۱۷ بهمن ۱۳۸۵، ۸:۱۶

دکتر مظاهری: دستیابی ایران به فناوری هسته‌ای تابوی برتری‌طلبی غرب را شکست/ مرجع اصلی حل مسئله هسته‌ای ایران شورای حکام است نه شورای امنیت

دکتر مظاهری: دستیابی ایران به فناوری هسته‌ای تابوی برتری‌طلبی غرب را شکست/ مرجع اصلی حل مسئله هسته‌ای ایران شورای حکام است نه شورای امنیت

به نظر می‌رسد در ادامه تنش بین ایران و آمریکا بر سر فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای کشورمان، دولتمردان کاخ سفید تلاش‌های خود را برای ممانعت از دستیابی کشورمان به سرمایه‌های خارج در گسترش فعالیت‌های صنعتی و نیز تضمین جریان نفت و گاز به بازارهای بین‌المللی دوچندان کنند.

دکتر محمد مهدی مظاهری استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان این مطلب ابراز عقیده کرد که  به رغم اصرار مقامات غربی مبنی بر تعلیق کامل فرآیند غنی سازی اورانیوم ایران، مجددا مخالفت خویش را با این موضوع اعلام می کنند، چرا که از نگاه ملت و دولت ایران فناوری هسته ای به یک خواست ملی و بومی بدل گشته است و در واقع دستیابی به فناوری هسته ای برای ایران، شکستن تابوی برتری دست نیافتنی دیگران است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با داشتن این فناوری می تواند ضمن خودکفایی در عرصه علوم نوین، منزلت سیاسی خویش را در منطقه ارتقا دهد.

قائم مقام جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران دلایل تشدید فشارهای آمریکا را اینگونه خواند که دولتمردان کاخ سفید مدعی هستند که ایران "تحت لوای فعالیت های صلح آمیز هسته ای" بدنبال دستیابی به سلاح اتمی است، لذا تحرکات خویش را از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد با استناد به بند 7-42 منشور برای سخت نبودن اقدامات تنبیهی و رویه های غیرمعقول پیگیری  می کنند.

مظاهری تصریح کرد: این درحالی است که بازرسی های آژانس و گزارشات شخص البرادعی این را ابطال نموده و بر دروغ بودن ادعاهای مقامات کاخ سفید صحه گذاشته است، تمام مواردی که آمریکایی ها از آن به عنوان تخطی ایران در مقابل تعهدات خویش در برابر آژانس و مجامع بین المللی یاد می کنند با آدرس ها و اطلاعات جدید بازرسان آژانس بی پایه گشته است.

به گفته وی، آمریکایی ها می دانند که جمهوری اسلامی ایران با دستیابی به فناوری هسته ای می تواند جایگاه منطقه ای خویش را ارتقاء دهد و از وابستگی های خارجی بکاهد. از این رو آنان نمی خواهند شاهد ظهور ایرانی قدرتمند با توانمندی هسته ای در منطقه باشند.

این استاد دانشگاه همچنین معتقد است: نومحافظه کاران کاخ سفید نسبت به حفظ انحصار هسته ای رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه تعهد اخلاقی دارند و از دستیابی ایران به فناوری صلح آمیز هسته ای احساس خطر می کند، اما در مورد مذاکره فعلا چشم اندازی دیده نمی شود.

به گفته وی، واقعیت این است که آمریکا باید از سیاست یک بام و دو هوا و جانبداری بی رویه از رژیم صهیونیستی دست بردارد، اقدامات یکجانبه آمریکا در منطقه بویژه در عراق، امکان گفتگو و مذاکره را دشوارتر می سازد.

مظاهری همچنین در خصوص مخالفت های دموکرات های آمریکا و تاکید آنان بر گشودن باب مذاکره با تهران، تیم جنگ طلب بوش بار دیگر با رد رویه های مسالمت آمیز، از امکان حمله نظامی و تشدید فشارهای سیاسی بر علیه ایران خبر داده است گفت: دموکرات ها و جناح میانه رو و حزب جمهوری خواهان آمریکا می دانند که سیاست دولت بوش به نفع آمریکا نیست و به همین دلیل علاقمند  نیستند که این مسئله تبدیل به بحران تازه در منطقه گردد.

وی افزود: بوش اعلام کرده بود که به قصد امحای سلاح های کشتار جمعی رژیم بعث عراق به منطقه لشگرکشی کرد، این در حالی است که نه تنها سلاحی پیدا نشد، بلکه منطقه به دلیل تداوم سیاست تجاوزکارانه دولت بوش به بحران کشیده شد و همه دچار مصیبت شدند  در واقع مردم آمریکا به رغم تبلیغات گسترده رسانه های وابسته به کاخ سفید، فهمیدند که در عراق خبری نیست و تداوم حضور نیروهای آمریکایی در منطقه بر عمق فاجعه خواهد افزود، لذا نمی خواهند تجربه عراق بار دیگر تکرار شود.

مظاهری افزود: به نفع ایران و آمریکاست که مسائل اختلاف زا را به نحو معقول و از طریق گفتگوهای دوجانبه، حل و فصل کنند و ادامه بحران به ضرر طرفین است.

این استاد دانشگاه در پایان گفت: امروزه غربی ها نیز به نادرستی ادعای ساخت بمب هسته ای در ایران پی برده اند، در نتیجه تیم هسته ای ایران باید بین همکاری های فنی و حقوقی و نیز کارهای سیاسی تفکیک قائل شود، بدین مفهوم  باید تلاش شود که ضمن بازگشت به استراتژی قبلی و تجربه اندوخته شده از دستاوردهای دولت های پیشین، شورای حکام آژانس بین المللی اتمی به عنوان مرجع اصلی برای حل وفصل مسائل در نظر گرفته شود. 

کد خبر 444285

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha