دامون ششبلوکی نوازنده، آهنگساز و پژوهشگر موسیقی اقوام ایران با اعلام اینکه به تازگی کتابی از فرامرز گرمرودی نوازنده و آهنگساز ایرانی در کشور آذربایجان منتشر شده است به خبرنگار مهر گفت: این کتاب صوتی که اثری بسیار مفصل است با همکاری کنسرواتوار باکو و حضور هنرمندان بزرگ موسیقی کشور آذربایجان از جمله الشن منصوراف عرضه شده و دربرگیرنده قطعاتی در موغام های آذربایجانی است.
به گفته وی، تصنیف ها، رنگ ها و قطعاتی در فضای دستگاه شور در این کتاب عرضه شده است.
وی افزود: در کنار این کتاب که قرار است به زودی در ایران نیز با ترجمه فارسی بنده منتشر شود، سی دی صوتی شامل اجرای برخی از پارتیتورهای کتاب توسط گروه «دلنوازان» کشور آذربایجان عرضه می شود. در این آلبوم الشن منصوراف نوازنده کمانچه، علی آقا سعدی اف نوازنده تار، فرامرز گرمرودی خواننده و نوازنده عود، شیرزاد فتحعلی اف نوازنده بالابان و سرنا، کامران کریم اف نوازنده نقاره و فرید بابایف نوازنده بم تار به عنوان نوازنده حضور دارند. اتفاق جذاب دیگری که برای این اثر صوتی-تالیفی افتاده، انتشار چهار کتاب همراه با کتاب اصلی است که در چارچوب آن پارتیتورهای مجزایی برای کمانچه، تار، عود و بم تار و سازهای بادی نوشته شده است.
شش بلوکی با اعلام اینکه کتاب مذکور با استقبال خوبی از سوی موسیقیدان های باکو و همچنین تعدادی از هنرمندان ترکیه ای رو به رو شده است، بیان کرد: در فستیوال «اوزئیر حاجی بیگ اف» کشور آذربایجان رونمایی سمبلیکی برای کتاب برگزار شد که برای ما بسیار جالب توجه بود. همزمان با اجرای این برنامه رونمایی، کنسرتی توسط گروه «دلنوازان» که خودِ استاد گرمرودی مسئولیت آن را برعهده دارد اجرا شد که این برنامه نیز بازتاب زیادی در میان متخصصان حاضر در فستیوال داشت.
این پژوهشگر با اشاره به ویژگی های متعدد این کتاب که ضمیمه صوتی نیز دارد، گفت: یکی از ویژگی های عمده این کتاب توجه به ریشه مشترک موسیقی ردیف دستگاهی ایران با موغومات کشور آذربایجان و موسیقی دستگاهی کشورهایی چون تونس، عراق و ترکیه است که می تواند راهگشای پژوهشگران و هنرمندان موسیقی باشد. متاسفانه غیر از فعالیت های بسیار ارزشمندی که توسط هنرمندانی چون محمدرضا لطفی و پرویز مشکاتیان انجام گرفته ما کمتر شاهد اتفاقاتی از این دست هستیم و انتشار این کتاب می تواند گام ارزشمندی در عرصه توجه به اشتراکات موسیقایی کشور ایران با کشورهایی نظیر اذربایجان باشد.
وی افزود: هم استاد گرمرودی و هم بنده تلاش داشته ایم که طی این سال ها ارتباط موسیقایی مستحکمی میان هنرمندان موسیقی ایران و آذربایجان ایجاد شود زیرا به واسطه فرهنگ مشترکی که این دو کشور فارغ از جغرافیای سیاسی دارند می توان اتفاقات بسیار موثری را ایجاد کرد.
شش بلوکی که چندی پیش پروژه «زمستان» را با همراهی فرامرز گرمرودی و ارکستر رادیو تلویزیون باکو منتشر کرد، تصریح کرد: کشور آذربایجان طی سال های اخیر در حوزه موسیقی در حد کشوری چون اتریش حرکت کرده و با تعاملاتی که دارند توانسته اند به جایگاه مناسبی در عرصه موسیقی دست پیدا کنند. در همین رابطه می توان به فستیوال موسیقی موغام آذربایجان اشاره کرد که طی سال های اخیر جوانان مستعد زیادی را به جامعه موسیقی معرفی کرده است. آنها چندی پیش متوجه توانمندی یک چوپان در اجرای برخی از موغامات آذربایجانی شدند پس او را به فستیوال دعوت کردند و سپس او برای تحصیل موسیقی بورسیه گرفت. هنرمندان کشور آذربایجان مانند ما فقط درگیر ثبت سازها در یونسکو نیستند بلکه بیشتر به فرهنگ مشترک میان ایران و آذربایجان نگاه می کنند که می تواند فارغ از مرزهای جغرافیایی اتفاقات خوبی را رقم بزند.
نظر شما