قاسم احمدی لاشکی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: نگاه ما این است که بعد از سال ۱۴۰۰ باید یک فکر اساسی برای کشور شود و کنکور باید به نوعی حذف شود. اما حذف کنکور منوط به این است که یک جایگزین مناسب برای کنکور طراحی شود. تا جایگزین مناسب نداشته باشیم محکوم به ادامه این رویه هستیم.
وی گفت: به همین خاطر با دکتر لاریجانی مشورت کردم ، پیشنهاد دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی بود که کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس جلسه تخصصی در این زمینه برگزار کند و اعضای کمیسیون و مسئولان مربوطه با حضور رئیس مجلس نظرات مختلف را ارائه دهند.
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در این جلسه باید راهکار پیدا کنیم که چرا غالب کشورهای پیشرفته دنیا کنکور ندارند و به راحتی هم افراد در دانشگاه ها پذیرفته می شوند و مدارج عالیه را طی می کنند و ما هر ساله جمع زیادی از جوانان را برای کنکور جمع می کنیم تا یک امتحان از سر بگذرانند.
وی افزود: این موضوع نیاز است که در یک نشست بررسی شود تا به راهکارهای اصولی و عملیاتی و اجرایی برسیم.
احمدی لاشکی درباره اینکه این طرح را برای سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است، گفت: پیش از این زمان شدنی نیست و بالاخره باید جایگزین پیدا شود. اینکه بگوییم از یک سال مشخصی اجرایی می شود اما جایگزین آن تهیه نشده باشد، قابل اجرا نیست.
نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت: طرح جایگزین باید قابلیت اجرایی داشته باشد، اگر می خواهیم آزمون هایی را طراحی کنیم باید ببینیم قابلیت اجرا در ۳۱ استان را دارد یا خیر. عدالت آموزشی در آن رعایت می شود یا نه.
وی خاطرنشان کرد: نامه ای برای مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نوشته می شود تا آنها این موضوع را بررسی کنند و راهکارهای مختلف دنیا را مورد پژوهش قرار دهند.
احمدی لاشکی گفت: تا یک ماه آینده این بحث را آماده می کنیم و آن را به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ارائه می دهیم.
نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس تاکید کرد: اصل بحث این است که کنکور چه زمانی حذف شود و اگر قرار است حذف شود آیا جایگزینی که تعیین می شود قابلیت برقراری عدالت آموزشی و همچنین اجرای صحیح را دارد یا خیر. تا حقی از افراد ضایع نشود و افراد صرفا بر اساس علاقه، شایستگی و انگیزه ملاک ورود به دانشگاه را داشته باشند.
نظر شما