۲۸ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۵۱

پنج واقعیت از زندگی شاعر کلاسیک بلاروس ماکسیم بوگدانویچ

پنج واقعیت از زندگی شاعر کلاسیک بلاروس ماکسیم بوگدانویچ

اسپوتنیک در یکصد و بیست و هفمین سال تولد ماکسیم بوگدانویچ، حقایق جالبی را از زندگی او درباره خانواده، بی قراری، دیدگاه، آغاز فعالیت هنری و آثار منتشر کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ماکسیم بوگدانویچ، شاعر برجسته بلاروسی  مورخ ۹ دسامبر ۱۸۹۲ چشم به جهان گشود و در سن ۲۵ سالگی بر اثر بیماری سل در گذشت. بوگدانویچ یکی از نویسندگان محبوب بلاروس است. نسل‌های زیادی از مردم بلاروس با اشعارش آشنا هستند. شاعر زندگی کوتاهی داشت. او را نه تنها به دلیل زندگی کوتاهش بلکه به خاطر استعداد وی اغلب با میخائیل لرمونتوف، شاعر برجسته روسی مقایسه می‌کنند.

بوگدانویچ میراث ادبی غنی‌ای را به یادگار گذاشته است. به لطف این آثار ما با شخصیت‌ها و دوران زندگی او آشنا شدیم. مجموعه اشعار او به بسیاری از زبان‌ها ترجمه شده است و موزه‌هایی به نام او در سراسر شهرهای کشور ما پراکنده شده‌اند. پایگاه رسانه‌ای اسپوتنیک در صدوبیست‌وهفتمین سالروز تولد این شاعر برجسته حقایق جالبی را درباره او منتشر کرده که در ادامه آنها را مطالعه خواهید کرد:

درباره خانواده: بوگدانویچ در مینسک در یک خانواده ثروتمند متولد شد. پدرش یک معلم بود، و مادرش تربیت ماکسیم کوچک و وادیم برادر بزرگترش را به عهده داشت.

درباره بی قراری: بلافاصله پس از مرگ مادر، خانواده به نیژنی نووگورود نقل مکان کرد. و ماکسیم بزرگ شده این شهر است. پدر شاعر در خاطرات خود به اینکه ماکسیم کودک نا آرامی بود اشاره داشت. او در سن پنج سالگی، در حین بازیگوشی و دویدن چنان زمین خورد که زبانش را گاز گرفت، تقریبا یک تکه زبانش را از دست داد.

درباره آغاز فعالیت هنری: در سن ۱۱ سالگی، ماکسیم در یک دبیرستان مشغول به تحصیل شد. با توجه به اینکه پدرش علاقه مند به قوم نگاری بود و فولکلور بلاروس را جمع آوری می‌کرد،  ماکسیم کوچک نیز به فرهنگ زادگاهش علاقه‌مند شد. در دوران تحصیل در مدرسه تیزهوشان بود که بوگدانویچ سعی کرد نخستین اشعار خود را به زبان بلاروسی بنویسد.

درباره دیدگاه: دیدگاه‌های انقلابی ماکسیم در مدرسه خود را آشکار می‌کنند. در آستانه انقلاب ۱۹۰۵، بوگدانویچ گروهی مخفی از مخالفان اقتدار راه اندازی می‌کند و علاقه‌مندی‌اش را به فولکلور بلاروس از دست می‌دهد.

درباره آثار: ماکسیم علاقه‌مندی به انتشار متون خود را از مادر معنوی‌اش آموخت. وی برای ماکسیم اشتراک روزنامه‌های «سهم ما» و «مزارع ما» را گرفته بود. با این حال، نشریات ابتدا با چاپ متون شاعر موافقت نمی کردند. بوگدانویچ امید خود را از دست نداد و همچنان به ارسال اشعار ادامه داد. در نهایت، اشعار بوگدانویچ به دست سرگئی پلویان رسید که ارزش هنری آثار او را شناخت و پس از آن متون شاعر به چاپ رسید.

کد خبر 4489508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha