به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره کتاب و رسانه بعدازظهر امروز یکشنبه ۲۷ آبان با حضور جمعی از مدیران فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب و خبرنگاران در سرای کتاب خانه کتاب برگزار شد.
حمید ضیایی پرور مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها در این مراسم گفت: رسانه های کشور وضعیت چندان خوبی ندارند، به همین دلیل معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد وضع خوبی ندارد. امسال برای اولین بار نمایشگاه مطبوعات به خاطر بودجه تعطیل شد و از سال ۹۱ می خواهیم جشنواره مطبوعات را برگزار کنیم اما زورمان نمی رسد. با این حال امسال موفق شدیم حرکتی در حوزه نشر انجام دهیم. بخش انتشاراتی دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها که چندین سال متوقف بود امسال بودجه ۱۲ جلد کتاب را به دست آورد که از این تعداد دو عنوان منتشر شده و ۱۰ تای دیگر تا پایان سال منتشر می شود.
وی افزود: نمی توانم با وضعیت فعلی قولی بدهم اما چیزی که از دست مان برمی آید این است که این وعده را بدهیم که برگزیدگان این جشنواره تا ۵ سال می توانند آثار دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها را به طور رایگان داشته باشند.
ضیایی پرور در بخش دیگری از سخنانش گفت: در دوره ای که تولید محتوا کار اساسی و بنیادینی است و رسانه ها هم در کما به سر می برند فعالیت خبرنگاران حوزه کتاب کار شایسته و مهمی است، کتاب خودش رسانه است و شما خبرنگاران به کمک این رسانه آمده اید. به این ترتیب مقابل مرگ یک پدیده فرهنگی مقاومت می کنیم؛ در شرایطی که تیراژ کتاب در پایین ترین حد خود در تاریخ ایران قرار دارد و آثاری با شمارگان ۱۰۰ نسخه منتشر می شود در چنین حال و هوایی برگزاری این جشنواره توسط خانه کتاب و تقدیر از کسانی که در این زمینه تولید محتوا می کنند قابل ستایش است. چند روز پیش عکس و فیلمی درباره کمک مردم به اسباب کشی یک کتاب فروشی در ساوث همپتن دیدم و در این جلسه شعر طنزی که یکی از خبرنگاران خواند و در آن اشاره کرد که مردم ما بیشتر از کتاب عاشق کباب هستند پیش چشمم آمد. به راستی چرا باید چنین باشد.
وی در پایان سخنانش گفت: هیچ چیز بهتر از خوراک محتوایی برای خبرنگار نیست. نه سکه و نه جایزه بنابراین پیشنهاد می کنم برای برگزیدگان این جشنواره تسهیلاتی فراهم شود تا با رویدادهای جهانی و بین المللی حوزه کتاب مانند نمایشگاه فرانکورت آشنا شوند.
نظر شما