به گزارش خبرنگار مهر، خطابه ها و سخنرانیهای اسلامی بویژه در کشورهای اسلامی تأثیر بسزایی بر مخاطب می گذارند و او را در راستای تحقق اهداف اسلام و تبیین مبانی اعتقادی ثابت قدم می کنند. این در حالی است که در شرایط فعلی نقش مبلغان و خطبای دین اسلام بیش از گذشته احساس می شود، چرا که آنها با در دست داشتن نبض ملت اسلام و جوامع مسلمان آنها را یاری کرده و می توانند خط مشی مسلمانان را مشخص کنند.
بنابراین اخلاق و منش خطیب و مبلغ نقش بسزایی بر فعالیتها و عملکرد او و حتی در تبیین آموزه های اسلامی دارند. اگر اخلاص در تدابیر و اندیشه های خطیب وجود نداشته باشد، آن جامعه به سمت و سوی سقوط پیش می رود و سر از ناکجا آباد در می آورد.
بی شک برخورداری سخنرانیهای دینی و مذهبی از منطق و عقلانیت و همچنین اخلاص خطیب از شرایط مهم و اساسی به شمار می روند تا سخنرانی نه تنها قابل درک باشد بلکه بر اقشار مختلف نیز تأثیرگذار باشد. از سوی دیگر اطلاعات علمی خطیب و آگاهی او از مسائلی که در جامعه وجود دارند، نقش مهمی در بر طرف کردن نیازهای مخاطبان دارند.
پس می توان گفت که خطابه های دینی با توجه به شرایط عصر معاصر و با توجه به نیاز مخاطبان و جنس آنها تغییر می کنند و باید در آنها تجدید نظر کرد تا شبهات موجود درباره اسلام و مسلمانان چه در کشورهای اسلامی و چه در کشورهای غیر اسلامی از بین برود. از سوی دیگر امت مسلمان نیاز به تجدید خطابه های دینی دارند تا معانی اسلام و دین را به صورت عقلانی و منطقی دریابند، زیرا شرایط معاصر به گونه ای است که باید با بیانات عقلانی و منطقی مسائل را توجیه و تبیین کرد.
برخی از کارشناسان و مسئولان سازمانهای اسلامی اعتقاد دارند که باید شیوه سخنرانیها و خطابه های دینی ضمن تجدید نظر، توسعه و گسترش یابند تا ارتباط عمیق و بسیار وسیعی میان مسائل جهان اسلام و عصر معاصر در شرایط فعلی برقرار شود. از این رو حمایت از سخنرانیهای دینی که پاسخهای منطقی برای از بین بردن شبهات موجود درباره اسلام ارائه می دهند، ضرورتی انکار نشدنی است.
در شرایط فعلی خطابه های اسلامی جهانی و انسانی است و پاسخ صریح و روشن به کسانی است که به اسلام کفر می ورزند و این دین را جهانی نمی دانند.
نظر شما