به گزاش خبرنگار مهر ، مدیر پروژه مدل عوارض در جلسه امروز شورای شهر تهران، با اعلم اینکه در گذشته قیمت ملک تنها با توجه به شرایط اقتصادی تعیین می شد گفت با توجه به وسعت شهر تهران نمی توانیم بگوییم که تهران یک شهر یکپارچه است در نتیجه در مدل فعلی تعیین عوارض عدالت اجتماعی رعایت نمی شود.
مهندس مهرداد سیانلو با توجه به ارزش ملک و قیمت واقعی آنها ، افزود: عوارض نوسازی در جنوب تهران 2 درصد قیمت ملک است در حالی که در شمال شهر همین عوارض 12/0 درصد تبدیل می شود و اگر قیمت ملک واقعی شود می تواند بسیاری از این موارد را حل کند و سایر درآمدهای شهرداری را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
وی ؛ دسترسی ، همجواری ها ، شرایط زیست محیطی و مسائل اجتماعی، اقتصادی را در تعیین عوارض تاثیر گذار دانست و تاکید کرد: در روش جدید تعیین عوارض ارزش اعیانی و ارزش عرصه بر اساس پارامترهای گفته شده مشخص می شود.
در ادامه این جلسه ، مهندس ضیایی از طراحان این مدل گفت: ایجاد منابع درآمد پایدار و استفاده از فن آوری های جدید و شفافیت محاسبه درآمدها را از مزایای این مدل است و شهروندان می توانند از این طریق اینترنت ملک و عوارض خود را ببینند و اگر شکایتی دارند مطرح کنند.
وی در ادامه افزود: این مدل یک تصمیم قطعی نیست ، بلکه ارزیابی واقعیت درتعیین عوارض املاک است.
ضیایی با اشاره به اینکه بر اساس این مدل در برخی مناطق شهرداری می توند اصلا عوارضی دریافت نکند تاکید کرد این مدل چند تخصصی است و ایجاد انگیزه مطرح است و تعیین عوارض نوسازی یکی از خروجی آنهاست.
نظر شما