۱۶ بهمن ۱۳۸۵، ۹:۱۹

صاحبنظران در گفتگو با مهر: دولت بدون استراتژی حرکت نمی‌کند/ دولت به سند چشم انداز و برنامه توسعه بی‌اعتناست

صاحبنظران در گفتگو با مهر: دولت بدون استراتژی حرکت نمی‌کند/ دولت به سند چشم انداز و برنامه توسعه بی‌اعتناست

دولت بدون استراتژی حرکت نمی‌کند و دولت نهم نیز مانند دولتهای گذشته بر طبق سند چشم انداز 20 ساله، برنامه 5 ساله توسعه و برنامه یکساله حرکت می کند، لذا دولت بدون استراتژی نداریم.


 دولت به سند چشم انداز و برنامه توسعه بی‌اعتناست

سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت: برنامه های دولت نه تنها به اهداف سند چشم انداز توسعه و برنامه 5 ساله توسعه اعتنایی ندارد بلکه خود نیز نمی تواند برنامه دیگری را جایگزین آن نماید.

سیدحسین مرعشی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب، اظهار داشت: سند چشم انداز 20 ساله و برنامه 5 ساله توسعه در حقیقت جمع بندی تجربه 27 ساله دولتمردان نظام جمهوری اسلامی است.

وی با بیان اینکه دولت نهم انتظارات و توقعات مردم را به شدت بالا برده است، افزود: این موضوع دقیقا در جهت خلاف برنامه و سند چشم انداز 20 ساله است چراکه بیش از دودهه طول کشید تا دولتمردان ما به این جمع بندی رسیدند که نمی توانند کلیه خواسته های کوچک و بزرگ مردم را به دولت ارجاع دهند و لذا باید بخشی از تامین آن را به خود مردم بسپارند.

سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی دولت نهم را فاقد انضباط منسجم فکری دانست و مدعی شد: اکنون مهم ترین خلاء سیاسی دولت این است که در حوزه های فکری، سیاسی،  نخبگان و جریانات سیاسی پایگاه ندارد و یا با خلاء پشتیبانی مواجه است.

این فعال سیاسی ادامه داد : رئیس جمهور به مقدار زیادی به هزینه کردن از جیب دولت که همان جیب مردم است می پردازد ، در حالیکه خیلی زود با تورم آثار این سیاست غلط هویدا خواهد شد.


 دولت بدون استراتژی حرکت نمی‌کند

محمدنبی حبیبی با بیان اینکه دولت بدون استراتژی حرکت نمی‌کند، گفت: دولت نهم هم مانند دولت های گذشته بر طبق سند چشم انداز 20 ساله، برنامه 5 ساله توسعه و برنامه یک ساله حرکت می کند، لذا دولت بدون استراتژی نداریم.

 دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب، اظهار داشت: این موضوع که برخی می‌گویند دولت فاقد استراتژی است را قبول ندارم .

وی افزود: قبل از آغاز هر سال، یک برنامه کلی برای کشور طراحی می شود که دولت ها بر طبق آن حرکت می کنند.

حبیبی با تاکید بر اینکه دولت بدون استراتژی نداریم، گفت: مجلس شورای اسلامی تثبیت کننده برنامه 5 ساله توسعه است و حق نظارت کامل بر اجرای برنامه های دولت را دارد.

دبیرکل حزب موتلفه خاطرنشان کرد: این مسئولیت و وظیفه مجلس شورای اسلامی و نمایندگان ملت است که اگر احساس می کنند، دولت مطابق با برنامه های تنظیم شده حرکت نمی کند، با اهرم های نظارتی موجود با آن برخورد نمایند.

دولت بر اساس واقعیت های موجود راهکار ارائه دهد

پرویز سروری نماینده تهران در مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر، اتکای بیش از حد کشور به درآمد نفت را باعث افزایش قیمت ها دانست و اظهار داشت: مسئولان باید واقعیت های موجود را بپذیرند و بر اساس آن راهکار ارائه دهند. اقدامات جدی در خصوص کاهش اتکای اقتصاد کشور به درآمد حاصل از فروش نفت باید اولین قدم و حرکت ما در تنظیم و تصویب بودجه 86 باشد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تا زمانی که هر سال وابستگی کشور به نفت افزایش می یابد نمی توانیم به عدم افزایش قیمت ها امیدوار باشیم، زیرا حجم نقدینگی که حاصل از سرمایه گذاری و تولید نیست و صرفا از فروش سرمایه کشور حاصل می شود ، به تنهایی می تواند اثر تورمی در کشور داشته باشد.

عضو فراکسیون اکثریت مجلس با تاکید بر اینکه دولت باید در همه دزمینه ها استراتژی مشخصی داشته باشد، گفت: اولین اقدام دولت و مجلس این است که گامهای اصولی در تدوین بودجه 86 بردارند و با حرکت هماهنگ تلاش کنند در جهت کاهش قیمت ها حرکت کنند. اقدام هماهنگ مجلس و دولت می تواند راهگشای این موضوع باشد.

سروری همچنین تسریع در اجرای اصل 44 مبنی بر کاهش تصدی گری دولت و حضور بخش خصوصی و مردم دراقتصاد، توسط دولت را از جمله اقدامات در کاهش قیمت ها و ایجاد اشتغال خواند و افزود: با اجرای اصل 44 قانون اساسی لختگی که در دولت حاصل شده برطرف خواهد شد و مشکل شرکت های زیان دهی که همه زیان آن متوجه دولت است و باعث می شود دولت قسمت عظیمی از منابع خود را در پر کردن خلا های مالی شرکت های دولتی و نیمه دولتی هزینه کند، برطرف خواهد شد.

 با اجرای اصل 44 قانون اساسی لختگی که در دولت حاصل شده برطرف خواهد شد

وی یادآور شد: ممکن است اقدامات اولیه ما تنش آفرین و تحریک کننده باشد، اما در درازمدت به ثبات اقتصادی در کشور می انجامد. دولت و مجلس باید این جسارت را داشته باشند که بسوی این مسیر حرکت کنند.

به عنوان مثال یارانه سوخت اگر هدفمند نشود و مجلس و دولت در یک اقدام هماهنگ حرکت نکنند افزایش فضای تبعیض آمیز برای مردم در کشور را در پی خواهد داشت که مهمترین آن فضای رانتی و غیررقابتی در اقتصاد است که در افزایش قیمت ها و نابرابری فرصت های اقتصادی برای مردم موثر است، در نتیجه ما وضعیت ناپایدار در قیمت ها را خواهیم داشت.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: برخی اوقات به علت عدم اطلاع رسانی شفاف مجلس و دولت، رسانه ها از فضای نامطمئن استفاده می کنند که در این مورد رسانه ها مقصر نیستند. اگر دولت و مجلس می خواهند به یک تصمیم انقلابی در زمینه کاهش قیمت ها برسند باید رفتار مناسب و قابل قبولی با رسانه داشته باشند و اطلاعات را به صورت شفاف به رسانه ها منتقل کنند

وی با بیان اینکه مشکل امروز ما بیش از آنکه اقتصادی باشد فرهنگی است، خاطرنشان کرد: رسانه ها می توانند نقش مهمی در بسترهای تعیین کننده داشته باشند.

سروری در پایان تصریح کرد: مسئولان و همه کسانی که داعیه حل مشکلات مردم را دارند با پذیرش این مشکل در کشور رسانه ها را یاری و رسانه ها نیز مسئولان را یاری دهند.

کد خبر 443723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha