پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۲۳ بهمن ۱۳۸۵، ۱۲:۱۶

کارشناس انرژی در گفتگو با مهر :

صرفه اقتصادی پروژه‌های تزریق گاز بیش از صادرات گاز است

تورج دهقان، کارشناس موسسه بین‌المللی انرژی گفت: با رشد قیمت نفت خام، ارزش اقتصادی پروژه‌های تزریق گاز نسبت به صادرات گاز افزایش می‌یابد.

تورج دهقان در گفتگو بامهر درباره بررسی های اخیر خود درباره مقایسه پروژه های تزریق گاز نسبت به صادرات گاز گفت : ایران با داشتن ذخایر عظیم گازی ، به عنوان دومین کشور دارنده ذخایر گاز طبیعی مطرح است و از این نظر ، در کانون توجهات بین المللی قراردارد.

تورج دهقان افزود : موقعیت استراتژیک ایران که در مرکز بازارهای مهم گاز طبیعی دنیا قرارداد از یک سو و حجم عظیم ذخایر نفتی کشور که عموما دور دوم بهره برداری خود را می گذرانند و نیازمند تزریق گاز طبیعی به منظور افزایش ضریب بازیافت هستند از سوی دیگر برنامه ریزی مدون و بلندمدت برای تخصیص گاز به منظور دستیابی به حداکثر منافع را ضروری ساخته است.

وی با اشاره به تحقیقات خود در زمینه ارزش اقتصادی پروژه های تزریق گاز نسبت به صادرات آن گفت : در این تحقیق دو پروژه تزریق گاز به آغاجاری و صادرات گاز به هند با هم مقایسه شده اند.

به گفته این کارشناس ، نتایج این بررسی ها حاکی است نرخ بازدهی اقتصادی تزریق 60 میلیون مترمکعب گاز طبیعی به میدان نفتی آغاجاری برای 3 درصد افزایش ضریب بازیافت و همچنین نرخ بازدهی اقتصادی صادرات همین مقدار گاز طبیعی به هند از طریق خط لوله در قیمت های مختلف نفت خام نشان می دهد که هرچه قیمت نفت خام بالاتر می رود پروژه تزریق گاز طبیعی از بازدهی بیشتری در مقایسه با پروژه صادرات گاز طبیعی برخوردار است.

وی تصریح کرد : همچنین هرچه قیمت هربشکه نفت خام به بیش از 55 دلار برسد ارزش اقتصادی پروژه تزریق گاز نسبت به پروژه صادرات گاز افزونی می یابد.

به گفته دهقان ، نرخ بازدهی اقتصادی تزریق 150 میلیون مترمکعب گاز طبیعی به میدان نفتی آغاجاری که براساس مطالعات شرکت نفتی استات اویل 10 درصد افزایش ضریب بازیافت را ایجاد خواهد کرد نسبت به نرخ بازدهی اقتصادی صادرات همین مقدار گاز طبیعی به هند از طریق خط لوله با صرفه تر است.

وی در پایان گفت : با رشد قیمت نفت خام پروژه تزریق گاز ارزش بیشتری می یابد به طوری که اگر هر بشکه نفت خام 55 دلار باشد ارزش اقتصادی هر دو پروژه با هم برابر می شود.

کد خبر 446931

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha