۲ آبان ۱۳۹۷، ۱۱:۵۱

حضور مادران در مراسم اربعین

مسیری که مادرانه طی می شود/ دخترم مراد اربعینم بود

مسیری که مادرانه طی می شود/ دخترم مراد اربعینم بود

خرمشهر- خیلی ها این روزها پای پیاده عاشقانه رهسپارند. بخش قابل توجهی از این افراد بانوانی هستند که عاشقی را با مادر شدن تجربه کرده اند و امروز مسیر کربلا را مادرانه طی می کنند.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها، سیده فاطمه هلالات: قدم قدم می آیند. با کوله ها و کفش های راحت. هر کدام از شهر و دیاری آمدند تا راهی راهی شوند که مقصدش دیار عاشقی هاست. مریم یکی از این هاست. از شیراز آمده با آن لباس های سنتی که دامن پرچینش روی زمین می کشد. می گوید از شیراز تا شلمچه را به شوق زیارت طی کرده است.

۳۴ ساله است. دو فرزند دارد که در روزهای نبودنش قرار است نزد خانواده اش بمانند. دلتنگشان هست اما شوق زیارتش بیشتر است.

به مهر می گوید: یکی از بچه ها کلاس سوم است، دیگری اول. آنقدر بزرگ شده اند که چند روز نبودنم را طاقت بیاورند.

به انتظار چند ساله اش برای این سفر هم اشاره می کند به حال نه چندان خوبش در سال گذشته و در مشابه این روزها. تعریف می کند: «هر سال چون بچه ها کوچک تر بودن نمی توانستم تنهایشان بگذارم. این روزها که می شد و می شنیدم و می دیدم دوست و آشنا می روند زیارت اربعین و من نمی توانم، غصه ام می گرفت».

مریمی که خانه دار و همسرش کارگر ساختمانی است، بودن امسالش را هم غیر منتظره می داند، ادامه می دهد: «هر چه به اربعین نزدیک تر می شدیم بیشتر حسرت می خوردم. امسال که شنیدم دلار گران شده و ما هم دست و بالمان خیلی باز نیست فکر می کردم امسال هم نتوانم به زیارت بروم اما آقا طلبید و امروز شلمچه ام و شاید دو روز دیگر کربلا باشم».

کربلا را با احساسی خاص می گوید از چشمان به اشک نشسته اش می شد به عمق خواستنش پی برد. چادرش را دور کمرش محکم می کند، دسته ها کوله پشتی اش را روی شانه مرتب می کند و رو می کند به سمت گیت های گذر...

دخترم رقیه

همان حوالی بانوی دیگر زیر خنکای سایه فرزندش را در آغوش کشیده و انتظار می کشد. چادرقدش خاکستری است و لباس محلی قهوه سوخته به تن دارد با شلواری که روی آن نقش های طلایی کار شده است. آن سوی گیت های گذر بعد از آخرین بررسی روادیدش، کنار درب خروجی پایانه مرزی شلمچه روی زمین می نشیند.

مژگان از بندر عباس آمده است. دخترش رقیه هشت ماهه است. می گوید: «خیلی برای صدور ویزا انتظار کشدیم. من و مادر شوهر و همسر و دو سه تا از اقوام می خواهیم به زیارت برویم».

آنطور که می گوید، دو سال قبل هم در اربعین به کربلا رفته بود و آن زمان و دخترش رقیه  را از امام حسین(ع) خواسته است. تعریف می کند: «هفت سال بود که ازدواج کرده بودیم اما بچه دار نمی شدیم، پزشکان مشکل خاصی را تشخیص نمی دادند. دو سال پیش اربعین به کربلا رفتم و امام حسین(ع) را به دخترش رقیه قسم دادم حسرت مادر شدن را به دلم نگذارد».

ادامه می دهد: «دخترم که به دنیا آمد. اسمش را رقیه گذاشتم می خواهم کنیز دختر امام حسین(ع) باشد. حالا هم می خواهم ببرمش و مرقد آقا را نشانش دهم».

کودک روی دستش بی تابی می کند چادرقد را روی صورت خود و کودک هشت ماه اش می کشد. صدای نجوای کوتاهی از زیر چادرقد به گوش می رسد. لالایی می خواند و چند جمله ای میان لالایی هایش جا می دهد با این مضمون که بی تابی نکن دخترکم خیلی زود تو را پیش امام حسین(ع) می برم.

تربیت در مسیر اهل بیت

عبایش را باد هم جهت با حرکت پرچم های کنار جاده تکان می دهد. در مرز شلمچه موقعیت خرمشهر با دخترش به انتظار پسرش ایستاده است. می گوید پسرش رفته تا از موکب اقوامشان آب بیاورد. حمیده خرمشهری است، به شلمچه آمده تا خود را به کربلا برساند، قرار است فرزندانش علا ۱۱ ساله و مها ۵ ساله هم او را در این سفر همراهی کنند اما همسرش؛ آنطور که می گوید چند سالی هست که اربعین در شلمچه می ماند تا در مواکب خادمی کند.

از درس و مدرسه بچه ها که از او می پرسی، می گوید: مها که به مدرسه نمی رود. علا هم زرنگ است خودش را می رساند.

وقتی از علت اصرارش پرسیده می شود، کمی مکث می کند، پاسخ می دهد: «می خواهم خوب تربیت شوند. وقتی عاشق اهل بیت(ع) باشند خوب و سر به راه بار می آیند».

ادامه می دهد: «من معتقدم آدم عاشق هرکس باشد سعی می کند مثل او شود. بچه ها الان با عشق و علاقه به کربلا می روند و من می خواهم همینطور عاشق امام حسین(ع) بمانند این خیلی برایم مهم تر از درس و مدرسه است».

علا با سه بطری آب می آید یکی را به خواهر کوچکش می دهد، یکی را به مادر و یکی هم دست خودش می ماند. حمیده در بطری را با می کند و می گوید السلام علیک یا ابا عبدالله

بانوان تنها به زیارت نروند

مسئول امور بانوان ستاد بازسازی عتبات عالیات در ایران اما در گفتگو رسانه ای از بانوان می خواهد از سفر انفرادی به عراق در اربعین خودداری کنند.

فرناز بیگی به شرایط امنیتی عراق اشاره می کند و می گوید: وضعیت این کشور نسبت به گذشته تغییر خاصی نکرده است، از طرفی اربعین سفر خاصی محسوب می‌شود، خصوصا برای بانوان که ممکن است مشکلات بیشتری متوجه آن‌ها شود. برای همین توصیه می‌شود به تنهایی در مراسم پیاده‌روی شرکت نکنند و با گروه و یا خانواده همراه شوند.

وی به بانوان شرکت در پیاده رویی توصیه می‌ کند پیاده‌روی را در طول روز، همراه با جمعیت و از مسیرهای مشخص انجام دهند.

بیگی همچنین از تامین نیازهای بهداشتی و درمانی زائران از سوی هلال احمر خبر می دهد.

کد خبر 4440136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha