به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی ظهر پنجشنبه در دیدار رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: واژه انقلاب در ادبیات سیاسی همه کشورها مطرح است که انقلاب علمی نیز یکی از زیر مجموعههای آن است اما در مفهوم عام، انقلاب سیاسی بیشتر مد نظر بوده است.
وی بیان داشت: وقتی در کشور ما نیز موضوع انقلاب سیاسی مطرح شد حتی چپیها و ماکسیسمها نیز به ردیف انقلابیون آمدند و مشارکت داشتند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: تاکید رهبر معظم انقلاب بر تبیین اسلام انقلابی نشان میدهد که هنوز این مسئله برای آحاد ملت به درستی روشن نشده است که در صورت روشن شدن آن اصلیترین مسئله اجتماعی که ارتباط دین و سیاست حل میشود.
وی بیان داشت: یکی از علل عدم موفقیت ما در عرصه شناخت درست انقلاب، نبود برنامهای منسجم و مدیریت لازم در این زمینه است.
آیت الله مصباح یزدی گفت: امروز هنوز برای حوزیان آن چنان باید و شاید موضوع اهمیت انقلاب اسلامی تبیین نشده است چه برسد به اقشار مختلف مردم و همچنین مردم سایر کشورها.
وی افزود: تاکیدات مقام معظم رهبری بر روی مسئله اسلام انقلابی بسیار مهم و قابل توجه است که باید ابعاد مختلف این موضوع تبیین شود که بخشی از این رسالت بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی است.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ابراز داشت: اگر در سازمان تبلیغات اسلامی در دوره جدید صرفا به دنبال فعالیتهایی که در دورههای قبل صورت میگرفت باشیم این عملکرد قابل قبول نخواهد بود.
وی گفت: برای تقویت فعالیتهای سازمان تبلیغات اسلامی در گام اول میبایست برای نهادهای مختلف تبلیغی اتاق فکر تشکیل داد و پیشنهادهای آنها را دریافت کرد کاری که رهبر معظم انقلاب در عرصههای مختلف آن را اجرایی کردند.
آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه دریافت نظرات صاحبان اندیشه و فکر بسیار ضروری است، افزود: سازمان تبلیغات اسلامی در دوره جدید افراد با تجربه در عرصه مباحث فرهنگی و تبلیغی را گرد هم آورد و به صورت جدی نظرات آنها را دریافت و برای اجرایی شدن آن تلاش کند.
وی بیان داشت: برای معرفی اسلام ناب در حال حاضر نیروی کافی نداریم و راهی روشن برای تبیین اسلام انقلابی در بین شخصیتهای حوزوی وجود ندارد و در حقیقت نیروی انسانی متخصص در این عرصه کم داریم.
این استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: این کار درستی نیست که با افرادی که ممکن است از عبارات اشتباهی استفاده کردند بگوییم مرجعیت را زیر سوال بردند و در این عرصه نباید دنبال ایجاد تنش باشیم و باید مسائل را در فضایی علمی و آرام دنبال کرد کما اینکه در بین برخی از مراجع اختلاف فتوا وجود داشته و آنان نیز جلسات مباحثه و بحث برپا میکردند و به نتیجه میرسیدند.
وی عنوان کرد: با برپایی جلسات گفتگو و اتاق فکر میتوان سهم هر نهاد را در تبیین اسلام انقلابی و مباحث فرهنگی و تبلیغی مشخص کرد و روش معقولی برای ترویج این امر مهم در جامعه داشت که البته این مسئله نیازمند برنامه ریزی بلند مدت است و به فرموده رهبر معظم انقلاب باید برای ۵۰ سال آینده برنامه داشت.
آیت الله مصباح یزدی گفت: اگر در کارها اخلاص باشد مشکلات حل خواهد شد هر چند که باید مراقب توطئههای شیطان هم بود.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: نباید صرفا برای حال برنامه داشت بلکه برنامهریزی دراز مدت باید در دستور کار باشد که در این زمینه کشورهای دیگر برنامه ریزی بلندمدت بیش از سی سال را در فعالیتهای خود مد نظر دارند.
وی ادامه داد: اگر کارها در جایی پیشرفت خوبی ندارد، باید بدانیم که ممکن است اخلاص در کار نبوده و همه کارهای ما باید برای رضای حضرت حجت باشد که در این صورت به توفیق الهی و وعده حق میتوان راه سریعتری را به سمت کمال مطلوب طی کنیم.
آیت الله مصباح یزدی گفت: به برکت امام راحل و مقام معظم رهبری تحول در حوزههای علمیه پس از انقلاب اسلامی بسیار چشمگیر بوده است.
وی اضافه کرد: در گام اول باید اسلام را آنگونه که هست بشناسیم و دیده میشود در برنامهها ۹۰ درصد آن چه مطرح میشود مطابق اسلام و شناخت درست نیست و شناخت ما از اسلام اندک است و در این راستا باید نگاه ما فراگیر باشد و شرط دوم موفقیت داشتن نیت خالص برای اجرا است که ضعف تقوا و خودسازی دیده بود شود.
وی گفت: در زمانی در حوزه علمیههای علمیه درس اخلاق اساتید مطرح همچون آیت الله مشکینی برپا میشد که متاسفانه امروز این برنامهها اندک است و از طرفی باید برای گسترش بصیرت اجتماعی جامعه تلاش کرد.
استاد حوزه علمیه قم افزود: از طرفی میبایست برای اجرای برنامهها صعه صدر داشت چرا که برخی از این موارد برای ثمر نشستن سالها زمان نیاز دارد و کارهایی که با عجله صورت میگیرد سرانجامی نخواهد داشت.
نظر شما