۱۵ بهمن ۱۳۸۵، ۱۲:۰۵

در مراسمی و با تجلیل رئیس جمهور از محققین ترمیم ضایعات نخاعی؛

نام ایران به عنوان صاحب روش نوین درمان سلولی بیماران نخاعی ثبت شد

نام ایران به عنوان صاحب روش نوین درمان سلولی بیماران نخاعی ثبت شد

در مراسمی که پیش از ظهر امروز برای تجلیل از پژوهشگران علوم پزشکی کشورمان در بیمارستان امام خمینی تهران برپا شده است، رئیس جمهور، وزیر بهداشت و پیشکسوتان علوم پزشکی حضور یافته‌اند، تا ورود جمهوری اسلامی ایران به جرگه کشورهای صاحب روش های پیشرفته درمان را شاهد باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی، درمان پیشرفته سلولی بیماران ضایعات نخاعی در مرکز تحقیقات ترمیم ضایعات مغزی و نخاعی دانشگاه علوم پزشکی تهران پس از انجام یکسال مراحل تحقیقاتی و آزمایش های انسانی موفق وارد مرحله نوینی شد.

پژوهشگران مرکز ترمیم ضایعات نخاعی موفق شده اند در یکسال گذشته با انجام بیش از 30 عمل جراحی موفق که مجوز آن را مرکز پژوهشهای اخلاق پزشکی صادر کرده بود، تایید علمی این روش درمانی نوین را با انجام آزمایش های موفق انسانی به دست آورد.

براساس قواعد پژوهش های پزشکی در جهان هر درمان جدیدی پس از طی مرحله آزمایش انسانی به طور کامل تایید می شود که درخصوص سلول درمانی ضایعات نخاعی این اتفاق همزمان با فرارسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی به اطلاع جامعه جهانی رسید.

با تایید روش سلول درمانی ضایعات نخاعی به کمک سلولهای عصبی نوع شوئن نام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نخستین کشور صاحب این روش ثبت شد.

در این روش از عصب ساق پای بیمار سافن نمونه سلولی اولیه گرفته می شود و پس از کشت سلولهای شوئن بیمار، با آماده شده در مرحله نهایی به وی پیوند زده می شود همه بیمارانی که از این نوع درمان بهره گرفته اند، مراتبی از بهبود را گزارش کرده‌اند

محققان ایرانی در این طرح تحقیقاتی از سلولهای شوئن که بخشی از سلولهای دستگاه عصبی است، پس از کشت و آماده سازی برای ترمیم ضایعات نخاعی استفاده کرده اند.

طرح ترمیم ضایعات نخاعی علاوه بر ایران در سه کشور چین ، روسیه و اوکراین صورت می گیرد اما به گفته وزیر بهداشت، طرح ایران از اهمیت قابل توجهی نسبت به طرح های مشابه در دنیا برخوردار است.

دکتر محمود احمدی نژاد در این مراسم از محققان طرح تحقیقات ترمیم ضایعات نخاعی که در آن پژوهشگران ایرانی برای اولین بار در جهان از تزریق سلول‌های شوئن به بیماران دچار آسیب نخاعی به عنوان یک درمان بی‌خطر استفاده کرده‌اند، تقدیر می کند.

دکتر صابری مجری طرح و مدیر گروه تحقیقات درمان ضایعات نخاعی و دکتر فیروزی استاد بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران از اعضای اصلی این طرح تحقیقات هستند.

کد خبر 443275

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha