به گزارش خبرگزاری مهر، هوشنگ بازوند در نشست مشترک شورای برنامه ریزی و شورای هماهنگی مدیریت بحران استان کرمانشاه که با حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس در سالن جلسات تدبیر استانداری برگزار شد، با قدردانی از کمک های دولت و مجلس به زلزله زدگان استان کرمانشاه، اظهار داشت: در زلزله ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال گذشته ۱۲۴۱ میلیارد تومان و در زمین لرزه ۶.۴ ریشتری ۴ آذر امسال نیز ۲۶۸ میلیارد تومان به زیرساخت های استان خسارت وارد شد.
وی افزود: تاکنون از خسارت ۱۲۴۱ میلیارد تومانی زلزله سال گذشته به زیرساخت ها ۷۰۰ میلیارد تومان آن ابلاغ شده و ۴۸ درصد این رقم تخصیص داده شده است.
استاندار کرمانشاه بیان کرد: درخواست داریم که ردیف مستقلی در بودجه سال آینده برای بازسازی زیر ساخت های آسیب دیده استان در نظر گرفته شود و در این زلزله متاسفانه شاهد نابود شدن طرح های هادی روستایی و آسیب جدی معابر شهری نیز بودیم که برای جبران این مشکلات انتظار می رود در بودجه سال آینده ردیف مستقلی لحاظ شود.
وی گفت: همچنین درخواست اختصاص ۱۰۰ هزار تن قیر رایگان برای بازسازی راه های روستایی و معابر شهری آسیب دیده و همچنین ۳۰ هزار تن آهن با قیمت سابق برای بازسازی مناطق زلزله زده به استان را داریم تا کارها سریعتر دنبال شود.
استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به روند بازسازی واحد های مسکونی شهری و روستایی مناطق زلزلهزده اظهار داشت: طبق برنامه باید تا سه ماهه سال آینده بازسازی واحدهای روستایی به اتمام برسد که تلاش می کنیم این کار زودتر و تا پایان امسال به نتیجه برسد و بازسازی واحدهای شهری هم سال آینده به اتمام میرسد.
وی همچنین با اشاره به گرانی مصالح ساختمانی گفت: در سفر اخیر معاون اول رئیس جمهور خواستار تخصیص مبلغی بین ۳ تا ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض مجدد به افراد زلزله زده شدیم که امیدواریم در دولت تصویب شود.
بازوند در ادامه با اشاره به به زلزله ۶.۴ ریشتری اخیر استان(۴ آذر) گفت: برآورد ما این است در این زلزله که خوشبختانه تلفات جانی نداشت و تنها حدود ۷۳۰ نفر دچار جراحت شدند که به سرعت نیز به مراکز درمانی انتقال یافتند و همچنین حدود ۶۰۰ واحد تخریبی و ۳۵۰۰ واحد تعمیری داشته باشیم که امیدواریم زودتر مصوبه ای برای جبران خسارات این زلزله به تصویب برسد.
وی بیان داشت: از سال گذشته تاکنون حدود ۶ هزار و ۴۰ پس لرزه در استان کرمانشاه رخ داده است، که ۷۲۰ مورد آن ها برای مردم قابل احساس بوده و باعث ترس و نگرانی آن ها شده است و این امر شوک سنگینی به مردم وارد کرده و انتظار داریم وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی برای بازتوانی روحی و روانی مردم منطقه کارها و پیگیری های خود را انجام دهند.
استاندار کرمانشاه در ادامه سخنان خود به سامانه گرمسیری اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود ۸ هزار میلیارد تومان در این طرح بزرگ و مهم هزینه شده و برای تکمیل آن به حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است.
وی با بیان اینکه وضعیت زیرساخت های بازارچه های مرزی استان مطلوب نیست گفت: این بازارچه ها در شرایط تحریم می توانند بسیار به اقتصاد کشور کمک کنند که امیدواریم وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه اعتبار مناسبی برای توسعه زیرساخت های بازاراچه های استان در نظر بگیرند.
نظر شما