به گزارش خبرنگار مهر، سیدجمال سجادی پور عصر امروز در جلسه ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی یزد با اشاره به اینکه یزد گرچه از استانهای کم آب کشور به شمار می رود اما از منابع آب شور برخوردار است، اظهار داشت: در حال حاضر یکی از مراکز بزرگ پرورش و تکثیر ماهیان آب شور کشور به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه می توانیم به تولید ۵۰ هزار تن بچه ماهی در بافق برسیم، افزود: اکنون در حوزه آبزیپروری، یکی از مهمترین مشکلات تولید بچه ماهی است اما اگر بتوانیم فرهنگ استفاده و عرضه را تغییر دهیم، می توان از ظرفیتهای عظیم موجود در بافق استفاده کنیم.
رئیس جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به اهمیت پرورش ماهی تیلاپیا در استان یزد بیان کرد: گرچه استان یزد در حوزه کشت گلخانه ای توانست تحولات عظیمی در کشور ایجاد کند اما به جرأت می توان گفت تحولاتی که در حوزه تحقیقات، پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا صورت گرفته، بیش از تحول در حوزه گلخانه ها است.
سجادی پور به ارائه گزارشی در مورد روند تولید ماهیان پرمصرف دنیا پرداخت و یادآور شد: تولید ماهی تیلاپیا از حدود ۹۷۰ تن در سال ۲۰۰۲ به پنج میلیون تن در سال ۲۰۱۴ رسید و پس از ماهی کپور، مقام دوم را به خود اختصاص داده است.
وی خاطرنشان کرد: سرانه مصرف این ماهی در جهان به طور میانگین حدود ۱۸ کیلوگرم است که سرانه مصرف آن در ایران حدود ۵.۸ کیلوگرم است که لازم است هم توسعه پرورش و هم سرانه مصرف افزایش پیدا کند.
رئیس جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به تحولاتی که در زمینه تامین پروتئین دامی به دلیل خشکسالی های متعدد رخ داده است، افزود: تنها امید تامین پروتئی شیلات و امید شیلات نیز ماهی تیلاپیا است.
سجادی پور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای تکثیر بچه ماهی در شهرستان بافق عنوان کرد: می توانیم در سال ۹۸ بالغ بر ۴۰۰ هزار بچه ماهی تکثیر کنیم که تکثیر این میزان در ۱۰ واحد ۲هزار تنی امکان پذیر است.
وی خاطرنشان کرد: تکثیر این میزان بچه ماهی می تواند به طور مستقیم برای هزار نفر شغل ایجاد کند.
نظر شما