به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کمال خرازی در مراسم آغاز عملیات اجرایی مرکز مغز در کتابخانه ملی اظهار داشت: راه اندازی این مرکز جنبه های آموزشی و ترویجی جدی در حوزه مغز برای کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان دارد. در این مرکز کودکان با مغز و کارکردهای ذهن به صورت عملی آشنا می شوند.
خرازی ادامه داد: تنها کتاب، ابزار یادگیری نیست بلکه مشاهده و فعالیت عملی بهترین شیوه یادگیری است. در کشورهای پیشرفته موزه های علم و فناوری برای همین منظور راه اندازی شده اند و فعالیت و یادگیری در این مراکز بخشی از برنامه های درسی دانش آموزان است.
وی عنوان کرد: این مرکز به عنوان نخستین مکان برای آشنایی عملی با مغز و کارکردهای آن ایجاد می شود تا بازدیدکنندگان با مراجعه به آن با امکانات این ودیعه الهی آشنا شوند.
به گفته خرازی، این مرکز با هزینه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و شهرداری تهران تاسیس می شود و همزمان با هفته آگاهی از مغز افتتاح می شود.
به گزارش مهر، مرکز مغز متشکل از ۵ بخش اصلی است. در بخش اصلی آن با جاگذاری یک مغز بزرگ ساختار مغز به نمایش گذاشته می شود. در قسمتی دیگر از این مرکز از نظر سلولی و مولکولی به مغز نگاه شده است.
مغز متفاوت بخش دیگر این مرکز است که در آن بخش های مختلف مغز به نمایش گذاشته می شود تا نشان داده شود آسیب های مختلف فعالیت کدام بخش مغز را مختل می کند یا در سنین مختلف ساختار مغز به چه صورت است.
بخش شناخت از دیگر بخش های مرکز است که به حوزه علوم شناختی همچون حافظه و تفکر وابسته است. مغزهای آینده نیز یک بخش این مرکز است.
در این مرکز بازدیدکنندگان در هر سنی با مغز خود آشنا می شوند این آگاهی به صورت عملی و آموزشی است و کودکان با دستگاه ها و تجهیزات کار می کنند.
نظر شما