به گزارش خبرنگار مهر، سید سعید شاهرخی عصر پنج شنبه در اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهر و مراکز استانهای کشور در همدان بابیان اینکه همدان امسال میزبان رویدادهای بین المللی بود، گفت: همدان با قدمتی بیش از ۳۳۰۰ سال سابقه مدنیت و ۵۰۰ سال سابقه پایتختی ایران در دل خود بیش از ۱۸۰۰ اثر فاخر دیدنی و ارزشمند تاریخی و طبیعی دارد.
وی با اشاره به اینکه امروز بیش از ۱۱۰ هزار عضو شورا در شوراهای شهر و روستای کشور در حال تصمیمگیری و تصمیمسازی هستند، افزود: جمهوری اسلامی ایران بر مبنای مردمسالاری دینی پیش میرود.
شاهرخی در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه خدمات شهری به صورت عام مشکل جدی وجود دارد، گفت: مسیر ما برای خدمت به مردم طرحهای جامع و تفصیلی شهرها است که این طرح ها حاصل فکر و اندیشه و مطابق با استانداردهای ویژه هستند اما همیشه در اجرا با چالش مواجه میشویم.
شاهرخی با تاکید بر اینکه همیشه در اجرا با چالش روبرو هستیم که دلیل آن محدودیت مالی شهرداری ها است، افزود: اگر بنا باشد خدمات بر اساس ضوابط طرح ارائه نشود خدمات ارزنده ای ارائه نخواهیم داد کمااینکه گاهی تنگناهای مالی سبب می شود از چارچوب های علمی در اجرای پروژه ها عبور کنیم.
استاندار همدان با اشاره به اینکه قبول نمیکنیم شهرداری برای اداره شهر اعضا و جوارح شهر را به فروش برساند، بیان کرد: کمیسیون ماده ۱۰۰ گاهی به قتلگاه ضوابط شهرسازی تبدیل می شود.
وی با بیان اینکه برخی راه حل ها در درون شهرها و دست شوراهای اسلامی است و در برخی نیازمند تغییر ضوابط شهرداری ها است، گفت: شهرداریها باید برای درآمدپایدار به دنبال راهکارهای جدید باشند.
شاهرخی با بیان اینکه توجه به بخش خصوصی در اجرای پروژه ها و طرح های شهری یک اصل است اما به آن پرداخته نمی شود، افزود: توجه به بخش خصوصی یک اصل است که باید به آن توجه و بستر برای بخش خصوصی فراهم شود.
وی ادامه داد: زمانی که ما معابر شهری را به پارکینگ عمومی تبدیل میکنیم مسائل امنیتی برای خودروها به وجود می آید که نتیجه این اقدامات است.
وی با اشاره به برگزاری مجمع مشورتی گفت: باید خروجی این جلسات اصلاح قوانین و ارائه راهکارهای جدید درآمدزایی شهری باشد چراکه بسیاری از طرح های شهری زمینه ورود سرمایهگذار خصوصی را دارد و نباید ما از این موضوع هراس داشته باشیم و در هر زمینهای که میشود باید اجازه داد سرمایهگذار خصوصی وارد شود.
استاندار همدان اصلاح قوانین، راهکارهای درآمدزایی جدید و استفاده بهینه از منابع موجود را راه حل نجات شهرها دانست و توضیح داد: یکی از این مشکلات عدم ثبات در مدیریت شهری است و با توجه به اهمیت شهرداریها شوراها باید در انتخاب شهردار دقت کنند و وظیفه مهم را به افرادی بسپارند که توانایی انجام آن را دارند و از آن حمایت کنند.
وی با اشاره به اهمیت اولویت بندی پروژه ها عنوان کرد: ما با توجه به محدودیت های مالی باید پروژههایی را اجرا کنیم که بیشترین نفت را به مردم برسانند و از سرمایه گذاری در کارهایی که نتیجه مطلوبی ندارند و یا افراد کمی از آن بهره میبرند خودداری کنیم.
شاهرخی همچنین با اشاره به اهمیت روابط بین شهروندان و مدیریت شهری گفت: اگر دیوار بی اعتمادی بین مردم و مدیریت شهری وجود داشته باشد نمیتوانیم به جایی برسیم و باید این دیوارهای بی اعتمادی که در طول سالیان به وجود آمده است را فرو بریزیم و مردم دوباره به مدیریت شهری اعتماد پیداکنند.
نظر شما