به گزارش خبرنگار مهر، نادر مالکی صبح دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات به میزبانی سازمان مدیریت و برنامهریزی سمنان با انتقاد از درج برخی مطالب در فضای مجازی و همچنین برخی نشریات درباره عدم توسعه اقتصادی متوازن در استان، توضیح داد: اینکه در هر بخش سرمایهگذاری بیشتری صورت گرفته باشد بگوییم پس توسعه بیشتری یافته، غلط است، توسعه دارای ملاکهای متعددی است.
وی افزود: درباره توسعه نیز باید پرسید آیا ما زمانی که نفت را بشکهای ۱۲۰ دلار میفروختیم هم توانستهایم توسعه به ارمغان آوریم؟ متأسفانه برخی رسانهها بعضاً مباحثی را درباره شرق و غرب استان مطرح میکنند اما من از آنها میپرسم امروز کجای استان سمنان توسعهیافته است؟ که جای دیگر آن نباشد؟
مشکلی برای سراسر کشور
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان سمنان گفت: درست است که سرمایهگذاری در بخشی از استان بیشتر از بخش دیگر انجامشده اما چه کسی گفته در آن منطقه توسعه نیز بیشتر شده است؟ این مشکل تمام سطح کشور نیز محسوب میشود.
مالکی بابیان اینکه توسعه ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... دارد، تأکید کرد: بدون توجه به شاخصهای جهانی و علمی نمیتوانیم بهواسطه چند سرمایهگذاری صورت گرفته در یک منطقه بگوییم آنجا توسعهیافته است اما جای دیگر خیر.
وی با تأکید بر اینکه برای درک درست از توسعه باید ملاکهای متعددی را مدنظر قرار دهیم، افزود: متأسفانه در برخی موارد دیده میشود که این ملاکها مدنظر قرار داده نشده و انتقاداتی مطرح میشود که ما معتقدیم اگر میخواهیم به نظری قطعی و علمی ورود کنیم، میبایست از منظر علمی کارها را بررسی کنیم.
خالی شدن روستاها از سکنه
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان سمنان در دیگر بخش سخنان خود و درباره خالی شدن روستاها از سکنه، گفت: در جامعه چه قبل از انقلاب و به پس از انقلاب با موضوعی روبرو هستیم که میتواند علت بسیاری مشکلات ازجمله خالی شدن روستاها باشد و آن فقر درآمدی است.
مالکی ادامه داد: وقتی برق، مسکن، گاز و ... در روستاها فراهمشده اما باز شاهد افزایش مهاجرت هستیم لذا ما اگر نتوانیم فقر درآمدی را از بین ببریم و افراد را توانمند کنیم نباید انتظار داشته باشیم افراد در روستاها باقی بمانند.
وی درباره ضرورت مدیریت داشتههای استان سمنان از منابع انسانی و طبیعی تا سرمایهها و ذخایر، بیان کرد: یکی از نکات در کنار مدیریت سرمایهها، مدیریت استعدادها است استان سمنان با توجه به ظرفیتهایی که دارد میبایست از این پتانسیل خوب بهرهمند شود.
۵ مانع برای دریافت اعتبارات استان سمنان
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان سمنان در پاسخ به سؤالی با موضوع وضعیت اعتبارات استان نیز با ابراز اینکه اعتبارات استان از پنج کانال دریافت میشود، گفت: نخست اعتبارات استانی موسوم به جدول ده یک و سپس اعتبارات متوازن است، همچنین سه درصد نفت و گاز (شامل دو درصد مناطق نفتخیز و یک درصد برای مناطق محروم) در کنار اعتبارات ملی استانی شده و اعتبارات ملی که توسط وزارتخانهها ابلاغ میشود از دیگر منابع اعتباری استان هستند.
