به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالعلی علی عسکری رییس رسانه ملی در نخستین همایش علمی پژوهشی اخلاق و رسانه با اشاره به تاکید دین اسلام بر اخلاق و بعثت پیامبر اکرم (ص) به منظور مکارم اخلاقی، از اهمیت اخلاق در جوامع پیچیده امروزی سخن گفت و بیان کرد: در طول تاریخ هرچه روابط انسانها پیچیده تر شده اهمیت اخلاق فزونی یافته و قانون به تنهایی نمیتواند حلال مسائل باشد.
رییس سازمان صداو سیما اخلاق در رسانه را دارای دو ساحت اخلاق درونی و اخلاق برونی یا کارکردی دانست و اظهار کرد: اگر رسانهای بخواهد اخلاقی عمل کند باید در بدو امر درونش را پاک کند و مکارم اخلاقی درونش شکل بگیرد یعنی تمام آحاد آن رسانه و عواملی که در خلق یک پیام در رسانه موثرند از نویسندگان هنرمندان و برنامه سازان تا مدیران آن باید اخلاق رسانهای درونشان نهادینه شود.
وی رسانه های نظام سلطه و غرب را نمونه ای علیه خودسازی اخلاقی این رسانهها دانست و گفت: هدف این رسانه ها تخریب اخلاق و فریبکاری است. آمریکا حجم بالایی از محتوای سخیف و مستهجن را در فضای اینترنت منتشر میکند که اگر این محتوا را از این فضا حذف کنند دیگر خریداری نخواهد داشت و بقای تجاری و اقتصادی مالکانش به پایان خواهد رسید.
رییس سازمان صداوسیما با بیان اهمیت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور صیانت از اخلاق را مهمترین علت توجه به این امر دانست و با تأکید بر آنکه فطرت انسانها کمال جو است، بیان کرد: اگر به این امر توجه نشود مردم اعتمادشان را به رسانه ها از دست میدهند همانطور که مردم آمریکا نسبت به گذشته به رسانه هایشان بسیار بی اعتماد شده اند.
رییس رسانه ملی سپس با اشاره به اقدامات صداوسیما در حوزه تنظیم مقررات انتشار صوت و تصویر در فضای مجازی گفت: سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی به فرموده رهبر معظم انقلاب برای اصلاح فرآیند محتوای صوتی و تصویری در فضای مجازی تشکیل شده است تا بتوان مصرف داخلی مردم در بهره مندی از این فضا را بالا برد و آن را رشد داد.
در ادامه حسین رضی معاون پژوهشی، برنامه ریزی و نظارت سازمان صدا و سیما نیز در این همایش پرداختن به مباحث علمی، آسیب شناسی مباحث رسانه و بررسی آنها از منظر چارچوبهای اخلاقی به ویژه اخلاق اسلامی رسانه را از موضوعهای این همایش برشمرد.
همچنین آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه مردم دنیا از طبقه عوام تا نخبگان از برنامه های رسانه ملی به عنوان رسانه اخلاقی استقبال می کنند، گفت: امپراتوری رسانه ای غرب در برابر رسانه ملی که با کمترین امکانات کار میکند کم میآورد و اگر ما بتوانیم شبکه ای از انسانهای رسانهای هوشمند آگاه و با روح مجاهدت در جهان تشکیل دهیم این سیطره ظالمانه رسانه های استکبار به پایان خواهد رسید.
وی در پایان با اشاره به تولیدات رسانه ملی در زمینه برنامههای اخلاقی و معارفی تصریح کرد: خوشبختانه صدا و سیما تلاشهای قابل توجهی در این زمینه انجام داده است، اما همه دستگاههای کشور موظف هستند تا در زمینه فرهنگ و اخلاق کشور کارهای خداپسندانه و با خلوص نیت انجام دهند.
نظر شما