به گزارش خبرنگار مهر، سیدسعید شاهرخی ظهر پنج شنبه در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فن آوری که در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد، اظهارداشت: برای غلبه بر پیچیدگی های زندگی امروز و در عصر دانایی ها باید از اقتصاد سنتی عبور کرد و به اقتصاد فن آورانه و دیجیتال و بی وزن روی آورد.
وی با تاکید بر اینکه امروز اصل حرکت در اقتصاد بر مبنای فن آوری های نو و دانش بنیان است، گفت: توجه دولت به این مهم موجب شد شرکت های دانش بنیان رشد قابل ملاحظه ای داشته باشند.
استاندار همدان بابیان اینکه شرکت های دانش بنیان از تعداد ۵۵ شرکت با درآمد معادل ۲۰۰ میلیارد تومان به ۳۵۰۰ شرکت با درآمدی بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان در طی ۵ سال گذشته ارتقا یافته اند، گفت: در استان همدان ۴۸ شرکت دانش بنیان و ۱۸ شرکت فن آور در حال فعالیت هستند که درآمد حاصل از فعالیت آنها بیش از ۱۵ و نیم میلیاردتومان است.
شاهرخی همچنین بر روابط نزدیک و دو جانبه دانشگاه ها و مراکز آموزش و پژوهش با دستگاه های اجرایی و واحدهای تولیدی بخش خصوصی تاکید کرد.
وی بااشاره به اینکه ایران ارتقای علمی خوبی داشته اما نباید به جایگاه موجود راضی بود، عنوان کرد: باید در هر جایگاهی کارهایمان را بر اساس پژوهش، تولید علم و ثروت بر مبنای تولید علم ارتقا دهیم.
وی همچنین با تاکید بر اینکه همدان به عنوان قطب گردشگری دنیا و آسیا در ۲۰۱۸ شناخته شده است، گفت: با پایان این زمان توان و استعداد ما معرفی شده و باید در سایه کار علمی و حساب شده وضع موجود ارتقا یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با بیان اینکه رتبه ایران در تولید علم و فناوری طی چند دهه اخیر بهبود داشته است، گفت: ایران از نظر تولیدات علمی در سال ۲۰۱۷ رتبه شانزدهم جهان را دارد و امسال نیز در اسکوپوس به رتبه پانزدهم دست یافته است.
سیدحبیب الله موسوی بهار با بیان اینکه دستیابی به این هدف ارزشمند با بودجه ۰.۳ درصدی کشور محقق شده است، عنوان کرد: حرکت قوی در حوزه پژوهش از سال ۲۰۰۰ میلادی و از دهه ۷۰ آغاز شد و پژوهشگران کشور با مبالغ بسیار محدود به موفقیت دست یافته اند.
وی توجه ویژه به همکاریهای بینالمللی در حوزه پژوهش را مهم دانست و ایجاد آزمایشگاه جامع برای اجرای پروژههای تحقیقاتی دانشگاهیان را اقدامی اثرگذار برشمرد و گفت: درمانهای ژنتیکی آینده طب را در برمیگیرد و برنامهریزی لازم در این حوزه اهمیت دارد.
دبیر ستاد استانی هفته پژوهش نیز در این مراسم بابیان اینکه ۲۵ نفر از دانشگاهیان، ۱۰ نفر از فناوران و ۵ دستگاه اجرایی و در مجموع ۴۰ پژوهشگر برتر امسال انتخاب شدند، گفت: سهم همدان در تولیدات مقالات کشور ۲.۳ درصد است.
غلامحسین مجذوبی بابیان اینکه ۴۰ درصد تولیدات پژوهشی دانشگاه بوعلی توسط ۴ درصد اساتید انجام میشود، گفت: استان همدان دارای ۴۰ هزار دانشجو است که بیشترین آنها در دانشگاه بوعلیسینا مشغول تحصیل هستند و از این تعداد ۲۵.۳ درصد در مقطع تحصیلات تکمیلی تحصیل می کنند.
مجذوبی با اشاره به اینکه دانشگاه بوعلی در جمع دانشگاههای یک درصد دنیاست، با یادآوری سهم مقالات منتشر شده و افزایش تولیدات علمی از ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ این موارد را نشاندهنده افزایش تعاملات بینالمللی دانشگاهها به عنوان یکی از شروط موفقیت عنوان کرد.
نظر شما