۱۸ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۰۶

مهر گزارش می‌دهد؛

مشکل تهیه مواد اولیه در پایتخت فرش دستبافت ابریشم کشور

مشکل تهیه مواد اولیه در پایتخت فرش دستبافت ابریشم کشور

قم - استان قم مهم‌ترین مرکز تولید فرش ابریشم دستبافت کشور است که تولیدکنندگان این فرش بی‌نظیر با چالش تهیه مواد اولیه روبرو هستند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - هیفاء پردل: پانزدهمین نمایشگاه فرش دستبافت استان قم با حضور ۱۵۰ تولید کننده در ۷۵ غرفه داخل سالن و ۷۴ غرفه در داخل محوطه با هدف معرفی بهتر فرش دستبافت ابریشم و هم‌چنین فرصتی برای بازاریابی طی روزهای گذشته در قم افتتاح شد.

افتتاح این نمایشگاه فرصتی شد تا در گزارشی از وضعیت این فرش که پیشینه قدیمی بسیاری دارد و هم‌چنین به دلیل تنوع رنگ و کیفیت بالای بافت این فرش رقبای دیگر خود را دور زده است آشنا و با وضعیت تولید کنندگان و ظرفیت‌های آن در بازارهای داخلی و خارجی آشنا شویم.

فرش دستبافت ابریشم استان قم با ۱۰۰ سال راه پر فراز و نشیب در جایگاه ویژه‌ای در کشور قرار دارد و امروز توانسته کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس را تسخیر کند ولی این روزها فرش زیبای ابریشم قم که حاصل هنرنمایی هنرمندان و قالیبافان زحمتکش است با پست و بلندی‌هایی روبرو است که موجب نارضایی تولیدکنندگان این هنر اصیل ایرانی شده است.

مشکل تهیه مواد اولیه برای تولید کنندگان فرش دستبافت

با گذر از هرکدام از غرفه‌های نمایشگاه فرش قم، زیبایی طرح و نقشه و رنگ‌ها آدمی را به وجد می‌آورد؛ به یکی از غرفه‌های این نمایشگاه سر زده و باب گفتگو را با تولیدکننده‌ای که بیش از ۵۰ سال از عمر خود را در زمینه تولید فرش دستبافت ابریشم طی کرده باز می‌کنیم.

فرش قم به دلیل ظرافت و تنوع رنگ در بین دیگر فرش‌های دستبافت استان‌های کشور متمایز است

این تولیدکننده درباره فرش دستبافت قم گفت: فرش قم از ابریشم و ریشه ابریشم و هم‌چنین به دلیل ظرافت و تنوع رنگ در بین دیگر فرش‌های دستبافت استان‌های کشور متمایز است هم‌چنین به دلیل وجود کیفیت و ایده و طرحی زیبا توانسته در کشور از دیگر رقبای خود پیشی بگیرد.

اکبرریاحی‌پور افزود: هرچند این فرش در بازارهای خارجی مشتری خوبی دارد ولی تولید کنندگان این فرش با مشکل تهیه مواد اولیه روبرو هستند؛ این مواد با توجه به نوسانات ارزی با افزایش قیمت روبرو است و باعث افزایش قیمت تمام شده فرش دستبافت شده است.

تولیدکنندگان فرش دستبافت نیازمند حمایت دولت

یکی دیگر از تولیدکنندگان فرش دستبافت قمی نیز در این نمایشگاه بیان کرد: با توجه به نوساناتی که در زمینه ارز امروزه کشور با آن روبرو است بر تولیدکنندگان فرش دستباف استان قم هم تأثیر گذاشته است و باید دولت از تولیدکنندگان فرش دستباف حمایت کند تا در این شرایط بتوانند مواد اولیه برای تولید این فرش را تهیه کنند.

سید محمد کارگر اظهار داشت: من ۳۰ سال در زمینه تولید فرش دستباف فعالیت دارم. امسال سال پرفراز و نشیبی برای فرش دستباف ابریشم قم خواهد بود زیرا تهیه مواد اولیه برای ما تولیدکنندگانی که سال‌ها در این زمینه فعالیت داریم سخت است.

به گفته وی، افزایش مواد اولیه بر قیمت فرش دستباف باعث افزایش قیمت فرش شده و این عامل باعث شده نوساناتی در بازار داخلی ایجاد کند از مسئولان انتظار داریم در این شرایط از ما حمایت کنند.

تهیه مواد اولیه برای ما تولیدکنندگانی که سال‌ها در این زمینه فعالیت داریم سخت است

محمدرضا موسوی از دیگر تولیدکنندگان فرش دستباف ابریشم که در نمایشگاه‌های مختلف داخلی و خارجی هم حضور داشته نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: بیش از ۲۰۰ قالی باف در کارگاه من فعالیت دارند و مشکلاتی که با توجه به نوسانات ارز پیش آمده باعث شده مواد اولیه را با قیمت بالاتری خریداری کنیم دلالان هم اکنون از این فرصت استفاده می‌کنند هرگونه رکود و یا مشکلی که در این زمینه پیش آید بر اشتغال قالی بافان هم تأثیر منفی خواهد گذاشت.

به گفته این تولیدکننده فرش، مشکل ارزی سیستم ما را به هم زده از مسئولان انتظار حمایت داریم.

رونق اشتغالزایی در استان

عضو اتحادیه فرش دستباف استان قم نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: فرش دستباف ابریشم استان قم با سابقه ۱۰۰ ساله و کیفیت بالای بافت و تنوع بی‌نظیر آن در ابعاد و رنگ امروز در کشور بی‌رقیب است و قم امروز نخستین تولیدکننده فرش دستباف ابریشم در کشور به شمار می‌رود.

رضا جانقربان افزود: این فرش در وضعیت صادرات خوبی قرار دارد و کشورهایی مانند حوزه خلیج فارس، آمریکا، کشورهای اروپایی و روسیه و هم‌چنین کشورهای آفریقای جنوبی مهم‌ترین بازارهای هدف فرش ابریشم قم به شمار می‌رود.

وی افزود: نوسانات ارز بیشترین تأثیر را بر تولید گذاشته و قیمت تمام شده مواد اولیه را افزایش داده است و این امر دستمزد بافنده‌ها را افزایش داده است هم‌چنین بازار داخلی را تحت الشعاع قرار داده و بازار داخلی را کاهش داده است.

وی اظهار داشت: انتظار داریم توجه بیشتری از سوی دولت به وضعیت فرش دستباف شود چرا حمایت دولت باعث رونق اشتغال‌زایی در استان خواهد شد.

صدور ۵۰۰ پروانه تولید فرش دستباف

عضو اتحادیه فرش دستباف استان قم در ادامه بیان کرد: در استان ۵۰۰ پروانه تولید دستباف صادر شده هرچند در این استان ظرفیت فعالیت ۴۰ هزار نفر قالی باف وجود دارد؛ در سایر استان‌ها مانند آذربایجان شرقی و غربی و هم‌چنین سیستان و بلوچستان، زنجان، اردبیل و لرستان و کردستان هم در زمینه فرش دستباف فعالیت داریم.

جانقربان افزود: همه قالیبافان استان بیمه هستند ولی چالش اصلی مشکل مواد اولیه است که باید با حمایت دولت حل شود.

کد خبر 4479890

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha