۱۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۳۷

آیت الله حسینی بوشهری:

احزاب نباید با تغییر دولت‌ها تضعیف شوند

احزاب نباید با تغییر دولت‌ها تضعیف شوند

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت:احزاب نباید با تغییر دولت‌ها تضعیف شوند، یک حزب در عین حال که خود باید بینش سیاسی داشته باشد، باید جامعه را نیز روشن کند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله حسینی بوشهری عضو مجلس خبرگان رهبری در دوازدهمین مجمع عمومی حزب موتلفه اسلامی که صبح امروز در مجتمع آدینه برگزار شد، گفت: امروز حزب دیگر معنای قدیمی خود را ندارد. در عصر حاضر حزب ساز و کاری است که در تشکیل قوا و انتخابات نقش آفرین است و می‌تواند تغییر ایجاد کند.  حزب موتلفه که با ۵۵ سال سابقه دوازدهمین مجمع عمومی خود را امروز برگزار کرده است روزی تنها متشکل از چند هیات بود که با یکدیگر متحد شدند.

آیت الله حسینی بوشهری گفت: رسول گرامی اسلام در عین داشتن مسئولیت تبیین و انتقال وحی، وظیفه قضاوت در بین مردم و همچنین مدیریت جامعه اسلامی را نیز بر عهده داشتند که این وظیفه به امامان منتقل شد. این وظیفه رسول الله به گونه ای بود که وقتی ایشان در مورد موضوعی به تصمیم می‌رسیدند، باقی مردم از او بدون چون و چرا تبعیت می‌کردند. 

وی ادامه داد: سوال اینجاست که در زمان غیبت ما در مقابل چه کسانی باید مسئولیت پذیر باشیم؟ مبانی دینی تحزب در مبانی اسلامی چیست؟ گاهی ما سخن از حزب را در جامعه غربی تعریف می‌کنیم که در آنجا بر رای عمومی است، ولی در جامعه اسلامی طبق عمل و دستور پیامبر اسلام در جنگ احد است. با توجه به تفاوتی که معنای حزب در دنیای معاصر با واژگان قرآن دارد نمی‌توان از آن استفاده کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: ما امروز باید حزب را با مفهوم برون دینی‌اش بررسی کنیم. در این رابطه باید گفت درست است که مبنای حزب در غرب است ولی ما حزب را به عنوان یک ابزار کار برای رسیدن به هدف اصلی و مشارکت دادن مردم و جمع آوری آرا استفاده کنیم، در این شرایط وضعیت کاملاً متفاوت می شود، چون اسلام از چنان جایگاهی برخوردار است که می‌توانیم از حزب در آن برای بالا بردن مردم برای نیل به اهداف اسلام بهره ببریم و احزاب را برای نیل به اهداف ناب اسلامی بومی‌سازی کنیم.

نماینده استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری گفت: موضوع مهم دیگر امر به معروف است. یک حزب می‌تواند در چهار چوب صحیح دولت را نقد کند. حال امر به معروف و نهی از منکر مراتب مختلفی دارد که عبارتند از: در حق الله، شهروندان و حکومت. اسلام نیز همه ابعاد را در خود جای می‌دهد که نصیحت و امر به معروف و نهی از منکر نیز جزئی از آن است. این ویژگی ها می‌تواند جایگاه احزاب را به طور کامل تبیین کند.

وی همچنین در تبیین بایدها و نبایدهای احزاب افزود: معتقدم یکی از کاکردهای مهم یک حزب اسلامی حضور در شبکه‌های اجتماعی است. تمام کشور باید توسط احزاب رصد شود تا بتوانند مسائل کشور را به خوبی درک و بررسی کنند. از سوی دیگر عملکردهای احزاب باید در مقابل چشم مردم باشند. نکته دیگر اینکه احزاب نباید با تغییر دولت‌ها تضعیف شوند. یک حزب در عین حال که خود باید بینش سیاسی داشته باشد، باید جامعه را نیز روشن کند. احزاب نباید موسمی باشند و تنها برای مدت انتخابات تعریف شوند. نکته آخر اینکه حزب باید رسانه‌ای باشد چون حزب بدون رسانه همانند سرباز بدون سلاح است.

کد خبر 4477588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha