خبرگزاری مهر - گروه استان ها: «همیاران ورزشی» که در فراگیرسازی ورزش با بکارگیری اندیشه، مهارت و ایدهها در قالب مشارکتهای مردمی نقشآفرین میشوند؛ یکی از مهمترین عوامل توسعه و ارتقای تندرستی و نشاط جامعه معرفی میگردند.
«همیاران پلیس» یکی از موفقترین نمونههای مشارکت نوجوانان در رعایت قوانین و ارتقای نظم و انظباط ترافیکی هستند که در مرحله عمل نیز از بعد فرهنگسازی بسیار مفید واقع شدند.
زمانی که برآوردهای اقدامات مربوط به همیاران پلیس از کاهش ۱۸ درصدی تخلفات رانندگی و توجه بیشتر به قوانین جاری خبر میدهد، تعمیم این اتفاق به دیگر بخشهای مورد نیاز جامعه از جمله ورزش میتواند راهکار حل بسیاری از کمبودها و نواقصات باشد.
فعالیت ۱۰ میلیون همیار پلیس و ۱۰۰ هزار فرهنگیار در کشور میتواند نمونه خوبی برای بهرهمندی از چنین ظرفیتی در ورزش باشد تا با معرفی همیاران ورزشی در تشویق نوجوانان و خانوادهها به فعالیتهای سالم بدنی گامهای ارزشمندی برداشته شود.
تنها ۲۱ درصد ایرانیها ورزش میکنند
در سفر اخیر رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی به استان اردبیل از آمار نه چندان مناسب جمعیت ورزشکار کشور و ضرورت انجام برنامهریزیهای ویژه برای مقابله با چنین آمار ضعیفی پرده برداشته شد.
به گفته علی مجدآرا تنها ۲۱ درصد مردم در کشور ورزش میکنند و طبق هدفگذاری وزارت ورزش تا پیش از سال ۱۴۰۴ باید گرایش ۵۰ درصدی مردم نسبت به ورزش همگانی را شاهد باشیم.
دستیابی به این مهم نیازمند تدوین برنامههای منظم و فراتر از دیگر سیاستهای روتین ورزشی است تا فراگیرکردن ورزش را این بار در مرحله عمل شاهد شویم.
یکی از برنامههای شاخص فرهنگی که در این خصوص میتوان اجرایی کرد، توجه به همیاران ورزشی در مدارس مختلف کشور بوده که با توجه به ظرفیت مناسب مراکز آموزشی اهداف عالی تربیتی و ورزشی دستیافتنی خواهد شد.
«همیاران ورزشی» از مصادیق مشارکت داوطلبانه هستند
یکی از کارشناسان و مربیان پیشکسوت علوم ورزشی در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: ورزش، نشاط و سلامت اجتماعی جامعه را تضمین کرده و با فراگیر شدن آن و سوق دادن بیشتر مردم به سمت ورزش میتوان در تمامی شاخصهای مدنظر به موفقیت دست یافت.
ایرج باقرزارع یادآور شد: نشاط هر جامعه موتور محرکه آن بوده و توسعه یافتگی ملتهای مختلف با سنجش نشاط اجتماعی مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: افزایش روابط اجتماعی و ارتقای کیفی مشارکتهای مردمی از جمله آثار نشاط اجتماعی بوده و این موضوع از رهگذر ورزش به دست خواهد آمد.
باقرزارع به اهمیت جاافتادن طرح همیاران ورزشی در کشور تاکید کرد و یادآور شد: «همیاران ورزش» رابطان توسعه ورزش شناخته شده که با زبانی گویا و بدون واسطه مروجان همیشگی فعالیتهای ورزشی خواهند بود.
به گفته این کارشناس علوم ورزشی، سلامتی و ترغیب دوستان، آشنایان وخانوادهها برای گرایش به ورزش همگانی از نیازهای ضروری جامعه بوده و توسعه روزافزون ورزش نیازمند تلاش و همت آحاد جامعه است.
ارتقای نشاط اجتماعی بر دوش ورزش است
رئیس هیئت ورزشهای همگانی استان اردبیل نیز با اشاره به آغاز آغاز این طرح و اهدای حکم انتصاب هنرجویان هنرستان تربیتبدنی تختی اردبیل به عنوان همیاران ورزش همگانی به خبرنگار مهر تصریح کرد: ارتقای مشارکت اجتماعی بر دوش ورزش گذاشته شده و چنانچه بتوانیم با انجام برنامهریزی مناسب و کارشناسی شده ورزش را توسعه دهیم، در مبارزه با بسیاری از آسیبهای اجتماعی نیز موفق عمل خواهیم کرد.
مرتضی تاجمهر افزود: در شرایطی که قسمت عمده جامعه را جوانان و نوجوانان تشکیل میدهند، طرح همیاران ورزشی به شرطی که به شکل مناسبی اجرا شده و به صورت مورد انتظاری در بین دانشآموزان تبیین شود؛ در افزایش علاقهمندی آحاد مختلف مردم به ورزش تاثیرگذاری مثبتی را ایفا خواهد کرد.
وی ادامه داد: با گذر از جامعه سنتی به مدرن و زندگی ماشینی که روز به روز انسانها را غرق در خود میکند، بسیاری از آسیبهای جسمی و در معرض خطر قرار گرفتن بهداشت جسمی و روانی در کمین بوده و فراگیرسازی ورزش با همیاری و مشارکت عموم مردم به ویژه نوجوانان و جوانان چارهساز خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، با آغاز این طرح و ارائه حکم همیار ورزش همگانی به دانش آموزان اردبیلی، علاوه بر دعوت عمومی در راستای توجه به ورزش همگانی، برای دستیابی به جامعهای سالم و بانشاط با دست به دست هم دادن گروههای مختلف سنی تلاش خواهد شد.
نظر شما