۲۴ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۱۵

محمدحسین لطیفی مطرح کرد:

جشنواره‌های «کن» و «برلین» توسط صهیونیست‌ها مدیریت می‌شود

جشنواره‌های «کن» و «برلین» توسط صهیونیست‌ها مدیریت می‌شود

محمدحسین لطیفی با اشاره به نفوذ صهیونیست‌ها در مدیریت جشنواره‌های سینمایی جهان، از لزوم حمایت از فیلم‌های دفاع مقدس ایرانی در محافل جهانی گفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم مقاومت، محمدحسین لطیفی کارگردان و تهیه‌کننده سینما و تلویزیون گفت: استفاده از واژه مقاومت در نامگذاری جشنواره فیلم »مقاومت» بار مسئولیت سنگینی را بر دوش جامعه سینمای ایران می‌اندازد چراکه معتقدم مقاومت واژه زیبا و پرمعنایی است که در شرایط حمله و فشار، کاربردی عملی پیدا می‌کند. این در حالی است که ملت ما مقاومتی ٨ ساله را در جنگ تحمیلی تجربه کرده‌اند تا آرامش و امنیت امروز کشور تامین شود.

وی افزود: حفظ آرامش و ارتقای روحیه صلح‌طلبی علاوه‌بر عرصه‌های سیاسی، به مرزهای فرهنگی یک کشور وابسته است و باید برای حفظ امنیت فرهنگ یک کشور همانند فعالیت‌های امنیتی، هزینه شود. در شرایطی که فیلمسازی در حوزه دفاع مقدس و مقاومت، از سخت‌ترین و پر هزینه‌ترین فعالیت‌ها محسوب می شود، کمبود بودجه و نبود حمایت از فیلمسازان این بخش، تولیدات ارزشی را با مشکل روبرو کرده است.

این کارگردان سینما و تلویزیون جایگاه سینمای ایران در تولید فیلم دفاع مقدس و مقاومتی را ضعیف معرفی و اظهار کرد: یک اثر ارزشی نیاز به درام و داستانی جذاب دارد که متاسفانه بی  توجهی به این اصل و ضعف در روایت آثار ساخته شده، تولید فیلم مقاومتی در کشور را کاهش و سطح پیشرفت سینمای دفاع مقدس را از ١٠٠ درصد به ٤ درصد رسانده است.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی‌بر حضور فیلم‌های مقاومت در جشنواره‌های فیلم سایر کشورها، علت موفق نبودن اکران فیلم‌های مقاومت ایران در جشنواره‌های بین‌المللی خارجی را نبود حمایت مالی از تولید و اکران آثار دفاع مقدس در خارج از مرزها دانست و خاطرنشان کرد: جشنواره‌های بین‌المللی فیلم نظیر کن و برلین توسط صهیونیست‌ها مدیریت می‌شوند، بنابراین مسیر برای حضور آثار ایرانی در این جشنواره‌ها تقریبا غیرممکن است. با این وجود حضور فیلم‌های مقاومتی در سطح سینمای کشورهای دیگر دور از ذهن نیست و همت مسئولان سینمای ایران برای سرمایه‌گذاری در سایر کشورها را می‌طلبد.

لطیفی ادامه داد: سینمای ایران به سرمایه‌گذاری در زمینه ایجاد جشنواره فیلم در کشورهای دیگر نیاز دارد تا آثار ارزشی تولید شده و در قبال آن فرهنگ مقاومت با قدرت بیشتری به جهان معرفی شود.

وی علت گرایش و تمایل نسل جدید کشور به فیلم‌های هالیوودی و غربی را توجه به روحیه تنوع طلبی جوانان دانست و اذعان کرد: تکرار درام و محدودیت در سوژه فیلم‌های دفاع مقدس جذابیت فیلم را کاهش می‌دهد در حالیکه آثار غربی با توجه به روحیه تنوع طلبی مخاطب و استفاده از سوژه‌های متفاوت جهان، سهم بالایی از نیاز مخاطب را به خود اختصاص داده است. بنابراین در انتخاب قصه یک فیلمنامه باید تفکر خشک و یکنواخت را کنار گذاشته و با آگاهی بخشی ذهنیت نسل جدید را نسبت به حقیقت مقاومت پرورش داد.

لطیفی اختصاص بخش «روایت نو» به فیلم اولی‌ها در جشنواره فیلم مقاومت را اقدامی خوب در پرورش افراد باتجربه دانست و تاکید کرد: ایجاد فضای بروز استعدادها و توانایی‌های افراد نوپا در عرصه فیلمسازی، بررسی و آگاهی از ضعف‌های موجود در فیلمسازی را به دنبال خواهد داشت اما این اقدام برای تربیت افراد ماهر کافی نیست و باید از علم استادان و افراد باتجربه سینما برای رفع ضعف فیلمسازان آینده کمک گرفته شود.

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به همت بنیاد فرهنگی روایت فتح، انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با همکاری سازمان‌ها و مراکز مختلف فرهنگی و اجتماعی کشور به دبیری محمد خزاعی از ۵ تا ۹ آذر ماه سالجاری در تهران برگزار می‌شود.

کد خبر 4431806

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha