۱۸ بهمن ۱۳۸۵، ۱۴:۲۳

مطهرنیا در گفتگو با مهر :

آمریکا در پی تغییر مرکز ثقل چالش با ایران است

آمریکا در پی تغییر مرکز ثقل چالش با ایران است

یک تحلیلگر مسائل بین الملل معتقد است بازتعریف ادبیات سیاسی کشور در جهت اصول عزت، حکمت و مصلحت بر مبنای نیازهای جدید و بر اساس رویکردهای افزایش وحدت ملی و خرد سیاسی ضروری است.

دکتر مهدی مطهر نیا، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر، هویت پیوند میان اروپا و آمریکا را دارای دو نیمرخ همکاری و رقابت خواند و تاکید کرد: مهمترین وجه رقابت اروپا و آمریکا در قرن 21 رقابت بر سر انرژی است لذا با توجه به جایگاه ایران در خاورمیانه و اقتصاد انرژیک می توان گفت: نوعی رقابت پنهان در فضای همکاری این دو گزینه در ارتباط با تهران وجود دارد.

وی با شاره به موقعیت ژئوپلتیک، ژئواستراتژیک و توان سیاسی و توسعه فزاینده ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر نیازمند حفظ، تثبیت و نهادینه کردن دستاوردهای سه دهه گذشته خود است و باید در تنظیم ادبیات سیاسی خود در منطقه و نظام بین الملل به مجاب ساختن دوستان، رقبا و حتی دشمنان خود در گفتمان قدرت بر آید. 

مطهر نیا  این باز تعریف را برای بی اثر کردن تلاش دشمنان جمهوری اسلامی در تبدیل گفتمان قدرت ایران به گفتمان تهدید منطقه ای ضروری خواند.

 آمریکایی ها می خواهند مرکز ثقل چالش ایران و آمریکا از نظر موضوعی از پرونده هسته ای خارج و بر محور تروریسم و اعراب مستقر شود و از نظر موقعیتی نیز چالش میان ایران و آمریکا از سطح بین المللی به سطح منطقه ای و بومی شدن آن در خاورمیانه تبدیل شود

وی هم چنین گفت: به نظر می رسد آنچه در دولت جدید به عنوان "استراتژی تهاجمی" در سیاست خارجی مطرح شده و تلاش کرده تا دیپلماسی ایران را از وضعیت منفعل به وضعیت فعال ببرد، زمینه های سوء استفاده آمریکا را از طریق گسترش و تعمیق سوء برداشت از قدرت ایران فراهم کرده است.

این استاد دانشگاه توضیح داد: آمریکا تلاش کرده تا با استفاده از فضای به وجود آمده هم گرایی نسبت به رژیم صهیونیستی را گسترش دهد و تلاش ایران را جهت اتحاد جهان اسلام در برابر اسرائیل به اجماع جهان عرب علیه ایران تبدیل کند. 

مطهرنیا در بخش دیگری از این گفتگو تاکید کرد: آمریکایی ها می خواهند مرکز ثقل چالش ایران و آمریکا از نظر موضوعی از پرونده هسته ای خارج و بر محور تروریسم و اعراب مستقر شود و از نظر موقعیتی نیز چالش میان ایران و آمریکا از سطح بین المللی به سطح منطقه ای و بومی شدن آن در خاورمیانه تبدیل شود. 

وی ادامه داد: آمریکا قصد دارد از این طریق هراس از عکس العمل های جهان اسلام از برخورد میان آمریکا و ایران را کاهش دهد و هزینه های برخورد با ایران را در منطقه سرشکن کند.

این تحلیلگر مسائل بین الملل هم چنین تاکید کرد: به نظر می رسد در وضعیت فعلی بازتعریف ادبیات سیاسی ایران در جهت اصول عزت، حکمت و مصلحت بر مبنای نیاز های جدید و بر اساس رویکردهای افزایش وحدت ملی و خرد سیاسی ضروری است.

کد خبر 444543

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha