به گزارش خبرگزاری مهر، صبح امروز کمیسیون اقتصادی سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی تشکیل شد.
اندیشمندان و صاحب نظران در زمینه اقتصادی در این کمیسیون شرکت کردند و هر کدام نظرات و دیدگاه های خود را در مورد مسائل اقتصادی جهان اسلام بیان کردند.
فعالیت های اقتصادی رکن و اساس هر پیروزی در میدان های مقابله با دشمنان است
در این نشست آیت الله محسن اراکی؛ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: همواره فعالیت های اقتصادی رکن و اساس هر پیروزی در میدان های مقابله با دشمنان است.
وی با تاکید بر اینکه نمی توان از عنصر اقتصادی چشم پوشی کرد، گفت: یکی از پیشنهادهای ارائه شده در اجلاس سال گذشته تشکیل موسسه ای بود برای حمایت از کسانی که از تکفیر و جریان های تفرقهانگیز آسیب دیده اند
آیتالله اراکی افزود: بر همین اساس موسسه خیر اسلامی تشکیل شد و تلاشمان این است که موسسه مذکور را در سازمان های بینالمللی ثبت کنیم.
وی تصریح کرد: اکنون در یمن، سوریه، عراق و... نیازمند خدمات رسانی هستیم و این موسسه می تواند در این راستا کمک کند.
همچنین محسن کریمی سفیر صلح جهان در نشست کمیسیون مذکور اظهار کرد: ملت های مسلمان با هر نظام حاکمه در کشور خود می توانند برای مقابله با ساختارهای اجتماعی و اقتصادی که منجر به نابرابری، بی عدالتی و سلطه امپریالیسم می شود، نقش ایفا کنند.
وی ادامه داد: تلاش در جهت توسعه روابط علمی، فرهنگی و اقتصادی بین کشورهای اسلامی و سایر دولتها و ایجاد فضای همکاری و تعاملی، یکی از مهمترین معیارها به منظور کاهش فقر، بیکاری، درماندگی و گسترش صلح و ارتقای رفاه اجتماعی است.
کشورهای اسلامی جایگاه خوبی را در اقتصاد جهان کسب خواهند کرد
کریمی اضافه کرد: بر اساس پیشبینیهای مؤسسات علمی و پژوهشی کشورهای اسلامی جایگاه خوبی را در اقتصاد جهان کسب خواهند کرد، از این رو با توجه به آمارها، جهت جلوگیری از توسعه نیافتگی، همگرایی بین کشورها یکی از ارکان طراحی الگوی توسعه اسلامی و همزیستی مسالمت آمیز می تواند باشد.
سفیر صلح جهان تأکید کرد: با توسعه صنعت گردشگری از طریق حمایت و همکاری کشورهای اسلامی می توانیم با برنامه ریزی اصولی و مناسبی نقش مؤثری در توسعه و تنوع بخشی به اقتصاد ملی و منطقه ای داشته باشیم.
در ادامه نشست این کمیسیون حسین کنعانی مقدم اظهار کرد: کشورهای اسلامی باید نفت را به سلاح مقاومت تبدیل و از آن علیه نقشههای شوم آمریکا و صهیونیسم استفاده کنند.
ضرورت ایجاد صرافی اسلامی
وی خواستار راه اندازی ضمانت نامه های نفتی مسان کشورهای اسلامی شد و افزود: ضروری است تا شبکه صرافی اسلامی را ایجاد کنیم و با حذف دلار، طلا و پول های رایج کشورهای اسلامی را مبنا قرار دهیم.
کنعانی مقدم تصریح کرد: همچنین پیشنهاد می کنم تعرفه گروه های مشترک برای تبادلات تجاری تشکیل شوند و با کاهش تعرفه ها به بخش های خصوصی اقتصادی کمک کنیم.
ایستادگی در برابر تحریم های ظالمانه آمریکا
سپس العنانی رییس بورس اردن مباحثی با محوریت ارزهای مجازی بیان کرد و گفت: تغییراتی که در اقتصاد بین المللی حاصل می شود بر کشورهای اسلامی هم تاثیر می گذارد.
وی با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا علیه کشورهای مختلف، گفت: شاهدیم که آمریکا با بهانه های مختلف کشورها از جمله جمهوری اسلامی را تحریم می کند.
رییس بورس اردن با اشاره به حرکت جهان به سمت حذف پول کاغذی، افزود: در حال حاضر دنیا به سمت پول مجازی گام بر می دارد و تبادلات پولی به صورتی انجام می شود که قابل رویت نیست و این سوال مطرح می شود که چه کسانی این حرکت اقتصادی و مالی را کنترل می کنند؟
العنانی با اشاره به اینکه آمریکا قصد دارد دلار را در جایگاه پول اصلی جهان حفظ کند، اضافه کرد: حفظ دلار برای آمریکا سود سرشاری دارد و آنان از بحران سال ۲۰۰۸ تاکنون حدود ۱۱ تریلیون دلار را به بازار پولی جهان تزریق کرده اند.
رییس بورس اردن تاکید کرد: اخیرا دیدیم که آمریکا چگونه موجب سقوط ارزش لیر ترکیه شد در واقع آنان از راه دلار به هر کشوری که بخواهند٬ فشار وارد می کنند.
وی در پایان خواستار حرکت یکپارچه جهان اسلام برای مقابله با تحریم های ظالمانه آمریکا شد.
نظر شما