مالکی بابیان اینکه ۴۳۰ میلیارد تومان در سال۹۷ اعتبارات عمرانی استان سمنان بوده است، تأکید کرد: اعتبارات هزینهای استان در سال۹۷ نیز ۲۳۵میلیارد تومان بوده است.
وی بابیان اینکه خیلی از دستگاهها وادارات کل باوجود استانی بودن از اعتبارات ملی بهرهمند میشوند، تأکید کرد: این دستگاهها مانند علوم پزشکی مستقیماً از وزارتخانه اعتبار میگیرند و لذا این امر سبب میشود بعضاً ارقام درشتی در استان دیده شود که عمده آنها به مقوله حقوق کارکنان تعلق میگیرد و مازاد آن نیز بازمیگردد.
ضرورت رجوع مطبوعات در مباحث اقتصادی به مراجع علمی
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان سمنان در پاسخ به انتقاد اصحاب رسانه درزمینهٔ رتبه سیام استان سمنان از اعتبارات ملی، ادامه داد: موضوع اعتبارات ملی در دستگاههای استانی که اعتبارات ملی میگیرند همانطور که بیان شد، موضوعی است که اصحاب رسانه به آن عنایت ندارد، امروز در آموزشوپرورش با ۱۰ هزار کارمند در سراسر استان اعتبارات صرف حقوق معلمها میشود.
مالکی گفت: نشریات و خبرنگاران میبایست درزمینهٔ اعتبارات دقت نظر داشته باشند چراکه بعضاً دیده میشود رسانهای اعلام میکند استان سمنان در اعتبارات رتبه آخر کشور را دارد اما پس از بررسی نشان داده میشود که فاکتورهای بسیاری در این زمینه وجود دارد که برای بحث علمی باید همه آنها را در نظر داشت.
وی ادامه داد: برای مثال استان سمنان ۱۰ هزار کارکنان آموزشوپرورش دارد که حقوقشان را ماهانه از اعتبارات ملی دریافت میکنند این امر در مقایسه به استانی دیگر که بیش از ۱۱ هزار معلم دارد قطعاً متفاوت است لذا اینکه بگوییم اعتبارات ملی آموزشوپرورش سمنان رتبه آخر کشوری را دارد درست نیست و نیازمند بررسی است که این خواهش را از مطبوعات داریم درباره اعتبارات و مسائل اقتصادی حتماً ارجاع علمی به مباحث خود بدهند.
اتمام پروژههای نیمهتمام
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان سمنان بابیان اینکه سمنان درزمینهٔ سرانه اعتبارات در زمره استانهای برتر کشور است که این موضوع در سفر رئیسجمهور نیز بهوضوح نمود خوبی پیدا کرد، تأکید داشت: در سفر رئیسجمهور توانستهایم اعتبارات خوبی را برای پروژههای مختلف عمرانی و اقتصادی اخذ کنیم که همه شهرستانهای هشتگانه استان از آن منتفع شدند.
مالکی در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه مسئولان استان سمنان سعی در اتمام پروژههای نیمهتمام داشتهاند، تأکید کرد: برخی پروژهها در استان سالهای سال باقیماندهاند اما سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در این امر با جدیت ورود کرده و توانستیم برای برخی از این طرحها نیز اتفاقات خوبی را رقم بزنیم، برای مثال پل شهرک صنعتی سمنان که سالهای سال معطلمانده امسال بااعتبار پنج میلیارد تومانی تغذیه میشود که عمده اعتبارات آن نیز از سفر رئیسجمهور تأمینشده است.
وی بابیان اینکه آب اولویت استان سمنان است، افزود: خوشبختانه توانستهایم پنج میلیارد تومان برای پروژههای آبرسانی فقط در بخش حفر چاه مصوب کنیم که این امر در تمام استان نمود پیدا خواهد کرد و ما به فرمانداران نیز اعلام کردهایم هر منطقهای که مشکل آب دارد میبایست مدنظر قرارگرفته و برای اعتبارات ابلاغ شود.
نظر شما