به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالمهدی مستکین مدیر انجمن دوستداران حافظ که طی هفتههای گذشته اقدام به برگزاری منظومههای فرهنگی ادبی هفتهفته کرده، گفت: نیاز به آموزهها و حکمت عملی شیخ اجل سعدی در این دوران بیش از هر زمان دیگری احساس میشود. سعدی حکیمی غفلتستیز است که همواره ما را به تأمل در ایام زندگی و چگونه سپری کردن دمهای دلاویز عمر، و به هر نفسی که فرو میرود و بر میآید زنهار داده و هوشیار میسازد؛ خاصه در عصر کنونی که شتاب آلودگی و سرآسیمگی محور و مدار عمر گردیده است و ضربآهنگ تند و بینظم زندگی، پریشانی، افسردگی و ملولی را بر کالبد جسم و جان چیره کرده است.
وی افزود: شیخ خردمند ما سعدی مرد عمل است و سخنش چاشنی کار آزمودگی دارد، طریق گوی نیکی بردن را می داند و میآموزد؛ سادهدلی است که دلش خانه مهر یار است و در آن کینه هیچ کس نمیگنجد؛ معلمی است که بزرگترین آرمانش سعادت بشر است و در سپهر اندیشهاش، انسانی که از محنت دیگران پروای غمی نداشته باشد درخور اطلاق واژه بشکوه آدمیت نیست. شیخ اجل به زیباترین شکل ممکن در ادبیات جهان چهره کریه و آبله گون حرص و حسد و نمامی و کینه و بخل و ریاکاری ... را برملا ساخته و به ما آموخته که اگر زشتخویی در سرشت داشته باشی، از طاووس زیبا و نگار پیکر، جز پای زشت نبینی!
این پژوهشگر در ادامه گفت: سعدی را باید مرد عشق خواند و بیگمان و گزاف در این موهبت الهی کمتر کسی به پایه و مرتبه وی میرسد. عشق سعدی، شور انگیز، پاک، نجیبانه و با وقار است، از دلاارام زمینی به دلارام ازلی و آسمانی پیوند میبخشد و به بانگ بلند میگوید که «عاشقان کشتگان معشوند». حالا منظومه فرهنگی ادبی هفت هفته با سعدی که در ادامه منظومه هفت هفته با حافظ، برنامهریزی شده، همچون منظومه پیشین با خیل مشتاقان و عاشقان فرهنگ و ادب ایران زمین خاصه سعدی بزرگ همراه خواهد بود.
مستکین گفت: از مهمترین رویدادهای این منظومه هفت هفتهای که از اواخر آبان به مدد خالق ودود و با حضور چهرههای فرهنگ و ادب و هنر کشور آغاز میشود، رونمایی از ترجمه گلستان سعدی اثر دکتر عبدالمحمود رضوانی است که با مشارکت و همکاری کمیسیون ملی یونسکو ــ ایران، دانشگاه شیراز و انجمن دوستداران حافظ تهران چاپ شده است.
مدیر انجمن دوستداران حافظ تهران در پایان ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک با برنامهریزیهای منسجم فرآیند عضویت در این انجمن تسهیل گردد.
نظر شما