هوافضا همچنین از راه اندازی دو رشته کارشناسی ارشد، فناوری فضایی و فناوری ماهواره ای در دانشگاه امیرکبیر خبر داد.
نظر شما